Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 5 768
Искам да ви предложа рецепта за много вкусни банички.Често ги правя защото децата много ги обичат.
Банички със сирене
продукти
чаша топла вода
1 ч.л.сол
брашно
св.мас за мазане
1-2 яйца
200 г сирене
мазнина за пържене
начин на приготвяне
Замесвам средно твърдо тесто от водата, солта и брашното.Разделям на 5 топки.Оставям да почине 15-20 мин.
Разточвам първата топка на много тънко, отгоре слагам тук-там от свинската мас.Разточвам втората топка, поставям върху първата и
пак слагам от маста.Така правя и с останалите.
Това "нещо" newsm78 го разточвам на колкото може по-тънко-обикновено ми заема цялата маса .LaughingРазбивам яйцата със сиренето и намазвам половината кора и прегъвам на две.Прищипвам краищата с пръсти и нарязвам на правоъгълничета с капак на тенджера-ако се нарежат с нож ще се отворят при пърженето.Пържат се в сгорещена мазнина до зачервяване.
Уверявам ви че се правят много бързо и са много вкусни.
 hahahaДано сте ми разбрали писанията. 35











Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Много вкусно звучат.Маста може ли да се замести с нещо друго или им се губи вкуса? newsm78
Цитирай

София

Мнения: 2 331
Наистина звучи вкусно Smile. Мисля, ако не намеря мас да пробвам с олио, въпреки че от маста тестото става по-пухкаво... И въпросче: за такива като мен, дето не ги бива много в точенето  Embarassed, трябва ли мнооого тънка да се получи основата? Може ли да е по-дебеличка? Wink
Цитирай


Мнения: 5 768
Маста може ли да се замести с нещо друго или им се губи вкуса? newsm78
Мисля че и с кр.масло или олио може да стане.Нищо не пречи да опиташ.
... И въпросче: за такива като мен, дето не ги бива много в точенето Embarassed, трябва ли мнооого тънка да се получи основата? Може ли да е по-дебеличка? Wink
Целта е корите  да станат  колкото може по- тънки-ако трябва раздърпвай с ръце.
Аз така правя- подхвърлям във въздуха и с юмруци разтеглям отвътре навън.
 hahahaАма как го обясних само хаха.Успех. 35 35 35
Цитирай

София

Мнения: 2 331
Аз така правя- подхвърлям във въздуха и с юмруци разтеглям отвътре навън.
 hahahaАма как го обясних само хаха.Успех. 35 35 35
Да ти кажа, ако направя така сигурно щерката и мъж ми много ще се забавляват, като ме видят с тестото на главата Wink.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Аз така правя- подхвърлям във въздуха и с юмруци разтеглям отвътре навън.
 hahahaАма как го обясних само хаха.Успех. 35 35 35
Да ти кажа, ако направя така сигурно щерката и мъж ми много ще се забавляват, като ме видят с тестото на главата Wink.
hahaha и аз така ... направо си се представих. Мисля 4е това само майстор може да го направи.
Цитирай


Мнения: 5 768
Аз така правя- подхвърлям във въздуха и с юмруци разтеглям отвътре навън.
 hahahaАма как го обясних само хаха.Успех. 35 35 35
Да ти кажа, ако направя така сигурно щерката и мъж ми много ще се забавляват, като ме видят с тестото на главата Wink.
hahaha и аз така ... направо си се представих. Мисля 4е това само майстор може да го направи.
Да можехте да ме видите първия път-свекървата(тя ме научи да "мятам"баници) умря да се хили с мен!!! Crazy Crazy Crazy
Що не пробвате така:оставете разточената кора на масата и дърпайте на място.И да се понакъса не е фатално.Хайде успех и да докладвате!!! Love
Цитирай


Мнения: 4 722
Chereshka златна си  това е рецептата за Гюзлеми, баба ми ги правеше, но тя слагаше продукти на око така че реално рецепта не ни завеща... и сега ми е пред очите тя меси и точи, майка пържи, а аз и сестра ми хапваме още топличи
Цитирай

София

Мнения: 471
аз пък веднага си помислих , че ше събирам тестото от някой ъгъл  hahaha дето съм го метнала !

1 по сериозен въпрос : трябвали да съм с шапка ?(за всеки случай )
Цитирай


Мнения: 5 768
Chereshka златна си това е рецептата за Гюзлеми, баба ми ги правеше, но тя слагаше продукти на око така че реално рецепта не ни завеща... и сега ми е пред очите тя меси и точи, майка пържи, а аз и сестра ми хапваме още топличи
Хехе!Мерси коте! LoveАз харесвам именно такива рецепти-простички,икономични и изпитани във времето. Wink Wink Wink
аз пък веднага си помислих , че ше събирам тестото от някой ъгъл hahaha дето съм го метнала !

1 по сериозен въпрос : трябвали да съм с шапка ?(за всеки случай )
Абе хора, явно съм ви поизплашила с това "мятане" на тесто! 35 35 35Аз действам предимно с точилката-в краен случай го доразпъвам във
въздуха.Колкото за шапката newsm78-слагай ако искаш  .chef Love
Цитирай


Мнения: 5 768
Направих тази сутрин баничките и пускам снимка за да се решите най-после да ги направите. Flutter

 
Цитирай

София

Мнения: 10 661
За съжаление никога не мога да разточа тънка кора, винаги ми залепва за плота, независимо от това, че слагам брашно. Жалко, а това е страхотна рецепта Crying or Very sad
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 050
От цялата работа само не разбрах как ги режеш на правоъгълници с капак от тенджера? Имаш толкова малко правоъгълно капаче? newsm78
Цитирай


Мнения: 5 768
От цялата работа само не разбрах как ги режеш на правоъгълници с капак от тенджера? Имаш толкова малко правоъгълно капаче? newsm78
Имам теджера от алпака-едно време само такива имаше...Та за рязането-Хващам капака и с ръба натискам,въртейки го.Самият край на капака притиска краищата на тестото и не позволява после при пърженето да се отвори,а ръба реже.Не мога да го обясня по-просто.Самата рецепта ми е предадена така,заедно с начина на рязане,така го давам и на вас,а вие ги режете както искате.Само да не се разтворят баничките. #Crazy
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 050
Като диск за рязане ли?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора