Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора
Здравейте,
Бих искала да попитам, някой ходил ли е  с направление в София-мед на гинеколог, който след това го е изпратил и на мамолог. Тъй като наближава шест месеца, след раждането бих искала да си направя основен преглед - гинекологичен+ мамограф + кръв и урина. Взела съм си направление от Джи-пи-то за гинеколог и тъй като София-мед ми е удобна като място, ме интересува Вашето мнение и препоръки - при кой лекар да отида и т.н.
 
Ще съм Ви благодарна ако някой  ми сподели опита си. Благодаря предварително!
« Последна редакция: Пет., 09 Ноем. 2012, 16:55 от didok »
Цитирай


Тази, която познавам е Узунова. Беше ми на операцията. Млада е и е много мила и любезна, не знам до колко е добра на фона на супер специалистите в АГ отделението, но се учи от много кадърни хора. За рутинен преглед е перфектна. Имай предвид, че в Софиямед имат най-добрия ултразвук - най-ново поколение, така че не се притеснявай. Успех!
Цитирай


Благодаря за информацията. За съжаление аз трябваше да отида миналия петък, защото само за петък намерих кой да гледа малкия. Часове за д-р Узунова нямаше Sad затова отидох при д-р Лисичкова. Доста съм разочарована. Ако някой иска подробности да ми пише на личния.
Хубав ден!
Цитирай


Здравейте! Миналата седмица се записах за ЖК консултация при д-р Узунова в болница Софиямед. Препоръчаха ми я и наистина останах с много добри впечатления от нея. Отидох с направление за ЖК, но до колкото разбрах тя няма часове по здравна каса и ще трябва да си плащам за напред. Все пак ми взе направлението и не платих нищо за този преглед. В крайна сметка си платих и всички изследвания и не ми стана много ясно как така за прегледа нищо не плащам, а за изследвания, които се полагат по здравна каса платих и дали ще плащам за самия преглед следващите пъти когато ходя.   Ще съм благодарна ако някои може да ми разясни какво точно стана, защото ще ходя при д-р Узунова чак  след 1 седмици и тогава ще имам възможност да я питам и да ми обясни по-подробно.
Цитирай


Здравей ани4ка,
доколото разбрах си си платила за излседванията защото хистоложката, която ги прави не работи със здравна каса - т.е. ти имаш направление, което ти покрива прегледа +видеозон и една цитонамаска, обаче тъй като хистоложката неработи по здравна каса ти си плащаш цитонамаската, и вече ако си си правила микробиология, тя се плаща независимо къде отидеш. Що се отнася до втория преглед, той е вторичен на база изследванията и би трябвало да платиш само потребителска такса.
Аз това също го разбрах постфактум, никой не те уведомява предварително - т.е. болницата уж работи по здравна каса, но изследванията си ги плащаш явно.... Според мен е редно предварително да те уведомят все пак като ти кажат, " НИЕ РАБОТИМ ПО ЗДРАВНА КАСА", би трябвало да се включват и изследванията. Аз лично съм разочарована от тази болница по тази причина....
Хубав ден на всички!
Цитирай


Благодаря за отговора Smile Надявам се следващият път когато отида и тя да ми ги обясни тези неща. В такъв случай излиза, че е по-добре всеки месец да си взимам направление от личния лекар за гинеколог и да ме преглеждат с ехограф, а не както е по програмата "Майчино здравеопазване" -  2 ехографа за цялата бременност. Така или иначе ще си плащам изследванията.
Приятен ден!
Цитирай


Привет отново,
така излиза, ако си решила точно там да ти следят бременността. Защото, в което и ДКЦ да отидеш всички изследвания са ти безплатни + двата екографски прегледи / според мен ако всичко е наред не е необходимо да се гледа бебето всеки месец на екограф/. С направление ще трябва в Софиамед да плащаш и всеки път потребителска такса. Другото, което трябва да съобразиш е, че когато някой лекар те регистрира за бремнна той ти става и ДЖИ-ПИ до момента в който родиш - всички болнични и т.н.  ги издава той. Имаш право да си го смениш по време на бременността.
Решенията са си твои!
Хубав ден от мен!
Цитирай


Другото, което трябва да съобразиш е, че когато някой лекар те регистрира за бремнна той ти става и ДЖИ-ПИ до момента в който родиш - всички болнични и т.н.  ги издава той. Имаш право да си го смениш по време на бременността.
Искам да го коригирам това, защото е много общо казано и някой може да остане с грешно впечатление. Разбира се, че АГ - то ти не може да ти стане личен лекар, в смисъла на общопрактикуващ. Т.е. АГ-то ти издава всички болнични, свързани в бременността, но ако през това време се разболееш от нещо друго, си отиваш при GP-то.
Цитирай


Привет отново,
С направление ще трябва в Софиамед да плащаш и всеки път потребителска такса. Д


Как така всеки път-потр.  такса? Бременните по време на бременността и 45 дни след раждане са освободени от потребителски такси - както при гинеколога, така и при джи-пито и при другите специалисти, при които се преглеждаш по ЗК, ако ти се наложи!
Цитирай


Привет
В Софиямед се плаща потребителска такса. Или поне на мен ми взеха. Хубав ден.
Цитирай


Здравейте аз съм записана на ЖК при д-р Узунова и никога не съм плащала потребителска такса или изследвания /поне тези които се поемат от касата/ иначе допълнителните видеозони са по 40лв. а слушането на тоновете по 15лв. Когато ми даде направление за изследвания ги нося в Рамус или някоя друга лаборатория която работи с касата . Докторката е много мила и добра и много добър диагностик . Мисля да раждам при нея защото и имам доверие.
Цитирай


Явно има и доволни от Д-р Узунова.....
Цитирай


Здравейте аз съм записана на ЖК при д-р Узунова и никога не съм плащала потребителска такса или изследвания /поне тези които се поемат от касата/ иначе допълнителните видеозони са по 40лв. а слушането на тоновете по 15лв. Когато ми даде направление за изследвания ги нося в Рамус или някоя друга лаборатория която работи с касата . Докторката е много мила и добра и много добър диагностик . Мисля да раждам при нея защото и имам доверие.


Marysa нормално ли ще раждаш при д-р Узунова? Каква е цената за избор на екип в такъв случай?
И аз следя бременността си при нея, но имам известни предразсъдтъци за раждане в  Софиямед.
Цитирай


A.J. Ще раждам секцио , но при мен няма как да е по друг начин . Цената е 1400лв за избор на екип , за нормалното раждане е 1200лв. В петък на 31,05 от 10-10,30ч ще има ден на отворените врати и смятам да ходя да видя отделението .
Цитирай


Здравейте, аз искам да изкажа възмущението си от лекари в Софиямед. Направих спонтанен аборт преди няколко дни и отидох на спешната помощ там. Първо 5 минути неуспяхме да събудим заспалия екип на спешната помощ, станаха сънливи и сърдити и ме изпратиха в гинекология. А там, лекарката се появи след около 10 мин чакане, рошава, сърдита, смърдяща в ужасяващ вид. Мрънкаше и трудно и разбирах какво изобщо иска да каже. Беше ужасно, ровеше в мен с вагиналния ехограф, все едно бъркаше с миксер в купа с яйца. Беше ужасно. Немога да разбера как може в такава клиника, сваляща кожата ти от гърба при лечение, да разполага с такъв персонал. Кълна се, че това беше невероятен кошмар. Всеки има мнение, за това къде да проследи бременността си, къде да роди и къде да се преглежда, но това което аз изживях беше ужасно и неприсъщо за частна клиника.
Цитирай


1-14 от 14 отговора