Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Мили настояци и бъдещи майки, ние акушерките от АГ Болница , гр. Варна се обръщаме с молба към вас да подкрепите нашия мирен протест!

Ако още не сте разбрали, ние мирно изказваме своя протест, недоволството ни от унизителното положение, в което сме поставени от години.

Не искаме да хленчим и да се жалваме, а да открием във вас подкрепа и разбиране.
Споделете вашето мнение, разкажете вашите истории, похвалете или критикувайте лекари и акушери от болницата.
Ние искаме да се променят много неща, свързани с хигиената и процеса на работа и най-вече за ширестата се корупция, за която знаем и вие и ние. АГ Болнца е държавна болница и заплащането там трябва да е регламентирано.

Очакваме да ни подкрепите, защото тази болница съществува от 30 години и е за всички, а не за шепа доктори, които са си въобразили, че е тяхна собственост!!

Нека се гордеем с нашата професия, защото е благородна и отговорна.
Ние работим с любов и всеотдайност.
Очакваме ваши мнения по въпроса! 
 

Последна редакция: ср, 25 яну 2006, 01:43 от Mamma

# 1
 • при ОП
 • Мнения: 5 500
Като за начало можете да пишете на кирилица.
И болницата може да съществува от 30 години и аз да съм родена там, но това определено не е моята болница, в която аз ще родя!
Може би има и съвестни лекари и акушерки, но ширещото се мнение е съвсем различно!

# 2
 • София
 • Мнения: 6 154
--------------------------------------------------------------------------------
Мили настояци и бъдещи майки, ние акушерките от АГ БОлница , гр. Варна се обръщаме с молба към вас да подкрепите нашият мирен протест!
Ако още не сте разбрали, ние мирно изказваме своят протест,недоволството ни от унизителното положение, в което сме поставени от години.[б][/б][/сизе]
Не искаме да хленчим и да се жалваме, а да открием във вас подкрепа и разбиране.
Спделете вашето мнение, разкажете вашите истории, похвалете или критикуважте лекари и акушери от болницата. Ние искаме да се променят много неща, свързани с хигиената и процеса на работа и най-вече за ширестата се корупция, за която знаем и вие и ние. Аг Болнца е държавна болница и заплащането там трябва да е регламентирано.
Очакваме да ни подкрепите, защото тази болница съществува от 30 години и е за всички, а не за шепа доктори, които са си въобразили,че е тяхна собственост!!
Нека се гордеем с нашата професия, защото е благородна и отговорна. Ние работим с любов и всеотдайност.
Очакваме ваши мнения по въпроса! 
 

# 3
 • Узунджово
 • Мнения: 1 277
Напълно подкрепям протеста!
Преди около 8 месеца раждах на ВИП етажа и останах изключително доволна. Платих си официално и получих фактура за всеки един лев.Моите лекари бяха д-р Танев и д-р Силвия Иванова- безукорни специалисти Hug. Акушерките на етажа бяха много любезни (особено благодарна съм на една акушерка, чието име така и не узнах   bouquet.От разговорите с нея разбрах само, че е от Шабла има дъщеря на 24 години).
Малко преди да родя лежах за няколко дена в Патологията. Мизерия отвсякъде- огромни хлебарки, легла с пружини до земята. Апаратът за измерване на тоновете за три дена се развали два пъти. Топла вода имаше само два пъти на ден за по час. Глупава ми се видя практиката близките да не могат да посещават пациентките по стаите. Въпреки това не мога да кажа лоша дума за акушерките там. Всички се държаха мило. Никой един лев не ми е поискал.
Пожелавам ви усилията ви да се увенчаят с успех, а некадърниците, които са решили, че болницата е тяхна да си намерят мястото.
Успех!


# 4
 • Варна
 • Мнения: 2 839
Всеки има право да избира къде да ражда, но в темата изобщо не става дума за това.
АГ е `моята` болница, там родих и ако се наложи пак там ще родя, защото все още неонатологията там е най-добрата в града, а за мен винаги е било най-важна сигурноста за децата ми /да не дава Господ да се налага такава намеса/ Та затова съм готова да се включа в подкрепата, но не разбирам какво по-конкретно очаква Rose от нас  Rolling Eyes
В АГ безспорно все още са събрани най-добрите специалисти /има и страхотен боклук сред тях, разбира се/. Няма да рекламирам никой, споделяла съм мнението си не веднъж.
За съжаление напрежението между персонала е огромно, но аз не зная каква е причината за това. Аз лично бях свидетел как лекар разплаква акушерка за НИЩО, за да демонстрира влияние може би, не знам. Лекарите са се хванали за гушите и се дебнат един друг, но за мен е непонятна  целта на интригата.
Та ... очаквам от Rose да сподели повече  Simple Smile

