Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Толкова съм отвеяна,че не помня дали съм я писала някога тази рецепта.
С търсачката не се справих.
Ако евентуялно я има, моля модераторите да я изтрият.
Та ето рецептата. Правя я често. МояТ много я уважава , но мен не винаги ми се прави.

Продукти:

1 пакет бутер тесто.
5 яйца
една средна бучка сирене
3/4 кофичка кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
( по желание спанак)

Приготовление:
Ако, ще слагате спанак, първо се вари на отворен капак ( за да не потъмнее) около 5 мин. После се изтисква с пръси за да няма никаква вода в него. Реже се на ситно.

В купа се смесват всички останали продукти. Ако ще ползвате спанак+ и него.

Тестото се оставя на стайна температура да се отпусне напълно.
Реже се на 4 еднакви квадрата ( ако е по-малка тавата на 6) и с МНОГО брашно се раточва с точилка на тънка кора. Брашното наистина трябва да е МНОГО иначе , ще залепне за плота.

В намаслена тава се слага ред кора, ред плънка и така... Накрая се оставя малко плънка и с нея се намазва полседната кора.
Реже се малко краве масло най-отгоре.
Пече се в умерена фурна.

Забележка:
Ако в плънката има спанак, се отделя малко настрани преди да го сложите него. С цел да се намаже последната кора без спанак.
Понякога забравям да отделя и мажа с общата смес. Пак става де.


Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Mamica, супер идея - ще я пробвам, защото тук няма кори, а не винаги ми се точат! Аз правя спаначени закуски по подобен начин, но за да не се рзмеква тестото от плънката, слагам и малко галета, която поема влагата на спанака!
Цитирай

София

Мнения: 1 933
Може л някой да ми каже, в България една опаковка бутер тесто какъв грамаж е, че съм забравила?
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Може л някой да ми каже, в България една опаковка бутер тесто какъв грамаж е, че съм забравила?
Нещо от сорта на 500 гр. ми с евърти в гравата. Бах ли го  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 2 707
Като прочетох рецептата идеята много ми хареса и сега съм извадила едно бутер тесто от фризера да се размрази. Това което имам е на Бела и е двойна опаковка - 2 * 0.5 кг.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Като прочетох рецептата идеята много ми хареса и сега съм извадила едно бутер тесто от фризера да се размрази. Това което имам е на Бела и е двойна опаковка - 2 * 0.5 кг.
Дано ти харевса. Хайде дай отзиви после.
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
отдавна правя тази баница ..само исках да вметна 4е е добре да се нареже когато се пе4е за да може плънката да попиие навсякъде ..
много е вкусна  Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 707
Като прочетох рецептата идеята много ми хареса и сега съм извадила едно бутер тесто от фризера да се размрази. Това което имам е на Бела и е двойна опаковка - 2 * 0.5 кг.
Дано ти харевса. Хайде дай отзиви после.

Днес не смогнах, но тестото ме чака  Mr. Green Познайте какво ще правя за закуска утре  Laughing Само се чудя какво да го правя като е толкова много (1 кг), а аз размразих всичкото  newsm78    Banghead После ще кажа как е станало  Wink
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
отдавна правя тази баница ..само исках да вметна 4е е добре да се нареже когато се пе4е за да може плънката да попиие навсякъде ..
много е вкусна  Smile
хахаха А аз си мислех, че съм я измислила. Правех я в чужбина преди 15 години, където трудно се намираха точени кори.Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.