Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 680
Имам голяма селска тиква.
Ева е захранена само с оризовата безмлечна каша на Нестле.
Купени пюрета не яде и не ще да яде.
Та въпроса ми е за приготвянето на тиквата. Чудя се newsm78- да приготвям пюрета от тиква и да ги замразявам във фризера или да ги нарежа на парчета и сурова да я напъхам във фризера.
И как се прави пюре от тиква? Може ли да я смесвам с кашата?
Ще съм благодарна за вашите идеи относно моята тиква Mr. Green
Цитирай


Мнения: 1 366
Аз съм замразила тиква на кубчета. Вадя по няколко и ги варя на пара. Дори не е нужно да са в отделни кесии.
Цитирай

София

Мнения: 333
Аз първо правя пюрето- варя тиквата с малко вода и пасирам, докато е горещо. След това замразявам готовото пюре- за захранването са необходими малки количества, затова най-удобно е във формички за лед; после започнах да замразявам в пластмасови чашки от 200 мл. За смесването- можеш да смесваш със всичко, стига бебо да го яде Very Happy Само имай предвид, че тиквата е разхлабваща и е добре да се смесва със запичащи храни.
Цитирай

София/Осло

Мнения: 4 542
Аз също тия дни замразявам варена и пасирана тиква във формички за лед ,за да имаме за след месец.
Цитирай

София

Мнения: 1 101
Аз правя така - замразявам парчетата тиква във фризера. Вземам по едно парче,когато почвам да правя пюрета, варя в съвсем малко вода(може и на пара),после пасирам и сипвам в бурканчета.Бурканчетат ги стерилизирам (варя ги 20 мин. ) и като изтинат за всеки случай ги слагам в хладилника. Така зеленчука няма вкус на замразено и е по-вкусно според мен  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 1 061
Замразявам сурова на парчета. Отчупвам колкото ми трябва за приготвяне на пюретата и готово. Напълнила съм фризера на майка ми с тиква, че без нея нещо не ми тачат домашните гозби.  Sick
Цитирай


Мнения: 1 351
Аз я варя на пара, пасирам , и  затварям в бурканчета от пюрета!
Цитирай

Ку-куландия

Мнения: 776
Аз тиквата я сварих, пасирах и замразих във формички за лед във фризера. Така направих и с моркова. Около два часа преди ядене изваждам на стайна Т. и преди да го дам за малко на парното да се затопли.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
И двата начина са подходящи, затова за да не се чудиш - една част свари и пасирай с малко от водата в която е вряла и така я замрази, другата част си я нарежи сурова на кубчета и слагай във фризера. когато ти трябва да прибавяш към каши вземаш от предварително сварената и само размразяваш и смесваш с кашата, а когато ще дибавяш към пюрето вземаш от суровата и вариш с другите зеленчуци  Very Happy.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.