Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 124
Мили мами,
изчетох доста от нещата, които сте писали по тази тема, но не успях да намеря нещо, подобно на нашия случай. Точно преди изписването от родилното, една педиатърка се усъмни дали момиченцето ми няма анемия, защото изглеждало много бледо (иначе всички преди нея казваха: какво хубаво бяло бебе!) и му направиха изследвания. Уж ме успокои, че били нормални, макар на долната граница (предполагам, че става дума за хемоглобина), но след час-два пак дойде с рецепта да давам капки Легофер или Малтофер. Каза още след един месец да направим пълна кръвна картина. В епикризата, с която ни изписаха обаче пише: хемоглобин 136; това ми се струва съвсем нормално, дори високо, но не зная дали за новородените няма други референтни стойности, по-високи.
Ще добавя, че моят хемоглобин, който иначе беше около 120 (долната граница за жени), в деветия месец беше паднал на 96 и, въпреки че пих Тотема, няколко дни преди да родя пак беше толкова. Педиатърката, която съм избрала за детето, одобри даването на капки, каза да и аз да си пусна изследвания и да предприема нещо и за себе си, защото съм изглеждала анемична.
Общо взето това е. Моля, ако сте имали подобни проблеми или знаете нещо повече по въпроса, споделете.

# 1
  • Мнения: 666
 При новородени до 2 - рия месец хемоглобина е от 160 - 210 това са нормалните граници , после рязко спада

# 2
  • Мнения: 3 447
На Кико в 6-ия месец му беше 120 - което било на границата. 3 месеца трябваше да пие Малтофер, другата седмица ще го водим на изследвания да видим как е. Аз също имах анемия през бременността - 90, не знам има ли връзка между двете.

# 3
  • Мнения: 2 112
 Ванко беше с хемоглобин 86 на 2.5 месеца ! Изписаха ни Малтофер за 6 месеца и успяхме да го покачим. Сега на 1 година имало някакви задължителни изследвания и като ги направим е видим пак дали всичко е наред. Но на нас дори не ни изглеждаше блед.....правихме изследвания за друго и видяхме хемоглобина.

# 4
  • София
  • Мнения: 626
Калоян беше с хемоглобин 98 на 6м и не е пил нищо. Сега, когато вече яде месни пюрета би трябвало да се покачи. На 1 година има задължителни изследвания и ще видим.

# 5
  • на село
  • Мнения: 1 999
На Ради преди 10-на дни хемоглобина беше 113, лекарката ни препоръча повече месо да хапва ии да и давам витамини, беше болна та тогава правихме и изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт