Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Пускам обещаната рецепта за милинки.Търсих с търсачката, но не видях да я има поместена във форума.Правила съм почти всички видове, но тези които ще напиша са много различни и много вкусни.Който ги е опитвал е оставал доволен.Да не ви прави впечатление, че са с мас.Като се изпекат тя не се усеща, просто държи тестото меко и пухкаво.
  1кг. брашно(обикновено отива и малко повече), 1пакет суха мая, 1с.л. сол.Брашното се пресява, прави се кладенец и вътре се сипват солта и маята.Сипва се и 1.5кофички от кисело мляко вода и и започва да се бърка да стане на тесто.Преди това трябва да се разтопят 3с.л. мас и да се оставят да поизстинат.Като се замеси тестото, ръцете се топят в маста и месенето продължава.След това се оставят да втасат окло 30-40 мин.Докато втасват се разтопяват ощо окло 4-5лъжици мас.Ръцете се омазняват с маста, късат се от втасалото тесто топчета и се нареждат в тава.Колкото да по-гъсто наредени, толкова по-хубави стават.След като се наредят в тавата, ако е останала мазните се излива в/у милинките.Оставят се да втасат пак.
В тиган се разтпоява 125гр масло и се остава леко да се позапържи.Слага се 1с.л. галета, щипка сол и цялата смес се оставя докато добите лек златист цвят.Като поизстине се намазват милинките с нея.С четката се загребва и от галетата, за да има в/у всяка милинка от нея.Пече се в предварително загрята фурна на 220градуса.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=13689&photo=10това е крайният резултат, много вкусен.Надявам се да съм обяснила добре, ако ли не-ще се постарая пак Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Тази вечер ще правя милинки по твоята рецепта.Разгледах вкусотиите ти и са направо страхотни.Наистина си страхотна кулинарка.МОже ли да те помоля да напишеш рецептата за хапките с топено сирене,ако не си я пуснала вече разбира се?
Благодаря ти предварително.Утре ще докладвам за милинките!
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Хапките са от бутер тесто, тукашен полуфабрикат.Ако имаш тава за кексчета, спокойно можеш да ги направиш в нея.Правих подобни, но по рецепта на Хонда(преди да ги снимам се изядаха Sad).Водят се солени еклери и стават мноооого по-вкусни.Ако искаш, ще ти я напиша нея.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Искам,искам! smile3521
Цитирай


Мнения: 5 767
МОже ли да те помоля да напишеш рецептата за хапките с топено сирене,ако не си я пуснала вече разбира се?
Благодаря ти предварително.
Да, да, Laughing и за шоколадовите кокоски!!!Please!!! Praynig
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
Биляна,да ми кажеш сухата мая колко грама е?И тя не се ли разтваря във водата преди да се сложи при брашното?Питам,защото искам да ги направя,а нямам никакъв опит в тестените изделия.И кажи ми къде мога да ти видя и другите рецепти за които казват момичетата?Мерси много
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
Сега ти разгледах рацептите и направо............Кажи ми моля ти се рецептата за АЛАДУШКИТЕ и за ХАПКИТЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ Чеакам бърз отговор,че като ги гледах особено аладушките направо ми потекоха лиги.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
............Кажи ми моля ти се рецептата за АЛАДУШКИТЕ Чеакам бърз отговор,че като ги гледах особено аладушките направо ми потекоха лиги.
Тук е рецептата за аладушките:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51225.0
 Девойката е бременна и е с предимство Wink
 На другите ще отговоря утре, моля да ми извините, но сега нямам време Love
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Направих милинките!Станаха страхотни! newsm44
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=11398&AlbumId=33335
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
А колко грама е сухата мая?
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
7 гр.за 500 гр.брашно!
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Благодаря ти, Снежи! Hug
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Снежи, много се радвам, че са ти харесали милинките.Видях и снимката, браво! Искам да утчоня, че е желателно топчетата да се правят по-малки.Като се сложат плътно едно до друго, като се пекат се надигат нагоре и добиват продълговата форма.
 Това е рецептата за солените еклери:

Ето и рецепта за еклери
100гр масло
300 мл пр.мляко
130 гр брашно
щипка сол
4 яйца
няколко капки ванилия


Маслото и млякото се слагат в тиган и се разстапят на слаб огън, докато се разтопи маслото. Сместта леко се оставя да заври. Добавя се брашното като сместта е оттеглена от котлона и се бърка, докато започне да се отлепя от стените на тигана. Оставя се да се поохлади и се добавят добре разбитите предварително яйца. После се гребе с лъжичка и се изспива или върху намаслена тава или върху оризова хартия (готварска) и се пекат на 180 градуса около 25-30 минути.

Пълнежа може да го направиш от сирене "Стилтън" или друго синьо сирене, смесено с "Филаделфия"



chereshka , това е рецептата за шоколадовите кокоски:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18885.0
 

danidji 
, сухата мая както е пояснила Снежи е около 7гр.Слагам само едно пакетче на цялата доза брашно.Милинките втасват чудесно.Хубавото на тази мая е, че не се разтваря преди месене, ами директно се сипва в брашното и се замесва.В БГ има турска и френска на пакетчета, турската ми харесва повече.
Цитирай

София

Мнения: 2 071
Билянка, сама си вкара автогол, като ни показа снимките с всичките тези вкусотийки  Wink
Сега ще кажеш ли и рецептата за Сиренките(тези топчестите)? Аз обожавам такива тестени изделия, но за съжаление имам малко рецепти.  Rolling Eyes
Благодаря предварително!
« Последна редакция: чт, 26 яну 2006, 17:20 от Lara »
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
Биляна,много ти благодаря за бързият отговор.Ще пробвам и ще пиша.Целувки
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора