Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна до морето

Мнения: 2 655
С МОЛБА, към мамите изхранващи немесоядно домочадие, да споделят опита си.
Купих най-различни форми.
Приготвих мусака с витабел вместо кайма, стана добре и лучена яхния.
А Вие каво готвите с витабел?
А някой да е правил пържолки?
Как, идей?
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Пълнени чушки с ориз и витабел
Цитирай

София

Мнения: 3 378
Моите спомени са, че каймата Витабел е добра и не се различава особено от истинската кайма. Обаче "месото" Витабел е отвратително, има вкус на хартия Mad
Цитирай

София

Мнения: 368
Моите спомени са, че каймата Витабел е добра и не се различава особено от истинската кайма. Обаче "месото" Витабел е отвратително, има вкус на хартия Mad


Да знаех преди седмица за ужасния вкус на парчетата Витабел- нямаше да изхвърля една тенджера ориз с тези гадости, щото нямаше изобщо да ги купя  Twisted Evil
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Мусака с витабел също става Peace
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Да, става хубава мусаката. За чушки не се сетих. Embarassed
А пържолки някой готвил ли е?
Дали, ако ги накисна в булон и сложа във вино на фурната няма да се получат добре?
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Пела каквото и ги правиш соевите шницелчета или кубчета отвратителният вкус остава Sad Според мен само каймата става за нещо.
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Приготвих и лучена яхния с хапки.
Хапките ги накиснай в два булона и вряла вода със сол.
Стана сполучливо.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
едно време, в студентските години към готовите супи слагах витабел на хапки - харесваше ми, по-различен е вкуса от този на месото, но не беше лош    Smile веднъж се опитах да правя пържени кюфтета с "кайма от витабел" - нищо не стана  Confused
Цитирай

Бургас

Мнения: 382
от  хапките стават страхотни шишчета.Първо ги задушаваш във гореша вода с малко сол,чубрица,чер пипер,кимион,натриев глутамат,малко захар,може и лют пипер,ако обичате.Вода наливаш в толкова проорции,колкото пише на упътването за да може да попие изцяло във хапките(респ.шницели,пържолки или каймата).След като са поели всичката вода почваш да ги редиш на шишчетата-хапка,гъбка,доматче,лук,чушка,парченца сланинка(може и без нея),и всичко за което се сетиш набождаш,и после ги мяташ на скарата, и нека някой познае от какво са ти хапките! Laughing
И друго ястие с хапки:капваш 5-6 капки мазнина в тефлоновия тиган,нареждаш хапките(предварително ,както са задушени с подправките,леко ги запичаш на партигрила,като ги поръсваш леко с мазнина),посипваш със ситно нарязани зелен лук,чушка,домат (може и праз ,ако обичате),настърган кашкавал, и отгоре ги заливаш със смес за омлет-2-3 яйца,разбити с малко прясно мляко и лъжица брашно, и изпържваш омлета от двете страни.Става много вкусно!
Цитирай

София

Мнения: 460
Една идея за пържолките, много добра, само да не сбъркам нещо, че отдавна не съм ги правила. Накисват се с подправки( каквито си харесваш) във вода, след това се разрязват на две по дължина и се слага резен кашкавал, после се овалват в панировка, яйце, после пак панировка и в тигана. След като опитах така пържолките при приятели, това си остана рецептата за тях:)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.