продукти
пилешки гърдички-500г
гъби - печурки напр.-300г
4-5 ск.чесън
100г кашкавал
1 лимон
брашно за овалване
мазнина за пържене( кр.масло е по-добрия вариант)
малко Пикантина за пиле
черен пипер, сол
магданоз
приготовление:
Нарязвам месото напречно и овкусявам с Пикантината.Престоява поне
1-2 часа.
Овалвам месото в брашното, потупвам хубаво да падне излишното и изпържвам до червено.Изстисквам лим.сок върху пържолите кaкто се пържат.Добавям нарязаните на филийки гъби и задушавам.Слагам и настърганият чесън.Изчаквам да остане на мазнина и изстисквам още малко лимонов сок, наръсвам с магданоз.
Сервирам веднага с настърган кашкавал...И бяло вино или


Приятен апетит!
