Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 973
Здравейте момичета Very Happy
Снощи на рожденият ден на брат ми в мнооого приятна атмосфера се разговорихме за старите оригинални рецепти сладко с вар и подобни, както и кой какви вкуснотийки е опитвал по света.....
И естествено похвалих форума  chef  bouquet , за полезните съвети и рецепти и обещах да ви попитам:   Някой знае ли рецепта за тази прословута инджир баклава ( не съм сигурна, че така се пише)? Единственото което ми казаха, че в оригинал тази баклава се прави с дървена пепел newsm78 Thinking
Надявям се кулинарките в чужбина да помогнат  bouquet
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 473
БАКЛАВА "ИНЖИР"
Продукти: 500 г краве масло, 60 г пудра захар, 0.100 л пепелива вода, 1 яйце, 360 г брашно,
За сиропа: 1 л вода, 1 кг захар, щипка лимонена киселина
Приготвяне: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се пепеливата вода, яйцето и брашното. Замесва се тесто. Разделя се на топки с размери на дребни ябълки. Нареждат се в намазана тава и отгоре в средата се натискат с пръст, за да станат дупки. Като се изпекат в умерена фурна, се заливат със сиропа.
За сиропа: Водата, захарта и лим. киселина се варят 5 мин.
Пепеливата вода се приготвя от 1/2 л вода и 1 с.л. дървесна пепел. Вари се и се оставя да се утаи, след което се прецежда.

ПП. Не съм пробвала рецептата, преписах я от готв. книга!
Успех в приготвянето!  chef
Цитирай


Мнения: 973
Благодаря ти много   bouquet Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.