# 5
 • Варна
 • Мнения: 4 969
Az съм доволна и от лекаря който ме оперира, и от акушерките(др.Николов)
Обаче като ме вкараха в операционната(по спешност и не съм плащала предварително) анестезиологът най- нагло ми каза (аз буквално ще родя на масата), че не бил длъжен да ме оперира и, че щял да си изтърве часа за фризьор (а той определено нямаше какво толкова да фризира) Sick #Crazy Sick #Cussing out
Като изключим тази случка и мизерията, съм доволна от престоя си там (макар, че не остана много  Rolling Eyes)

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 2 649
...Обаче като ме вкараха в операционната(по спешност и не съм плащала предварително) анестезиологът най- нагло ми каза (аз буквално ще родя на масата), че не бил длъжен да ме оперира....
От кога анестезиолозите започнаха да оперират? newsm78

Rosе, прави сте с колежките в исканията си, но мисля, че първо трябва да започнете с жалби към МЗ и лично да се срещнете с министър Гайдарски, да се обърнете за съдействие и към Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи : http://www.nursing-bg.com/index.html и да уведомите НЗОК при евентуални нарушения при приема на здравноосигурените и здравнонеосигурените пациенти. След като свършите всичко това, обърнете се и към медиите и раздухайте случая, но първо се подгответе добре, а не да кажете, едни мами от един Форум казаха....
Мненията на майките във Форума, няма да помогнат съществено.
Успех в начинанието.  bouquet

# 7
 • София
 • Мнения: 888
...Обаче като ме вкараха в операционната(по спешност и не съм плащала предварително) анестезиологът най- нагло ми каза (аз буквално ще родя на масата), че не бил длъжен да ме оперира....
От кога анестезиолозите започнаха да оперират?  newsm78 

  Ми не си ли чувала,че анестезиологът ти слага упойката?(или на теб не ти слагат?). Освен това трябва да стои по врема на цялата операция?

Последна редакция: ср, 25 яну 2006, 10:33 от reni-vili

# 8
 • Варна
 • Мнения: 1 193
Аз подкрепям напълно акушерките от АГ болница – Варна! Благодарение на тях сега имам живо и здраво слънчице у дома!

Вече съм писала моята история из форума, но накратко след като по спешност през нощта лекуващият ми гинеколог от Майчин дом не беше открит, а аз имах спукване на водите през 28 г.с., дежурната лекарка от Майчин дом грубо и безцеремнно ме изпрати да родя вече “изгубеното си дете”  (цитирам нейни думи) в АГ болница, за да не нарушавам статистиката в частната клиника. И аз, посред нощ, без никакъв избор поех към АГ след като през цялата си бременност бях слушала антопропагандата за АГ болница – колко било мизерно и как никой не ти обръща внимание. И вместо това, когато ме приеха в същото това АГ по спешност, без да познавам абсолютно никого, срещнах напълно противоположно отношение – всички първо искаха да ме успокоят, бяха толкова мили и внимателни!! Искам просто да подчертая последните си думи! Приеха ме за стандартното 36 часово задържане в тъмната стаичка и въпреки, чче аз родих едва на втория ден, през цялото време и лекарите, и акушерките, и санитарките бяха НАИСТИНА дружелюбни! На всеки час слушаха тоновете на бебчо, окуражаваха ме, че ще се роди истински юнак и ми обясняваха как на горния етаж в неонатологичното отделение било пълно с такива дечица и как ако аз мисля позитивно, помагам на бебчо. Сестрите идваха да си говорят с мен, санитарките ме питаха дали ми е студено, всички бяха невероятно мили и когато им благодарях, те отговаряха простичко “та това ни е работата!”. Затова сега искам да кажа на всички тях, че ги подкрепям безрезервно и изцяло! Наистина е срамно, когато тези хора всекидневно се борят за живота и даряват живот да получават толкова малко – и като парично изражение, и като благодарност! Срамен е и факта, че през последната година се водят такива интриги за закриване на АГ болница, за приобщаването й към Окръжна и тем подобни глупости!  Срамен и факта, че тези хора стоят с месеци без заплати! А вчера четох и варненското издание на в.Труд, че до броени дни болницата ще остане и без гориво, в тези студове! Абе, хора – опомнете се! Там са децата ви, бъдещето на нацията! Не унижавайте хората дарили първата глътка въздух на вашите деца! АГ болница – ПОДКРЕПЯМ ВИ!!

# 9
 • Варна
 • Мнения: 4 372
На повечето акушерки там държанието им е меко казано арогантно  Close
Няма да забравя една от тях как ми изкара нервите месец преди да родя, то не бяха обиди, то не бяха закани....е да не дава Господ да стигна до тази болница  Praynig Там почина на брат ми детенцето, живо,здраво детенце, което в последствие записаха като аборт  Shocked
Защо трябва да си плащаш в държавна болница, за да получиш нужното внимание и подкрепа  newsm78
Вярно че във ВИП-а е по различно, това си пролича още на входа, когато една сърдита акушерка ме хвана за ръката и ме пита със строг тон "Къде съм тръгнала". Но след като разбра че отивам горе омекна, че даже и асансьора ми извика  Rolling Eyes И все пак да си плащам за вниманието им, при условие, че имам осигуровки, не благодаря  Naughty Затова са частните болници  Peace

# 10
 • Varna
 • Мнения: 101
Това е и "моята" болница. Не за първи път казвам, че ако пак реша да раждам ще отида там без да се замисля. Аз предварително също се наслушах на много безмислици, но така се стекоха обстоятелствата, че отидох да раждам там и не съжалявам. Благодарение на специалистите там детето ми е живо и здраво. Не разбирам какво точно искате от нас, но ви казвам, че ви подкрепям.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 2 839
Вече съм писала моята история из форума .....

 #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Ти какво говориш!? И защо тази история не е по вестници, ТВ ...  ooooh! И защо не ги съдиш!? МОя приятелка също цяла нощ не можа да се свърже с Яков, та го чака да се надигне до сутринта.
За сравнение - моят гинеколог дойде в 2ч. посред нощ, чакаше ме на паркинга на АГ, до раждането беше неотлъчно до мен, не ми е поискал нито стотинка.
Всъщност тази тема май се изроди на `АГ vs. Майчин дом`, а не е това целта и.
Мисля, че ако АГ си оправят вътрешните проблеми, няма да има по-добра болница от тях в Североизточна България.
Аз продължавам да чакам Rose да каже дали има нещо с което можем да помогнем на протеста.
Личното ми мнение, което обаче е на база много повърхностни впечатления е, че там има няколко лекари, които откак се помнят са там, лежат на стари лаври, работят с методите които са учили в учебниците преди 40 години, компютъра не знаят как се пуска, за Интернет и инфото в него да не говорим, обаче въпреки всичко дирижират парада, не допускат млади специалисти да се наложат и буквално малтретират акушерките, към които се отнасят като със слугини. За корупцията не мога да коментирам, нямам впечатления. Мога да говоря само за моя лекар, а за него вече казах.

# 12
 • Deutschland/HE
 • Мнения: 1 263
Това е болницата в, коятосъм родила дъщеря си и живот и здраве и другото бих отишла да раждам там  bouquet
Впечатленията ми са от ВИП етажа и от ет.5 - Катерина беше с много висок билирубин и 3дни беше на облъчване в специална камера. Целия екип и лекари и акушери, и санитарката са много внимателни и отзивчиви. Акушерките на ет.5 не са чак толкова внимателни, но при тях има толкова бебенца, за които се грижат и хранят и им е порстено, че не обръщат чак такова вниманиена майките, които слизат да си хранят сами децата.
Много добри впечатления имам и  от неонтолозите - съветите, които дадоха за гледане на детето - обличане, къпане, извеждане, хранене.

# 13
 • Springfield, VA
 • Мнения: 5 624
Впечатленията ми са от ВИП етажа и от ет.5 Целия екип и лекари и акушери, и санитарката са много внимателни и отзивчиви. Акушерките на ет.5 не са чак толкова внимателни, но при тях има толкова бебенца, за които се грижат и хранят и им е порстено, че не обръщат чак такова вниманиена майките, които слизат да си хранят сами децата.


Ето това не одобрявам аз! Видимата разлика в отношението към тези, които са на ВИП етажа и тези, които не са. Не ми се е налагало да оставам в болницата, нито съм раждала там, аз родих а частна клиника(МД), но няма как да подмина безучстно разликата в отношението на персонала към тези, дето плащат и тези, дето не могат да си го позволят  Tired

Като цяло към темата-и аз не разбирам много какъв е този мирен протест. Срещу какво и за какво?! Моля за повече разяснения!

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 2 649
...Обаче като ме вкараха в операционната(по спешност и не съм плащала предварително) анестезиологът най- нагло ми каза (аз буквално ще родя на масата), че не бил длъжен да ме оперира....
От кога анестезиолозите започнаха да оперират?  newsm78 

Ми не си ли чувала,че анестезиологът ти слага упойката?(или на теб не ти слагат?). Освен това трябва да стои по врема на цялата операция
?
О, благодаря ти, че ме "светна" по въпроса. Аз пък все си мислех, че увода в анестезия, анестезията по време на операция и извеждането от анестезия се различават от оперативната дейност. Анестезията и оперативната дейност "вървят ръка за ръка", но не са едно и също нещо. Анестезиологът не оперира. Това не е негова работа. reni-vili , стига спамихме. Ясно е, че не си подготвена по въпроса. Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт