Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЯМБОЛ

Мнения: 171
Кажете ми как съхранявате червен пипер,за да не хваща паяжинки или гъгрици?И в хартиен плик съм пробвала и в стъклен буркан  все се овлажнява.Щом се отвори веднъж купен  веднага се овлажнява Sad.
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 246
Май няма спасение от овлажняването, но за бубите аз слагам няколко скилидки чесън в буркана с пипера - досега буби не е хващал.
Цитирай

Варна

Мнения: 310
Моят стои в буркан и в хладилника.  До сега не съм имала проблеми.

 Взимай най-малките опаковки да го изразходваш по-бързо.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
И моя е в хладилника, и не само пипера, ами и ориза, и лещата, и овесените ядки, и брашното, че и житото за кълновете.
Цитирай

у дома

Мнения: 2 605
Цитат на: veni
Моят стои в буркан и в хладилника.  До сега не съм имала проблеми.

Моят също е в хладилника,но освен в буркан съм го слагала и в найлонова торбичка и нищо не му е ставало Razz .
Цитирай

София

Мнения: 2 470
Моят е в буркан в килера и досега гъгрички не е хващал. Незнам от какво обаче от няколко месеца се появиха тия гадове по разни други продукти и в чудо се видях. А всичко е по кутии и бурканчета. Само едни овесени ядки бях оставила в опаковката им оригиналната и май оттам тръгна всичко.  Sad
Цитирай

София

Мнения: 1 507
И моят е в буркан в хладилника. Така знам от майка ми и не съм имала проблеми.
Цитирай


Мнения: 3 452
какви са тия бубулечки, гъгрици и пр. Shocked
откак се помня купувам пакетче червен пипер, изсиовам си го в някое красиво бурканче (последно от суха сметана), затворено в шкафчето с подправките......и откакто се напълних с лъжички от ад. мляко ги ползвам за мерна единица Wink

ще ме накарате сега да проверя всички бурканчета за обитатели Smile  Smile

от всички храни само сухия фасул държа в хладилника.
Цитирай


Мнения: 3 271
И аз държа абсолютно всичко в хладилника. А като купя нещо (боб, ориз и т.н.) почти винаги ги слагам в камерата за поне 1 ден, ако имам място. Така от години нямам проблеми с никакви гадини.

П.С. Не мога да се стърпя да ти кажа, че снимката на бебката ти е разкошна! Да ти е жива и здрава!
Цитирай

София

Мнения: 11 058
От майка ми знам, че червеният пипер се препича леко на фурна, за да не хваща буболечки. И аз правя така и нито се овлажнява, нито има паяжинки или бръмбари. Държа го в метална кутия в шкафа с останалите подправки.
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Цитат на: Vivi
Държа го в метална кутия в шкафа с останалите подправки.

И аз така, но без да го препичам. За сега нищо му няма.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Свекърва ми посипва сол върху червения пипер, държан в бурканче. Да не завъждал гадини. Може да има ефект, не съм се интересувала.
Цитирай

Varna

Мнения: 47
Цитат на: Taneto
какви са тия бубулечки, гъгрици и пр. Shocked
откак се помня купувам пакетче червен пипер, изсиовам си го в някое красиво бурканче (последно от суха сметана), затворено в шкафчето с подправките......и откакто се напълних с лъжички от ад. мляко ги ползвам за мерна единица Wink

ще ме накарате сега да проверя всички бурканчета за обитатели Smile  Smile

от всички храни само сухия фасул държа в хладилника.


И аз така.
Цитирай


Мнения: 3 271
Цитат на: Vivi
От майка ми знам, че червеният пипер се препича леко на фурна, за да не хваща буболечки. И аз правя така и нито се овлажнява, нито има паяжинки или бръмбари. Държа го в метална кутия в шкафа с останалите подправки.


Това с препичането и свекърва ми го прави. Съвсем леко, за да е сух.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.