Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 ян. 2006, 22:48 ч.
  • Преглеждания  3 776  Мнения  27  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
От известно време правя на бебе домашни пюрета, защото готовите изобщо не желае да яде. Винаги остава известно количество, което ми се ще да стерилизирам, но по неясни за мен причини не успявам? Приемама идеи всякакви!

Реклама
# 1
  • Своге
  • Мнения: 1 410
А как по точно ги стерилизираш, че не става и по какво разбираш, че не е станало?

# 2
  • София
  • Мнения: 11 553
До къде пълниш бурканчето? Пюрето трябва да стига до долния ръб на стеснената част на бурканчето (с винта)-не по-малко. Погледни едно готово пюре и виж докъде е пълно. Капачката трябва да е добре стегната и да не превърта.
Бурканчетата трябва да са покрити добре с вода и (според майка ми) да врят 20 минути. След това докато са още горещи може да ги обърнеш с капачките надолу (аз това не го правя).

Цялата тази технология я прилагах безпогрешно докато във форума не прочетох за една друга-по проста, която прилагам от година вече и нямам оплаквания: Докато пюрето (яденето) е още горещо се сипва в бурканчето пак до въпросното ръбче  и се затваря капачката. Ако пюрето е поизстинало-кипвам го в микровълновата печка. Капачките хлътват на 100%. След това за мое спокойствие държа бурканчетата в хладилника. Така храната ми е издържала поне месец-за повече не съм пробвала (т.е. до това време Иво вече е изял каквото е имало в бурканчето Grinning).

# 3
  • Мнения: 3 358
И аз така правя-като ВИВИ!Наистина е лесно и бързо..и винаги се получава Hug

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Ами до ръбчето ги пълня, наливам ги горещи, обръщам и не хваща. Завирам ги във вода- пак не става. Разбирам, че не са хванали, защото капачката не е дръпнала. Май не е и от капачката, защото пробвах 3 вида.
Иначе плодовите- безпогрешно, дръпва само като налея горещо и обръщам. Та се чудех дали няма нещо особено за заленчуковите?
Вие с какви бурканчета/капачки сте?

# 5
  • София
  • Мнения: 2 271


Цялата тази технология я прилагах безпогрешно докато във форума не прочетох за една друга-по проста, която прилагам от година вече и нямам оплаквания: Докато пюрето (яденето) е още горещо се сипва в бурканчето пак до въпросното ръбче  и се затваря капачката. Ако пюрето е поизстинало-кипвам го в микровълновата печка. Капачките хлътват на 100%. След това за мое спокойствие държа бурканчетата в хладилника. Така храната ми е издържала поне месец-за повече не съм пробвала (т.е. до това време Иво вече е изял каквото е имало в бурканчето Grinning).
Аз правя точно така! Peace
Бурканчета и капачки"Ганчев"!

# 6
  • софия
  • Мнения: 7 282
Виви, а тези стерилизираните издържат ли месец извън хладилник? Чудех се, з-то когато в консервите няма сол, оцет и пр. много лесно бомбират и се развалят newsm78

# 7
  • Варна
  • Мнения: 139
Аз използвам бурканчетата на Ам-Ам,с тези на Ганчев не ми се получава.Сипвам горещо пюре и обръщам бурканчето.Държа ги в хладилник 3-4 дни Hug

# 8
  • София
  • Мнения: 920
Ганчев се водят еднократни капачки май. Аз ползвам на АМ-АМ и също наливам гореща манджа и обръщам бурканчето да седи така докато се охралади.

# 9
  • София
  • Мнения: 11 553
Виви, а тези стерилизираните издържат ли месец извън хладилник? Чудех се, з-то когато в консервите няма сол, оцет и пр. много лесно бомбират и се развалят newsm78

Ако под "тези стерилизираните" имаш предвид онези "варените"-от тях съм съхранявала извън хладилник само плодови-варен, пасиран плод без захар или каквито и да е добавки.  Издържали са с месеци.

За бурканчетата-не се сетих да пиша по-горе-трябва да са от тези като на "Ам-Ам" и старите на "Ганчев".

# 10
  • София
  • Мнения: 432
А колко време ги съхранявате,защото на мен ми казаха за плодовите-до 48часа?

# 11
  • София
  • Мнения: 2 608
И аз му правя зеленчуковите- за разнообразие му давам някое купено - и естествено продовите ги купувам- нещо нямам вяра и на себе си като кулинар и на плодовете от пазара/зеленчуци иваме от село/
Приготвям ги като Виви- още топло в буркана- стягаш капачката след време обръщаш и като изтине в хладилника- не ги замразявам- картофа става на гъба!!! Не ги варя- още от снаха ми знам - тя така ги правеше- и 1 седмица нищо им няма в най долното шкафче на хладилника- повече не съм ги държала- не прамя по- голямо количество и затова
Но не пробвай с бурканите на Ганчев/саво със старите- аз тях ползвам/- не става- отварят се проклетите капачки колкото и да се опитваш да ги стегнеш- а ако ги обърнеш- край отворило се е
Май наистина са еднократни #Cussing out

# 12
  • софия
  • Мнения: 7 282
Виви, благодаря! Точно за варените питах, да заложа на сигурното Laughing.
Щом плодовите са ти издържали без добавена захар и лимонтузу, сигурно и зеленчуковите ще изкарат известно време. И да потвърдя дали правилно съм разбрала- пюрето го сипваш в бурканчено сварено и готово за консумация, нали?

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Ей, станаха! От капачките е било. А иначе плодовите са ми от лятото-без захар или каквото и да било друго, когато имаше хубави плодове. Абсолютно нищо им няма.

# 14
  • София
  • Мнения: 11 553
Виви, благодаря! Точно за варените питах, да заложа на сигурното Laughing.
Щом плодовите са ти издържали без добавена захар и лимонтузу, сигурно и зеленчуковите ще изкарат известно време. И да потвърдя дали правилно съм разбрала- пюрето го сипваш в бурканчено сварено и готово за консумация, нали?

Да-сварено и готово за консумация. Нищо друго не му правя, нищо не добавям-директно в устата (за плодовите става въпрос. Зеленчуковите от хладилника ги притоплям Mr. Green).

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт