Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Искам бебе
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
690-704 от 770 отговора

София

Мнения: 11 931
............Денис извинявам се, че още досаждам, но ми е любопитно този месец с тези високи хормони какво да очаквам и какво се случва.............

Не мога да ти отговоря и не зная дали някой е в състояние да го направи Smile
Едва ли отговорът : "Или ще има О. или няма да има"  те задоволява Smile
Цитирай

Sofia

Мнения: 16
Здравейте! Имам огромна молба да ми помогнете с разчитането на резултатите . Правени са на 5 ден от месечния цикъл.
Prolactin ( Пролактин )   387.60   mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   5.32   IU/l   М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   5.80   IU/l   М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол)   345.20   pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Progesterone ( Прогестерон )   2.54   nmol/l   М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5
Testosterone ( Тестостерон )   0.96   nmol/l   Ж:0.22 - 2.9; М: >17г. 9.9-27.8;13-17г. 0.98-38.5;7-12г. 0.1-2.37;1-6г. 0.1-1.12
Цитирай

София

Мнения: 11 931
Здравейте! Имам огромна молба да ми помогнете с разчитането на резултатите . Правени са на 5 ден от месечния цикъл.
Prolactin ( Пролактин )   387.60   mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   5.32   IU/l   М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   5.80   IU/l   М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол)   345.20   pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Progesterone ( Прогестерон )   2.54   nmol/l   М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5
Testosterone ( Тестостерон )   0.96   nmol/l   Ж:0.22 - 2.9; М: >17г. 9.9-27.8;13-17г. 0.98-38.5;7-12г. 0.1-2.37;1-6г. 0.1-1.12


Супер са
Цитирай

Sofia

Мнения: 16
denis_d много благодаря за бързия отговор!
Цитирай


Мнения: 28
Здравейте,
Днес ми излязоха резултатите от хормоналните изследвания и май не са никак добре. Sad
Правени са на 4-5 ден от цикъла. На 25г. съм.
ЛХ - 5.09 реф.  2.4-12.5;
ФСХ - 17.77 реф. 3.5-12.5;
Тестостерон - 1.42 реф. 0.22-2.9;
ДХЕА-С - 12.220 реф. <9.85;
Анти-мюлеров хормон - 0.11 реф. 1.00-6.80;
Инхибин Б - 78.36 реф. 40-200.

Какво означава това?
Цитирай


Мнения: 76
Здравейте! Имам питане към вас.
Гледам че в началото на темата сте писали, че тестостерона трябва да се изследва на 3ти ден от МЦ.   Но на мен днес ми е първия, т.е. 3 тия се пада в неделя, а лобораториите не  работят тогава, мисля. Какво да правя? Да ида на четвъртия или пети ден? Ще има ли някакво значение тогава?
Цитирай

София

Мнения: 14 838
Здравейте! Имам питане към вас.
Гледам че в началото на темата сте писали, че тестостерона трябва да се изследва на 3ти ден от МЦ.   Но на мен днес ми е първия, т.е. 3 тия се пада в неделя, а лобораториите не  работят тогава, мисля. Какво да правя? Да ида на четвъртия или пети ден? Ще има ли някакво значение тогава?
От къде си, та няма работещи лаборатории в неделя?
Цитирай

София

Мнения: 4 151
За тестостерона денят не е толкова важен. Спокойно можеш и в понеделник да изследваш.
Цитирай


Мнения: 76
Здравейте! Имам питане към вас.
Гледам че в началото на темата сте писали, че тестостерона трябва да се изследва на 3ти ден от МЦ.   Но на мен днес ми е първия, т.е. 3 тия се пада в неделя, а лобораториите не  работят тогава, мисля. Какво да правя? Да ида на четвъртия или пети ден? Ще има ли някакво значение тогава?
От къде си, та няма работещи лаборатории в неделя?
София. Най-удобни са ми Цибалаб, но те не работят в неделя.
Цитирай


Мнения: 76
И още нещо. Някой от вас пие ли Диане 35. Дерматоложката иска да ми го изписва, ако тестостерона е в повече (заради акнето). А онзи ден слушах, че във Франция до спират от производство, заради 4 смъртни случая за 25 години. Thinking Ще продължавате ли да го пиете след тази новина?
Цитирай

София

Мнения: 14 838
На Цибалаб централата работи в неделя, и не само- Кандиларов също работят Peace
Аз съм пила Диане 35 в продължение на години и не съм имала проблем, но преди да се пият каквито и да е противозачатъчни, е добре да се направят изследвания за тромбофилия, че иначе стават бели.
Цитирай


Мнения: 341
Не съм съвсем по вашата тема за момента, но май натам вървя. Случаят е следния, от доста време искам дете и най-после и половинката се реши и за лятото сме планирали да започнем с бебеправенето. Имам притеснение, че може би имам хормонален дисбанас и по-специално с прогестерона. През последната половин година имам кафеви зацапвания преди цикъл от една седмица до няколко дни преди това и зацапването продължава и след цикъла. Зацапването е само примерно по една две капки на ден. Есента ходих на гинеколог, заради болка и зацапване преди цикъл и един идиот ми наговори глупости за сраствания и хронично възпалени яйчници и тръби. В последствие при друг лекар се установи, че всичко ми е наред + ПАП1 от цитонамазка, отрицателна микробиология, хламидия и мико и уреа плазми. Нямам кисти на яйчниците и никога не съм имала. Говорила съм с различни гинеколози за хормонален дисбаланс, но всички ми казват, че съм здрава, защото цикъла ми е редовен на 28 дни (1-2 цикъла в годината се случва да избърза или закъсне е с 2-3 дни) и имам чудесни овулации на 14тия ден (често се случва да съм точно тогава на преглед и има хубави фоликули). В допълнение има проблеми с акнето, а съм на 27 г. Въобразявам ли си, че имам проблем newsm78 newsm78 newsm78 Тези зацапвания много ме притесняват. Какво ще е посъветвате да пускам ли хормонални изследвания newsm78
Цитирай


Мнения: 261
maya_the_bee  и аз имах такива зацапвания поне 1 година, пусках си хормони- в норма всичко, а прогестерона ми даже беше доста над горната граница за лут.фаза.Моя лекар не каза нищо по този въпрос, макар, че го питах и също се притеснявах.В крайна сметка съвсем сама реших да пия витамин Е по 1 на ден(100мг).Пия го вече 4 месеца и нямам такива зацапвания изобщо.Не знам дали не е случайно, но аз мисля, че витамина помогна.Хормони скоро не съм пускала.
Цитирай

Там някъде- между звездите

Мнения: 3 417
Съветвам те да не се доверяваш съвсем на това нищо ти няма, ами за всеки случай да провериш хормоните. Аз съм абсолютен пример за грешната диагноза- нищо ти няма. Повече от две години ми тестваха само фсх, лх и прогестерон, защото наистина нямам проблеми с цикъла, другите хормони не ми ги пускаха, въпреки, че имах известни оплаквания- зацапване преди цикъл, главоболия и лятото, след химическа бременност, започнах да вдигам кръвно, но всички го отдаваха на нервна основа. Декември месец ми беше насрочено ин витрото/уж по мъжки фактор/ и в момента в който пуснаха задължителните хормони, лъсна пролактин, почти 5 пъти над нормата/от препоръчителните 200, моят беше 1280  Crazy Crazy Crazy/  . Оказа се, че симтомите не са били на психическа основа, а са се дължали на хормонален дисбаланс/висок пролактин, всички др. хормони бяха в норма, както им малко по-високият прогестерон в първата фаза на цикъла/, който се активирал още повече от забременяването.....Така, че ги пусни, поне ще си убедена, че всичко е наред.
Цитирай


Мнения: 341
Мерси за бързите отговори, забравих да пиша, че започнах прием на масло от вечерна иглика по друга причина (имам проблем с гърдите, преди 2 години ме оперираха от ФА след прием на противозачатъчни), та четох в една друга тема, че се препоръчва зе регулиране и на хормоните. Ще видя за витамин Е, дано с малко витамини и хранителни добавки да спре това зацапване  Praynig.
Ще продалжа да ви следя.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
690-704 от 770 отговора