Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Бургас

Мнения: 662
 Знае ли някой как точно се правят , ще съм много благодарна за рецептата
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Режеш продуктите (сирене, шунка, пиле, кашкавал) на едри кубчета. За да не ти се разтече кашкавала, нарежи го на кубчета и го бутни в камерата да стегне.

Всяко парченце се овалва в брашно и после в така наречената паста Патафри.

паста Патафри

1/2 бутилка бира, 3 яйца, 100 гр. брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтиците.
Жълтиците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с предишната смес. Прибавя се сол на вкус.

Хапките се пържат в силно нагорещено олио.

Дано съм ти била полезна.
« Последна редакция: чт, 26 яну 2006, 13:28 от Миленика »
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
От какво?
Аз най - харесвам от сирене .
Ако са от сирене, преди да го нарежеш на парченца, го изкисни за 1 час в студена вода . После се реже на кубчета ,овалваш ги в брашно и потапяш в следната смес:
Разбиваш 1 - 2 яйца с 6 - 7 л. брашно , да стане почти като тесто и съвсем леко го разреждаш с бира. Сместа трябва да е много гъста , за да остане по сиренето при пърженето. Желателно е да пържеш в маслена баня - фритьоза или фритюрник .
Байганетите от шунка или кашкавал се правят пак по същия начин  ,като при последните е желателно кашкавалените хапки да постоят за 10-ина минути в ледена вода - да се стегне кашкавала и като се намокри да може по тях да полепне брашно.
Цитирай

Бургас

Мнения: 662
 Благодаря за рецептите  записах си ги смятам утре да ги пробвам
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
После се реже на кубчета ,овалваш ги в брашно и потапяш в следната смес:......

Пролетина, забравих за брашното Stop Преди да ги потопиш в сместа, овалваш хапките в брашно.

В едно заведение до подлеза на театъра (Медуза ли беше, Морска медуза ли, забравих), предлагаха такива хапки (байганети с кашкавал, но в менюто ги предлагаха като хрупкави пкашкавалени хапки), сервитьорката каза че се правят по същия начин като байганетите, само че вместо да се овалят в брашно се овалват в картофено пююре (на прах), после в сместа и накрая пак в картофено пюре.
Пробвах в къщи да ги направя със сирене и кашкавал, но пак си станаха като байганети (леко се различаваха на вкус). Може сервитьорката да не ми е споделила цялата тайна на рецептата. Sick
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
 Laughing
Миленика, аз пък забравих да кажа , че в сместа се слага малко сол.... ooooh!
Ако трябва да ги приготвя Пролетина, по 2-3 пъти трябва да посети форума и да ни чете допълненията.... Embarassed
Цитирай

Бургас

Мнения: 662
 Благодаря за уточненията това с картофеното пюре е добра идея , вкусно ми звучи, трябва да пробвам някой ден
Цитирай

USA,IL

Мнения: 85
Режеш продуктите (сирене, шунка, пиле, кашкавал) на едри кубчета. За да не ти се разтече кашкавала, нарежи го на кубчета и го бутни в камерата да стегне.

Всяко парченце се овалва така наречената паста Патафри.

паста Патафри

1/2 бутилка бутилка, 3 яйца, 100 гр. брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтиците.
Жълтиците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с предишната смес. Прибавя се сол на вкус.

Хапките се пържат в силно нагорещено олио.

Дано съм ти била полезна.
[/quote/
Izviniavai no s kakvo e palna butilkata?
Цитирай

Испания

Мнения: 1 327
с бира...
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553

............... точно Laughing
ама, че съм .....Embarassed

П.П. Коригирах горния пост.
« Последна редакция: чт, 26 яну 2006, 13:33 от Миленика »
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
И аз да ти дам една идея. Както са ти казали момичетата по-горе, за пърженето ти е нужна паста Патафри, идеята ми е за пълнежа. Настъргано сирене и кашкавал и подправки оформяшги като топчета или по-дебели пръчици, после овалваш в брашно, в пастата и пържиш. Много вкусно става. В този дух, можеш да исползваш въображението си и да опиташ и други неща.
Цитирай

Испания

Мнения: 1 327

............... точно Laughing
ама, че съм .....Embarassed

П.П. Коригирах горния пост.

що бе?  35 беше толкова готино!
  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 087
момичета, снощи правих байганети със сирене, станаха страхотни eat
Благодаря за рецептата  bouquet
ама към накрая много почнаха да залепват по кошницата на фритьорника Sad, що така newsm78
Цитирай

Правец

Мнения: 2 040
Да не би олиото да е останало малко ... Аз ги правя в тенджера с много олио вътре, да има място направо да си плуват  Very Happy и си ги вадя с решет. лъжица  ...
Цитирай


Мнения: 5 768
Момичета- благодаря за рецептите!Правих ги със сирене, кашкавал, шунка - стават страхотни!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора