Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 ян. 2006, 17:44 ч.
  • Преглеждания  336  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • usa
  • Мнения: 3 367
здр на вси1ки,
2 много бързи ?са,не намерих инфо в библиотеката
-цедя зашото ходя на работа вече..от 1 гърда по 50 мл на около 3 часа,от другата по-малко от 10..защо и мога ли някак да я придумам да пуска повече?
-имам малко замрьзени запаси във фризера..помня 1е имаше правила как да се размразят-в хладилник или не и пр но не знам точно,моля споделете
Всичко добор и мерси предварително
Анна

Реклама
# 1
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 242
По принцип при повечето жени от едната гърда млякото е повече - това е съвсем нормално.Може да я придумаш да пуска повече,ако я стимулираш по-често - чрез кърмене или цедене,но едва ли ще имаш възможност за това на работа.Може да пробваш за известно време да даваш на бебето да суче винаги първо от нея и нощем да я пробутваш само нея,ако сучете нощем.
Иначе за това как да направиш цеденето по-ефективно и да можеш да изцеждаш повече,ето два линка:
http://www.lactationinstitute.org/MANUALEX.html - тук пропескаш частите,където се описва ръчното цедене,а минаваш директно на начините за масаж на гърдата и стимулиране на рефлекса за потичане
http://www.storknet.com/cubbies/breast/pumping.htm - тази Хедра не съм аз,а е оригиналната Mr. Green Това е конкретно за работещи мами.
Кърмата се размразява,като я оставиш от вечерта в хладилника - или в съдче с топла,но не гореща! вода (по същия начин се и подгрява за даване на бебето).Не се препоръчва да се оставя да се размразява на стайна температура.

Последна редакция: чт, 19 яну 2006, 19:33 от hedra

# 2
  • София - между принцеса и...дивак!!!
  • Мнения: 69
Аз също замразявах карма и от млечна банка ми казаха че това не е правилно защото в домашни условия кармата се окислява а те там я подлагат на спецялна обработка.И аз я изхвърлих.Така че се консултирай по добре с тях


Последна редакция: чт, 19 яну 2006, 21:32 от Бу

# 3
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 919
Аз също замразявах карма и от млечна банка ми казаха че това не е правилно защото в домашни условия кармата се окислява а те там я подлагат на спецялна обработка.И аз я изхвърлих.Така че се консултирай по добре с тях
Това не е вярно, когато става дума за съхранение на собствената кърма, която да се дава на собственото бебе. Ако разровиш назад с търсачката, ще намериш една тема, в която много обстойно обсъждахме точно това - с много аргументи и факти Simple Smile
Разбира се, БМК е длъжна да подлага събраната от донорки кърма, защото е от много жени и отива при много и чужди бебета; но въпросът не стои така със собственото мляко. Така че този път с чиста съвест замразявай и давай, ако ти се наложи Wink

# 4
  • Габрово
  • Мнения: 631
Някой ползвал ли е чашите Виа на Авент за замразяване на кърма или тези наелоновите пликчета мисля че пак са на Авент.

# 5
  • usa
  • Мнения: 3 367
много благодаря за отговорите!аз замръзявам в плик1етата в които цедя,стерилизирани и за 1 кратна употреба,на плеитекс са,но на авент са на същия принцип..тук не съм 1увала да не е зле да се замръзява кърма,даже има схема как да се прави ако се връщаш на работа според закона им на 6 седмица след раждането..благодаря отново,
Анна

# 6
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Понеже всичко друго е изчерпано, да ти кажа за размразяването - най-бързо става  да потопиш пликчето в студена вода за 20-30 минутки (обикновено толкова време ми е отнемало да размразя около 150-200 мл.) и после да загрееш до необходимата температура. Ако не ти е спешно размразяването от вечерта си извади дозата и я остави за една нощ да се размрази в хладилника.

# 7
  • София
  • Мнения: 501
Извинявам се, че ползвам чужда тема за моя въпрос.... но почти е по темата  Wink
Става въпрос за размразената кърма.
Досега само замразявах и не се е налагало да ползвам запасите. Вчера за 1-ви път размразих, но имаше доста странна миризма (като на метал и хладилник... ама как само го описах Rolling Eyes )  и беба не я яде... Sick Sick Sick  Нормално ли е това?
Кърмата е от преди 2 месеца, във фризер -18С

# 8
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Да, нормално е. Всяко нещо престояло във фризер има специфичен дъх, още повече че и замразената кърма си има свой си такъв. Ако си спазвала всички условия за правилно съхранение - стерилизилани съдове, правилно съхранение, няма от какво да се притесняваш.

# 9
  • София
  • Мнения: 501
Мерси за отговора!
Условия за съхранение и стерилност спазвам...  Но за какво ли целия този труд???? Щом не харесва кърмата с този дъх.... явно е нямало смисъл.... Sick Sick Sick
А така се надявах да не изхвърля всичко.... Когато първите  10 л отидоха в мивката (след престой 3 мес.) ми се скъса сърцето.... Cry

# 10
  • София
  • Мнения: 4 381
Вместо в мивката, може да изсипваш по малко кърма във водата за къпане на бебо, за полееш цветята, да нахраниш някое животинче. Скоро се обсъждаше и приготвянето на сапун от кърма.

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 1 739
Моята кърма миришеше на хладилник, като я замразявах на кубчета във формички за лед. Сега е в бурканчета тип "Ганчев" с винтови капачки и не мирише. Голямо удобство е ако се ползва авентската помпа, защото се завинтва директно на бурканчето и се цеди направо в него. Тъй като стана на 3 месеца, започнах да я подновявам и вече съм издала 2 литра замразена.
Мира в една тема скоро писа, че може да се извлече маслото от замразената кърма и да се ползва за каши, а остатъка - да се излива във ваната.
Майка ми си изливаше кърмата в няколко саксии и цветята в тях залиняха, може някои други видове пък да избуят от нея.  Grinning

По темата: едната ми гърда пуска двойно повече от другата и я бях придумала  Grinning да се стегне, като я цедях по-често от другата и се беше коригирал проблема, но сега я оставих на мира, защото и така си ми стига кърмата, а мястото във фризера вече доста намаля.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт