Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Равиоли

  • 25 ян. 2006, 12:43 ч.
  • Преглеждания  666  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 575
Много обичам равиоли със сметана и искам да се пробвам довечера да ги спретна за вечеря,но нямам представа как се прави тестото  newsm78
Помагайте с рецепти !  bouquet

Реклама
# 1
  • In transit
  • Мнения: 2 524
Ето тук има подробно описание как се правят равиоли, само, че сайта е на руски. Дано да ти е от полза http://www.cucinaitaliana.ru/recipes/ravioli.html

# 2
  • София
  • Мнения: 369
Давам ти моята рецепта на тестото веднага:

1 яйце
щипка сол
1/4 кг брашно
вода, колкото за средно твърдо тесто
Точи се на кори и се реже на квадратчета, в които слагаш плънката. Прегъваш на триъгълник и залепваш двата края. След това вариш в леко подсолена вода 15 мин.
Това е ! Успех  Grinning !

# 3
  • София
  • Мнения: 575
Мерси много!  bouquet
Започвам да ги правя   chef

# 4
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
По-лесно става, ако разточиш кора. Слагаш плънка на купчинки една до друга и отгоре още една кора. Леко притискаш с пръсти и режеш с малка капачка от дезодорант например. После притискаш краищата с вилица.

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 665
 Ако те мързи да точиш има готови на магазина само ги вариш и гарнираш по желание

# 6
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Я да напиша моята рецепта за Равиоле "Пене"
Продукти за тестото:
Около 400 гр. брашно ( колкото поеме)
4 яйца
щипка сол
2-3л. зехтин/ олио

зА Пълнежа
сварява се и отцежда спанак ( незнам колко) на око
1 яйце
сол
индийско орехче
черен пипер
една чаша извара

Тестото отлежава 20 мин.
Разделя се на 2-3 топки. Взима се една от топките и  се раточва -изрязват се краищта да стане в квадратна или правоъгална форма. Разточената кора се реже на 2.
Слага се с малка лъжичка плънка на 2-3 см разстояние. Похлупва се с другата кора , като с ръка се изкарва въздуха. Реже се , както казах с капачка от дезодорант или с нож. Притискат се, за да се залепят.
Равиолите се спускат във вряща вода и са готови, когато изплуват.

За соса:
В тиган се слагат няколко нарязани скилидки чесън+ 1 буркан домати+риган+магданоз+босилек+кубче зеленчуков бульон+ сол. Накрая се +2-3 с.л. бита сметана ( не сладка)

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт