«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒеца от 1 до 6 г.
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-66 от 66 отговора

Sofia

ћнени€: 3 937
„удех се дали да пусна темата тук или в храненето, но то е за кърмачета, а въпросът ми е за по-големичките и ми се стори, че тук е по-подход€що.
“а въпросът ми е - до кога децата ви пиеха/€д€ха мл€ко вечер преди л€гане?  акъв вид и количество и от какво (шише/лъжица)?
Ќие сме на почти 5 и още не дават никакви признаци да искат да се отказват от вечерното мл€ко. ƒо към 4 - 4,5 год пиеха най-често от шише (до 2,5 год предимно јћ, след това най-често кисело), сега по-често го €дат с лъжица (кисело мл€ко с мед и бисквити), но пак се сещат пон€кога за шишетата.  “ова към 21,30 ч., след като към 19ч са вечер€ли. Ћично аз н€мам нищо против да си го €дат до когато искат, не мисл€ че им вреди с нещо, просто за информаци€ питам има ли и други толкова големи, които още искат "вечерно мл€ко"?
 
÷итирай


ћнени€: 733
ƒокогато им харесва.
ƒъщер€ ми спр€ да пие јћ на 3 1/2 г., киселото мл€ко не го категоризирам като "вечерно мл€ко", в смисъл пон€кога вечер€ това, но не е навик. »наче брат ми до около 3ти клас вс€ка вечер €деше кис. мл€ко със захар.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
ƒокато жела€т.
ћо€т син пи преходно мл€ко до 5 години, в шише с биберон.
—ам се отказа.  ъм днешна дата вс€ка вечер след вечер€ из€жда 1 кофичка от 400 грама кисело мл€ко с лъжица, без никакви добавки.
÷итирай


ћнени€: 2 315
¬ечерната кофичка мл€ко е свещена, както и бебешки€ биберон. Laughing
ƒоскоро и през ден€ изпиваше много мл€ко. Ќе се натискам да € отказвам, при все н€кои приказки. Ћошото е, че измиваме зъбките и малко по-късно л€гаме с шишето.
÷итирай


ћнени€: 215
Ќие пием кисело мл€ко от шише.
÷итирай


ћнени€: 403
сам ще се откажат, ако н€мат необходимост, ако ли не - намалете захарта във вечерното мл€ко
÷итирай

Ѕелене

ћнени€: 1 163
ƒъщер€ ми от 7-€ месец  до годинката пиеше кисело мл€ко с биберон, а след годинката до година и нещо  €деше кисело мл€ко вечер с лъжица. ѕо принцип още от 3-4-€ месец сама спр€ да €де нощем, а когато стана на 1г махнах вс€какви видове биберони и започнах вечер да и давам от нашата храна(нещо подход€що разбира се). ћл€кото остана като десерт и го €де чисто или с мед. —ега €де, но по р€дко и обикновено след обед.
÷итирай


ћнени€: 2 175
ƒокогато искат.  аката взе в последно време да иска мл€ко от шише с биба с какао и захар.  Mr. Green
Ќали гледа бебката и иска и т€. “а има си едно шише от нейно време още с из€дена биба и така пие мл€ко  Laughing
÷итирай


ћнени€: 783
Ќа мо€та дъщер€ ( 1-и клас) все още любимата и вечер€ е кисело мл€ко с хапки, леко подсладено, така чееее, до когато искат:)
÷итирай


ћнени€: 5 391
ћоите деца не са пили/€ли мл€ко вечер до късна възраст, но четейки за вашите се зачудих, това не предизвиква ли нощно напикаване?
÷итирай

California

ћнени€: 262
ј защо повечето давате на 2-3 годишните јћ или кисело мл€ко?
«ащо не най-обикновено пр€сно? —тана ми любопитно.

÷итирай

Sofia

ћнени€: 3 937
ћоите никога не са се напикавали нощем. ћахнахме нощни€ памперс на 2,5 год и от тогава н€ма проблем.
 исело мл€ко давам, по две причини. ѕърво децата го обичат повече. ѕр€сно не обичат, пи€т го само с какао, което не е удачно за късно вечер. ќсвен това киселото мл€ко е доста по-лесносмилаема и лека храна от пр€сното, поради което го намирам за по-подход€що за преди сън.
÷итирай


ћнени€: 2 222
ј защо повечето давате на 2-3 годишните јћ или кисело мл€ко?
«ащо не най-обикновено пр€сно? —тана ми любопитно.


ƒавам јћ, защото е с много по-добър състав от пр€сното, а и защото детето ми отказва да пие пр€сно мл€ко
÷итирай

California

ћнени€: 262
 ое му е по-доброто на јћ? ѕроцесвано е до неузнаваемост.
÷итирай


ћнени€: 2 222
Ќаписала съм, кое му е по-доброто - съставът.
Ќ€ма смисъл да влизаме в спор, всеки решава какво да дава на детето си
÷итирай

California

ћнени€: 262
Ќ€ма спор, наистина ми беше интересно да разбера.
“ук на децата след годинка дават пълномаслено пр€сно мл€ко - не јћ и не кисело.
«а мен лично е по-добре полезните неща, които са сложени в јћ да се приемат с плодове, зеленчуци и въобще с нормална храна. Ќе говориме за бебета все пак, които живе€т само на јћ  Peace
÷итирай


ћнени€: 6 770
Ќа три години и пет месеца е и буквално живее на мл€ко. —лед кра€ на кърменето уважи кравите и българските производители и твърдо отказа да пие јћ.  упих, де що имаше на пазара формула за дете на годинка, уточн€вам да не кажете нещо, но не поиска Smile
ƒокога? “ози въпрос и мен ме тормози ужасно. ќпити за отказване прав€ периодично, но по нищо не личи, че скоро ще се сбогува с мл€кото. ¬ общи линии и не насилвам- когато тогава.

јко алтернативата на јћ-то е пр€сното мл€ко, то гласувам и с долните си копитца за първото.
÷итирай


ћнени€: 2 222
 асита, случила си на дете.  Peace ѕр€сното мл€ко е около 1.50 - 2лв литъра, а јћ 1/2кг е 18.50 лв
÷итирай


ћнени€: 6 770
 акто казах предпочитам јћ-то. ѕр€сно мл€ко не харесвам, не го и давам на децата си. ¬същност давам р€дко и то по-скоро под формата на крем и/или в сладкиши.  упувам био кисело мл€ко на ’армоника, което се връзва по около 8 лв. за килограм. Ќа ден консумира по две кофички от по 400 гр. “а, за евтино не зна€ дали е. Ќе това е водещото.
÷итирай


ћнени€: 2 222
явно не разбра шегата ми, тр€бваше да сложа емотикон.
≈стествено, че не цената е водеща
÷итирай

Sofia

ћнени€: 3 937
јз също бих предпочела јћ, ако го пиеха. Ќе виждам нищо лошо в него, даже напротив - обогатено е с много полезни неща. » изобщо не съм съгласна, че с плодове и зеленчуци могат да се набав€т нужните витамини и минерали. ѕърво моите деца повече от един плод на ден посмъртно не могат да из€дат и второ те са толкова съмнително произведени и съхран€вани, че един √оспод знае колко витамини има в т€х.  ойто има домашни плодове ок, но ние н€маме. Ќо моите на 3 год категорично отказаха јћ.
Ќо мол€, нека не превръщаме и тази тема в спор јћ/пр€сно/кисело... »ма 1000 такива теми. Ѕезмислено е. ¬секи дава каквото прецени и не е нужно никой никого да убеждава.
÷итирай


ћнени€: 6 770
Gianna, извин€вай.  Hug

—авина, аз пък да си кажа- да пи€т каквото искат мл€ко. “ака де, по-добре от неприемането на никакви млечни храни. ѕознавам и такива деца- и бивши вече и насто€щи. Ѕившите такива отчитат грешката в храненето си.
јз съм пила кисело мл€ко почти до предучилищна възраст. ѕосле, докато забремен€х за втори път, сиреч на 27 не вкусвах такова нещо.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 3 937
ƒа, спор н€ма, че е полезно мл€кото. јз самата  до пубертета сирене не хапвах, а пр€сно мл€ко пропих след 20 год. ¬ резултат на което почти н€мам здрав зъб, колкото и сега да обичам сирене и мл€ко. ћисълта ми беше по-скоро за сами€т ритуал - пиене/€дене на мл€ко преди сън. ј че за децата млечните са основна храна това е €сно. ѕо-скоро исках да се ориентирам дали това е инфантилен навик (като смукането на биберон до 3,5 год от едното ми дете  ooooh!) или повечето деца го прав€т.
÷итирай


ћнени€: 2 222
јз самата  до пубертета сирене не хапвах, а пр€сно мл€ко пропих след 20 год. ¬ резултат на което почти н€мам здрав зъб, ѕо-скоро исках да се ориентирам дали това е инфантилен навик или повечето деца го прав€т.
јз сирене €м в промишлени количества, но пак са ми ронливи зъбите.
ѕознавам 18г гимназист, който все още пие чаша мл€ко за спокоен сън.
÷итирай


ћнени€: 783
ћоите деца не са пили/€ли мл€ко вечер до късна възраст, но четейки за вашите се зачудих, това не предизвиква ли нощно напикаване?

Ќе, изключа€ бебешката възраст си спи непробудно вечер.

ѕр€сно мл€ко все още не обича, јћ си обичаше до към 3-годишна възраст, тогава с бисквити и го давах, а след това на кисело премина.  иселото си го хапва и чисто, и с хапки.
÷итирай


ћнени€: 2 315
ћоите деца не са пили/€ли мл€ко вечер до късна възраст, но четейки за вашите се зачудих, това не предизвиква ли нощно напикаване?
Ќапикаване - не, но будене да пишка почти вс€ка нощ - да. Laughing Ќе ми тежи, веднага след това т€ заспива, както и аз, но татето не винаги заспива бързо и се дразни пон€кога.
÷итирай


ћнени€: 1 577
Ќе е бебешки и инфантилен навик, съвсем нормално си е. Ќ€ма никакъв проблем децата да имат ритуал преди л€гане, даже е препоръчително. ¬сичко е наред, да си пи€т мл€кото, докато имат желание  Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 552
јми аз не мисл€, че има н€какъв проблем да пи€т или €дат мл€ко преди л€гане. –азбира се след това тр€бва да се изми€т зъбките. ѕроблем ми се вижда пиенето на мл€ко от шише с биберон ƒъщер€ ми пиеше от шише с биберон до към 2г. и н€колко месеца, синът ми е кърмен до 1г. и 8м. после до около 2г. пиеше с шише с биберон и после го отказах от него. ѕри дъщер€ ми това шише с биберон беше причина (заедно и с други фактори), които доведоха до проблеми с правилното дъвчене, позици€ на езика, захапка и т.н. »нтересното е, че след като престанаха да пи€т с шише с биберон и не искаха повече јћ (аз предпочитах да давам јћ, но не искаха јћ от чаша и това е ooooh!), а само пр€сно мл€ко.  ъм момента дъщер€ ми е на 5г., синът ми на 2г. и 7м. и и двамата пи€т доооста пр€сно мл€ко през ден€.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 8 213
ƒо 4 г от шише с биберон.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 9 998
ƒетето ми спр€ да пие вечер мл€ко на около 1,5 г.  исело мл€ко почти не е консумирала, защото не й харесва. ѕърво јћ, после пр€сно мл€ко.

Ќедоум€вам как 4-годишни деца пи€т мл€кото все още от шише.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 3 937
Ќедоум€вам как 4-годишни деца пи€т мл€кото все още от шише.

ѕо същи€ начин както и 1-годишните. ’ващат шишето и пи€т.  Mr. Green
÷итирай

—офи€

ћнени€: 9 998
ƒа перефразирам въпроса тогава: «ащо 4-годишни деца пи€т мл€ко от шише? ¬същност той е реторичен, тъй като отговорът е €сен - защото майките го допускат.  Very Happy
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
ƒа перефразирам въпроса тогава: «ащо 4-годишни деца пи€т мл€ко от шише?

"ћамо, как да пи€ мл€кото легнал? ¬ чаша н€ма как, това ти е известно!" - изказване на мо€т син, беше на 4 години и пиеше вечерната си формула в шише с биберон.
ѕитала съм го освен това защо иска да пие мл€ко преди л€гане, а той винаги ми отговар€ше - "«ащото ми е вкусно и ми се пие".
Ќ€колко месеца преди да откаже формулата, сам реши да € пие в чаша, но седнал пред лаптопа и гледайки н€какво филмче преди л€гане.
¬еднъж ме шашна, когато каза "ѕоне още 2-3 години ще си пи€ това вкусно млекце" Crazy.

÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 8 213
«ащото искат, а майките им дават.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 9 998
“оест, мл€кото е като средство за приспиване, така ли?
ѕросто мо€та щерка толкова отдавна не пие мл€ко вечер, че ми е странен този навик.  Very Happy
јко й се допие вечер, то това е след вечер€та и да речем изпива една чаша пр€сно мл€ко с какао или от пресните плодови млека.
Ќо не мога да си € представ€ в легнало положение и шише с биберон в ръце.  Mr. Green

„ери, аз не съм изненадана, че децата пи€т все още мл€ко преди л€гане, а от това, че се ползва биберон. ƒа са живи и здрави, да си пи€т колкото време им се иска!
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 8 213
Ќе сме го ползвали за приспиване.¬инаги след него се ми€т зъбки,приказка и т.н.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
“оест, мл€кото е като средство за приспиване, така ли?

Ќе, разбира се.
 ак ще го остав€ без да му прочета приказка и без зъбите да са щателно измити Laughing? «а зъби много трепер€.
ѕиеше го, гледайки н€какво леко филмче или ме слушаше, а аз му чета.
—таваше, миехме зъбите, л€гахме и прочитаме приказка. ѕосле целувки, пожелани€ за цветни сънища и гасене на лампата.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 3 937
ѕри нас не е средство за приспиване и никога не е било. Ќо всички течности пи€т от биберон, а водата от шише със сламка. ѕо простата причина, че ако им дам чаша в 9 от 10 случа€ чашата се бута и излива на килима, дивана, пода и т.н. ¬ 22ч вечерта, две чаши изл€ти на дивана вс€ка вечер ще ми дойде в повече. ј и никак не съм убедена, че да се пие от биберон е вредно. јма хич. “ака че не виждам причина да го махам. 
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
—авина, зависи колко време ползват шишето - ако изпиват бързичко мл€кото, тогава н€ма проблем.
÷итирай


ћнени€: 2 222
≈дна майка сподели по-напред, но да питам и вас. Ќапишквали ли са се децата ви след като си пи€т мл€кото, когато сте махнали памперсите?
÷итирай


ћнени€: 1 577
ћоето не е пило мл€ко до чак толкова късна възраст, но се е случвало, особено л€тото, ако е €ло много дин€ на вечер€ или други храни с много течности, да се напишка, без да се събуди. ѕредполагам с мл€ко би било аналогично.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 3 937
ћоите както вече казах не са се напикавали. Ќо мл€кото, което пи€т е доста гъсто, с най-много 50 мл вода.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
≈дна майка сподели по-напред, но да питам и вас. Ќапишквали ли са се децата ви след като си пи€т мл€кото, когато сте махнали памперсите?

Ќе, никога.
Ќощната пелена € махнах на 3 години и 2-3 месеца.
ѕо това време си вечер€ше и изпиваше около 240 мл. мл€ко, не се е напишквал.
÷итирай


ћнени€: 2 222
Ќощната пелена € махнах на 3 години и 2-3 месеца.
ѕо това време си вечер€ше и изпиваше около 240 мл. мл€ко, не се е напишквал.[/i]
ясно. ћахнали сте нощни€ памперс, когато детето е било по-гол€мо. ћоето още н€ма 2г и ми се струва миси€ невъзможна на този етап да остане суха ц€ла нощ
÷итирай


ћнени€: 1 577
A защо изобщо искаш на под 2г да остава сух ц€ла нощ? ћоже би изобщо не е до пиенето на мл€ко, а по-скоро детето още не е готово.
÷итирай


ћнени€: 2 315
ѕри моето дете вечерното мл€ко е точно за успокоение и заспиване. ѕриказката си е приказка, но без мл€кото от бебешко шише и биберон не може. Ћ€тото ме б€ха хванали д€волите и б€х решила да € отказвам, но лепна вирус със разстройство, съвсем ограничи храненето и отново върнах бебешкото шише. »наче пие вода по всевъзможни начини, но мл€кото вечер го иска точно и само така. » като лапне биберона се връща 2 години назад - прави н€каква абсолютно бебешка физиономи€ и така си го цока. Ќе знам как да се разберем с това миене на зъби след мл€кото. Ќе искам да € вдигам, отделно, че и от мъжа ми не срещам съдействие по въпроса. »ма н€какви кърпички за зъби http://www.placcontrol.gr/B4242F55.bg.aspx , но нещо не съм очарована от иде€та за т€х. »наче се събужда щом й се допишка и с€да на гърнето.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 347
—инът ми вечер р€дко пие мл€ко при заспиване, но през нощта задължително се буди за мл€ко. ќпитвала съм да го отуча, но без успех.
÷итирай


ћнени€: 1 749
ƒокато им се пие на децата Peace.—инът ми отказа сутрешното јћ 2м. преди да направи 2г.,вечер след 1г. предпочитах да пие кисело.Ќего го отказа на 2г.ќттогава мл€ко в чаша не иска да пие.

“ака ми се искаше да пие мл€ко вечер преди л€гане,но не,не иска.ѕон€кога го €де с лъжица,но само ако е вечер€л по-малко.»наче приема млечни през ден€,сирене,пр€сно мл€ко давам само със следобедната закуска,но не всеки ден,предпочитам по-често киселото,особено като вечер почти не иска.
 
Ќе ми е направило впечатление да пишка нощем по-малко от преди Rolling Eyes.
« ѕоследна редакци€: сб, 17 ное 2012, 13:50 от Sunshine Mom »
÷итирай

—офи€-Ћагера

ћнени€: 2 121
ƒъщер€ ми вече гол€ма мома пиеше домашно кисело мл€ко по 2 шишета вс€ка нощ.
ƒо навършването на близо 5 г.
»зобщо не ме е притесн€вало.
÷итирай


ћнени€: 1 749
ћъжът ми и зълва ми,са пили кисело мл€ко вечер от шеше до 1-ви клас,по 500мл.—веки се чудеше като на моето давах по 200мл.ƒа,но сега вирус не ги лови,мъжът ми дори не се храни,кой знае колко добре.
÷итирай


ћнени€: 2 222
»звин€вам се за спама, но според мен не е добре да се пие 1/2 литър каквото и да е преди сън Rolling Eyes
÷итирай


ћнени€: 1 749
≈,според свеки е било добре,а и според т€х,щом са си го пили. Laughing
÷итирай

—офи€

ћнени€: 606
ћоето дете пие доста мл€ко вечер, че и нощем пон€кога. Ќе се напишква, но макар и доста р€дко ме буди за да пишка.
ћислили сме да го спираме мл€кото, но размислихме. Ќищо лошо н€ма в това, щом му харесва, нека да си пие Smile
÷итирай

—офи€

ћнени€: 9 903
„удех се дали да пусна темата тук или в храненето, но то е за кърмачета, а въпросът ми е за по-големичките и ми се стори, че тук е по-подход€що.
“а въпросът ми е - до кога децата ви пиеха/€д€ха мл€ко вечер преди л€гане?  акъв вид и количество и от какво (шише/лъжица)?
Ќие сме на почти 5 и още не дават никакви признаци да искат да се отказват от вечерното мл€ко. ƒо към 4 - 4,5 год пиеха най-често от шише (до 2,5 год предимно јћ, след това най-често кисело), сега по-често го €дат с лъжица (кисело мл€ко с мед и бисквити), но пак се сещат пон€кога за шишетата.  “ова към 21,30 ч., след като към 19ч са вечер€ли. Ћично аз н€мам нищо против да си го €дат до когато искат, не мисл€ че им вреди с нещо, просто за информаци€ питам има ли и други толкова големи, които още искат "вечерно мл€ко"?
 

 ало го отказа на 2 години. —лед това не е искал шише с јћ. —ега много р€дко преди да легне иска чаша пр€сно мл€ко с лъжичка мед. Ќо това е по-скоро изключение, отколкото правило.
÷итирай

Around

ћнени€: 1 085
ƒетето ни пиеше јћ "јптамил" до 2 години и 9 месеца от чаша със сламка . »сках да го спирам ,защото се хранеше много добре и пълноценно и използвах момента, в който имаше кашлица  и не се пепоръчваше мл€ко и така за 3 дни не пиене го спр€ от раз. яде млечни през ден€ достатъчно.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 489
 ато го отбих на 10м. —е спр€ с мл€кото вечер. јм не е пил, през ден€ консумира много пр€сно, кисело и сирене.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
Ќощната пелена € махнах на 3 години и 2-3 месеца.
ѕо това време си вечер€ше и изпиваше около 240 мл. мл€ко, не се е напишквал.[/i]
ясно. ћахнали сте нощни€ памперс, когато детето е било по-гол€мо. ћоето още н€ма 2г и ми се струва миси€ невъзможна на този етап да остане суха ц€ла нощ

2-годишно без нощна пелена е по-скоро изключение, отколкото правило.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 120
ƒъщер€ ми- до навършване на 5 г. пиеше јћ 2+ от шише с почти ср€зан биберон с гол€мо удоволствие преди да заспи в леглото. ћного го обичаше и за това не исках да и налагам да спира по-рано. Ќо реших, че за зъбките не е добре да пие мл€ко след като ги е измила.ѕоговорихме си, че е гол€ма вече и за зъбките е добре да пие преди да се измие. “ака сама се отказа без драми.
÷итирай

в огледалото на живота

ћнени€: 5 634
Ќ€ма правило докога да се пие мл€кото вечер.
ƒъщер€ ми пиеше јћ в шише с биберон до 2г.след това премина на кис.мл€ко в чаша след вечер€.
«а не€ си е ритуал:мл€ко,бан€,толет и сън.
≈динственото  което спазвам и държа е да н€ма храна след миенето на зъбите.«атова и давам млечната  порци€та преди спане.
÷итирай

ѕлевен

ћнени€: 878
ћоето дете не искаше да пие мл€ко от шише, след като навърши годинка и половина. ѕиеше јћ от чаша известно време, а после €деше кисело с лъжица до три годишен. —ега пие пр€сно мл€ко и кисело, но само през ден€.
—ега като го гледам, не мога да си го представ€ на тази възраст с шише. Ќо ми се искаше да пие мл€ко вечер по-дълго време. Ќо той загуби интерес към биберона и беше запленен от лъжицата твърде рано.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 489
ј в крайна сметка защо е толкова задължително пустото мл€ко вечер в каквато и да е форма? «аради ритуала ли? «ащото ако приемаш достатъчно мл€ко/млечни през ден€, според мен н€ма нужда вечер да се пие.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
 алци€т се усво€ва най-добре вечер. »менно затова е чудесно поне половината от млечните за ден€ да бъдат консумирани вечер.
ћоето към днешна дата из€жда една купа кисело мл€ко на вечер€.
÷итирай

ѕлевен

ћнени€: 878
ј в крайна сметка защо е толкова задължително пустото мл€ко вечер в каквато и да е форма? «аради ритуала ли? «ащото ако приемаш достатъчно мл€ко/млечни през ден€, според мен н€ма нужда вечер да се пие.

ƒа, вечер се препоръчва заради калци€.
Ќо мл€кото не е задължително всъщност. ƒанните са доста противоречиви. Ќ€кой казват, че приетото мл€ко до две годишна възраст е достатъчно за изграждане на костна система /т.е. естествено е да съвпада с  кърменето/. ƒруги дори казват, че употребата на много млечни продукти в по-късна възраст е вредна. »ма вече и доказателства, че консумаци€та на сирене, при н€кой хора е основна причина за мигрената.
Ќа село имаше дете, на което родителите гледаха крави и €деше основно мл€ко и сирене по н€колко пъти на ден - попара с мл€ко, сирене на вс€ко хранене, вечер мл€ко, следобедна закуска мл€ко и се разбол€. » си спомн€м, че беше от прекомерна употреба на млечни продукти.
Ѕаща ми дълги години е бил управител на млекопреработващо предпри€тие и там всички технолози, твърд€ха, че млечните продукти не са чак толкова полезни.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 15 573
»ма вече и доказателства, че консумаци€та на сирене, при н€кой хора е основна причина за мигрената.

∆ълтите сирена може да са причина за мигрена, не б€лото саламурено сирене.
 остите не се сформират до навършването на 2 години. ƒори и да не се консумират млечни, то е задължително диетата да е съставена от калций-съдържащи листни и зелени зеленчуци, сусам, €дки.
÷итирай

ѕлевен

ћнени€: 878
»ма вече и доказателства, че консумаци€та на сирене, при н€кой хора е основна причина за мигрената.

∆ълтите сирена може да са причина за мигрена, не б€лото саламурено сирене.
 остите не се сформират до навършването на 2 години. ƒори и да не се консумират млечни, то е задължително диетата да е съставена от калций-съдържащи листни и зелени зеленчуци, сусам, €дки.

ƒа права си, че не се формират до две годишна възраст. “.е. това исках и аз да кажа, ама не го донаписах. ƒо две годишна възраст е задължително мл€кото, а след това калци€т може да се набав€ и от други места.
ј за мигрената, не знаех че е от този вид сирене. «нам, че при н€кои хора консумаци€та им образува н€какъв ензим, които причин€ва мигрена. Ќо не помн€ точно, за да го об€сн€.
÷итирай


ћнени€: 2 222
ј в крайна сметка защо е толкова задължително пустото мл€ко вечер в каквато и да е форма? «аради ритуала ли? «ащото ако приемаш достатъчно мл€ко/млечни през ден€, според мен н€ма нужда вечер да се пие.
Ќе е задължително, но е препоръчително, защото както са написали преди мен, калци€т се усво€ва най-добре вечер.
ќсвен това чаша топло мл€ко преди л€гане е препоръчително за спокоен сън. “ова важи не само за децата
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 489
ј в крайна сметка защо е толкова задължително пустото мл€ко вечер в каквато и да е форма? «аради ритуала ли? «ащото ако приемаш достатъчно мл€ко/млечни през ден€, според мен н€ма нужда вечер да се пие.
Ќе е задължително, но е препоръчително, защото както са написали преди мен, калци€т се усво€ва най-добре вечер.
ќсвен това чаша топло мл€ко преди л€гане е препоръчително за спокоен сън. “ова важи не само за децата

Ѕлагодар€ ви, не знаех това за калци€. Ќа мен за спокоен сън ми помагат н€колко бирички, отдавна обаче не съм си помагала така  35. √олеми€т ми син си спи като вол и без мл€кото, даже зъбоникненето не го тормози дотолкова, че да не спи нощем, дано все така си бъде  Praynig.

јз самата съм почитателка на млечните продукти и консумирам често и с количества. Ќ€мам мигрена, не получавам болки в стомаха от много пиене на мл€ко, както н€кои хора. «драв бг ген  Laughing.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-66 от 66 отговора