Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Това чудо сготвих преди малко и стана направо разкош.
Ето документиран материял.
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541

Кавърма в омлет:

Продукти за 3 -4 порции:
1 кг свинска плешка ( обезкостена)
10- 12 глави лук
1ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чубрица
сол на вкус
3-4 с.л. доматено пюре или 1/2 ч. доматен сок от буркан
2 яйца ( за една порция омлет)

Приготовление:
Месото се реже на малки кубчета. Запържва се в олио. Когато побелее се захлупва и се задушава 20-30 мин.
Лука се реже на едри парчета и се + към месото и се задушава още 20 мин. на капак.
Прибавя се червения пипер за около 10 секунди. После се + доматеното пюре и 1/2 чаша вода+сол+подправките. Вари се до изпаряване на водата ( без капак).

В купа се разбиват 2 яйца.
Сгорещява се тиган с олио и се пече омлета ( само от едната страна на тих огън).
После се слага в купичка за супа или гювече. В него се изсипва част от кавърмата.
Има опция да се завие и с чиния да се обърне. ( слага се чиния в/у гювечето. Завива се и се обръща).
В случая аз не го завивах, защото натъпках много плънка и ми изглежда по-красиво така.
Дано ви хареса.



Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Вкусотийка!!! smile3501 smile3501 smile3501И за другите вкусотийки на снимките!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 843
Страхотно!!    chef  ----->  bouquet
 Ще бъде опитано..Smile)
Всъщност това е доста оригинален начин за сервиране и на други вкуснотийки:-))
    Благодаря:-)
Цитирай


Мнения: 5 125
Леле Мамице, още слюноотделям след разглеждането на вкусотиите ти. Страшна майсторка си! Давала ли си рецертата за гевреците и за едно нещо като тутманик или питка със сирене, и за не знам, че изглеждаха.....
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Леле Мамице, още слюноотделям след разглеждането на вкусотиите ти. Страшна майсторка си! Давала ли си рецертата за гевреците и за едно нещо като тутманик или питка със сирене, и за не знам, че изглеждаха.....
Да - давала съм.
В темата ми на втора страница тук " курабийки от журнал за жената". Там съм дала рецептата за "кифличките на Ян Бибиян". С това тесто правя всички солени и сладки кифлички вече. Страхотно тесто. Та гевреците са със сирене.

Относно питката. Еми тя е със сирене. Раточено тестото на правоъгълник. Намазано с олио. Отгоре натроших сирене, навих на руло и рязах пънчета. Намазах с желтък и това е.
Рецептата за питките които аз правя е:

1 кг. брашно
3 яйца ( 1 желтък отделям за намазване)
2 пакетчета суха мая по 11г
1 кофичка кисело мляко
1ч.л. захар и 1/2 ч.л. сол
7-8л. олио
1/2 кофичка от кисело мляко хладка вода

Смесвам всички сухи продукти с брашното на сухо.
Всички мокри загрявам малко и омесвам тесто.
Това е най-вкусното тесто на света.
Питката се оставя да втаса.
После след като се оформи, намаже с желтък и сложи в намазана тава пак се оставя да втаса. пече се в умерена фурна.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
А за питките с къри давала ли си рецепта, или аз съм я пропуснала. Пусни я, ако не те затруднява.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
А за питките с къри давала ли си рецепта, или аз съм я пропуснала. Пусни я, ако не те затруднява.

Универсално тесто:

1 равна супена лъжица сол
2 пак. суха мая
1/2 чаена чаша олио (или друга мазнина по желание)
0.500 мл вода
брашно около килограм

Омесва се тестото и с еоставя да почине 1/2 час.
Разточва се и се пълни с плънката.
После с еоставя още 15 мин. да почине, като се намазва с желтък.
Кифличките се надупчват с вилица преди печене.

Плънка:
3-4 картофа нарязани на МНОГО ситно.
1ч. замразен грах
1ч. замразена царевица
1 глава лук.
1л. доматено пюре

Приготовление:
В тиган се запържва до омекване лука. После се +граха+царевицата и картофите. Прибавя се мъничко вода и се захлупсват.
След около 15 мин се + пюрето и сол. Ако е необходимо се варят още малко, но се отхлупва капака, за да изпари напълно всякаква остатъчна вода.
Накрая се ръси 1 с.л. къри и се маха от котлона.


Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Благодаря, това ще е едно от нещата , които ще приготвя утре.
Цитирай

Севлиево

Мнения: 1 649
Кавърмата задължително ще я направя, още повече, че не противоречи на диетата ми!
Благодаря  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 29 940
Мами а кога ша ма поканиш на гости? Smile
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Mamica, иzглежда много апетитно. Непременно ще опитам кавърмата. Особено ми хареса идеята с омлета.   bouquet
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Майсторка Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Всеки път, когато пуснеш линк, ти гледам всички снимки и се амбицирам да готвя. Наистина си майстор.

Само тази тема три пъти я заглеждах, защото всеки път я чета като " Да се похваля с КЪРМАТА си..."

Голям резил.
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Оф много отдавна ми се искаше да сготвя кавърма. Благодаря много за рецептата - мисля да я пробвам на всяка цена тези дни. А нали може и с пилешко да стане?
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Оф много отдавна ми се искаше да сготвя кавърма. Благодаря много за рецептата - мисля да я пробвам на всяка цена тези дни. А нали може и с пилешко да стане?
може
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора