Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 ян. 2006, 18:32 ч.

Пак за тортите

  • 335
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 54
 Искам да направя торта, която да е доста сиропирана(но да не стане на каша), с полодове и шоколод! Ако имате идеи, ще бъда много благодарна! Hug

# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Ето една лесна тортичка

за 3 блата:
3 яйца
2ч.чаши захар
1/2 ч.чаша олио
1ч.чаша кисело мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
3 ч.чаши брашно
2 с.л какао
Тази смес се разделя на три равни части като в едната се слага какао.Така се изпичат и се оставят да изстинат.

Сиропа:1 ч.чаша захар и 1ч.чаша вода(може да използваш сока на компот като го загрееш предварително)

За да не стане каша блата трябва да е студен а сиропа горещ или обратно!

Крем:
500 мл.прясно мляко
3 с.л захар
4-5 с.л брашно
1 жълтък
1 шоколад
1 желатин

Кипваш прясното мляко със захарта и прибавяш размитото брашно със жътъка.Накрая прибавяш шоколада и бъркаш докато се разтопи.

Разтваряш желатина и го изсипваш в почти изстиналия крем.

Във форма за торта редиш светъл блат,сиропираш и слагаш кремче,после кафевия блат,сиропираш и отгоре крем и завършваш със свтлия блат и сиропираш.

Оставяш да се стегне една нощ в хладилника.

Украсяваш по твое желание.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт