Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 789
Започнахме да посещаваме тази клиника преди около 2 години. Направихме няколко пломби на каката, които само за няколко месеца се наложи да сменим. На 2 зъбчета от тях дори стана пулпит. Но приемам, че тя е била труден пациент и не е стояла добре, за да й ги направят и затова е станало така.

На мен ми падна коронката през август, която бях носила 7-8 г. Отидох в клиниката с идеята, че съм за имплант. Попаднах на д-р Гергова. Направиха снимка и тя каза, че е по-добре да сложим коронка, за да съм си запазела зъба (зъб е силно казано, тъй като от него ми е останал само корена). Направихме консултация и с д-р Павлов, който поставя импланти. Неговото мнение беше, че от тази снимка не се разбира състоянието на коста и щом д-р Гергова е решила коронка, коронка да се слага.
Още тогава д-р Гергова ми сложи щифт и изгради пънчето. След десетина дни ме заболя, но отидох по план след 2 седмици. Казах й, че ме боли, като се храня. Направи дренаж, сложи лекарство. Отидох след седмица, за да изпили пънчето и вземе мярка за коронката. Това изпиляване добре, че беше с упойка, толкова кръв имаше. А като си погледнах после венеца - беше една огромна рана. Побърках се от болка, като премина упойката, а кърмя и не мога да пия обезболяващи. След седмица трябваше да ида, за да ми сложат коронката, но не била готова и отидох след 2. При слагането на коронката, тя се счупи. Исках чиста керамика, а явно са по-чупливи. Чаках още 1 седмица за нова. Сложиха ми я, платих си 490 лв. Първите 3-4 дни всичко беше супер. НО след това се почнаха болките. И така следващите седмици си ходех всяка седмица. Уж първо лепилото било изтекло и ми възпалило венеца. После не знам какво било, но само лекарства ми тъпчеше във венеца и коментираше пред студента на обучение, колко вредно било, дето ги дишали тези лекарства. А това, че са в моята уста, явно е безвредно. Тези лекарства действаха първите дни, после започваше болката. Като я попитах докога така ще караме, тя ми каза: "Е, нали не те е боляло няколко дена? Като те заболи, идваш пак и така." Колата чак запомни пътя до там, а мъжът ми почна да ме подозира къде ходя всяка събота след обяд и всеки път слушах "Е пак ли?".
В края на октомви коронката започна да се клати и най-накрая се убедих, че с тази зъболекарка няма да се получат нещата. Отидох и д-р Стоянов извади коронката. Доста се учуди, че излезе заедно със щифта. Прати ме на снимка и като я погледна каза: "Лошо, много лошо". Оказа се, че има стапяне на коста  Sad Като го чух, щях да припадна. Записах си час отново за конултация с д-р Павлов дали може да се сложи имплант. Обясних му какво се е случило. Всичко, което каза, е че трябва да се извади зъба, може да се сложи имплант, че импланта е 1300 лв. и че като "жест" към мен, нямало да си плащам коронката, чиято цена е извън обявените 1300. Взех си копия на снимките и напуснах.
Какво означава "жест"? Жест за мен беше рецепционистката да ми наглежда децата, докато съм по кабинетите. А да ми съсипят и последното останало от зъба, без да оправят положението не е никакъв жест.

Отидох при друг зъболекар. И се оказа, че при слагането на щифта са ми направили перфорация. Зъболекарката беше изумена, че вместо да се опитат да го излекуват, са карали с временни обезболявания, а накрая са искали да извадят всичко.

В момента правим лечение, което съответно пак плащам. Изгубих вече финансовата сметка. Не знам и дали ще има положителен резултат, но надеждата умира последна.

# 1
 • Скиталец
 • Мнения: 4 595
Добра реклама на клиниката, доктор Павлов и доктор Павлова направиха в Предай нататък, но не казаха цената накрая.
Какво е твоето мнение за д-р Павлов?

# 2
 • София
 • Мнения: 789
Добра реклама на клиниката, доктор Павлов и доктор Павлова направиха в Предай нататък, но не казаха цената накрая.
Какво е твоето мнение за д-р Павлов?


Не съм гледала въпросното предаване и може би по-добре за мен.
Не мога категорично да дам оценка на д-р Павлов като специалист, направих само 2 консултации с него, без някаква медицинска интервенция. Но не ми допадна особено. Буквално трябваше да измъквам всяка дума от него, изобщо не ми обясни подробно и разбираемо какво се е случило, защо се е случило и какво предстои да се направи. На въпросът ми "Защо се подува и продължава да ме боли, въпреки всички лекарства, които ми слагаха?", ми отговори единствено "Защото има проблем". При втората консултация каза, че може да се сложи имплант, въз основа само на секторна снимка, а първият път каза, че секторна снимка не става, трябва да е панорамна. Казах му, че д-р Стоянов ми е казал, че костта е започнала да се стапя, коментарът му беше:"Да, така е". Питах защо се е стигнало до тук, отговорът отново:"Защото има проблем". Питах има ли гаранция, че като дам тази не малка сума всичко ще се оправи, отговорът беше: "Не. Гаранция в медицината няма". Т.е. първо съм дала близо 500 лв., после още минимум 1300 (това е цената само на импланта, а отгоре се слага и коронка, което в прав текст не ми беше обяснено) и накрая резултата е неизвестен. Болките няколко месеца и съсипаната ми кост не знам как да оценя Sad
Не разбирам как е възможно д-р Гергова да направи грешка и въпреки нея да продължи нататък, а като започнаха болките само да замазва положението.
Не си признаха грешката, не ми се извиниха, не се опитаха да лекуват, а искаха да извадят всичко останало от зъба, да сложат имплант и да ми вземат парите. Отвратена съм!

Сегашната зъболекарка също не ми дава гаранция, че ще успеем, но поне ми обясни нещата и ме посъветва да опитам.

# 3
 • Скиталец
 • Мнения: 4 595
Бързо оправяне ти пожелавам! И бързо намиране на читав съболекар!
Ако искаш влез в подфорума Стоматология и разгледай Белия списък.  Simple Smile

# 4
 • София
 • Мнения: 789
Бързо оправяне ти пожелавам! И бързо намиране на читав съболекар!
Ако искаш влез в подфорума Стоматология и разгледай Белия списък.  Simple Smile


Благодаря ти! Приятелка ми препоръча нейната зъболекарка (има я в Белия списък с няколко положителни мнения, има я и в черния с едно отрицателно) и от почти месец ходя по няколко пъти в седмицата. Дано да се оправят нещата! Засега е рано да се каже.

# 5
 • Мнения: 0
Здравейте, аз имам голям проблем със зъбите. Имам пародонтоза и оголване на шийката на зъбите и може би ще се наложи хирургическа намеса и то доста сериозна, може би присаждане на тъкан. Според Вас, мога ли да имам пълно доверие на д-р Павлови. Чувам и много добри отзиви, но все пак се притеснявам, т.к. това са доста сериозни процедури и трябва да имам 100% доверие на лекуващия ми стоматолог. От известно време търся подходящ специалист, който да е специализирал хирургия, по-специално пародонтология, но няма кой знае какви отзиви. Четох за някаква професорка и професор в Стоматологичния факултет, но не знам какво да правя. Моля Ви, ако можете да ми дадете някаква информация.

# 6
 • Sofia, Bulgaria
 • Мнения: 268
Моето мнение е за д-р Цоковa - любезно и обяснително ти прибира парите и връщането след месец е гарантирано.
Разминах се само с три пломби, от които наистина след месец нямаше и следа.
Клиниката е много лъскава, но май повече са негативите при лекуването.

# 7
 • Мнения: 473
ОТРИЦАТЕЛНО мнение за ЕОдент. Тези хора са наистина мошеници, друга дума не намирам.
За какво става въпрос: Онзи ден отидохме с детето ми там, за да му направят панорамна снимка. Клиниката ни беше най-близо в момента.
Разбрах, че снимката им не е на плака, а само разпечатка на хартия и копие на диск. Увещаха ме да не "откривам топлата вода" и че е много вредно "със старите машини",а те били със сензорни...бла-бла-бла. 25 лв без да е на плака/филм. Ортодонтите работели така. Пътьом ме питаха не искам ли да работи техния ортодонт.
Преди малко занесох снимката на нашия ортодонт - д-р Петрунов. Той я разгледа и каза: "А сега ще Ви помоля да направите друга снимка, защото това е несериозно нещо". Попитах защо. Обясни ми, че се разертават ъгли, което се прави с плакова снимка.
Та така. Преценете си Вие дали да се доверите на тези хора, защото аз изрично попитах дали ортодонт може да работи с тяхната хартиена снимка и отговорът беше "ДА" - Заедно с горните уверения. Имаше и намеци, че "ами тя се вижда на компютър, нали знаете?". Да, знам, като на един архитект ми се е случвало.

# 8
 • Мнения: 3
Как се радвам, че попаднах тук! Бях се засилила тези дни да водя децата в тази клиника. Павлови станаха медийни звезди и хората се лъжат, като слушат чудесиите, за които говори д-р Павлов. Почти 4 г.минаха от вашите публикации и станаха много промени изобщо. Не вярвам да има съществена промяна , обаче, в умението на некадърните доктори. Преди седмица доктора отново беше в тв и дълго и напоително обясняваше възможностите на новата апаратура за имплантиране. Цените са тайна.

# 9
 • София
 • Мнения: 20
И моето мнение за таза клиника е Отрицателно! Преди време водих дъщеря ми там, но искаха да и правят зъбите само с пълна упойка. Поради здравословните и проблеми аз отказах като им обясних какъв е случая. Тях не ги интересуваше и се държаха много зле даже успяха да ме разплачат. Намерих друг зъболекар който оправи всичките и проблемни зъби, без никакви упойки.

# 10
 • Мнения: 11
Добра реклама на клиниката, доктор Павлов и доктор Павлова направиха в Предай нататък, но не казаха цената накрая.
Какво е твоето мнение за д-р Павлов?

Моето мнение за д-р Павлов е повече от много отрисателно!!! Не става дума само за смъртта на детето,след упойка,за която Нямал Антидот/защо я ползва???/,А за съставено лично мнение,при контакт с него.Поиска ми пари без да ме прегледа.Нямал време в момента,но си загубил времето да ми отговори бегло на 2 въпроса.Аз пък отказах да платя.Той загуби моето време без да ми свърши работа и трябваше също да ми плати.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 13:38 от meis

# 11
 • Мнения: 42
Нищо не става от тези клиники. Но кой да чете ...

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт