Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-29 от 731 отговора
Големи писателки сте, бре! Човек докато си изработи надницата сте се хвърлили в друга тема  Laughing
 Маме, мерси за темата!
Sourcherry, видях, че си се справила с ашурето, но ако още искаш ще ти го пусна както е по рецептурник.

Аз ще се радвам да го пуснеш, тъй като утре мисля да го правя. Ще пробвам рецептата на TheNMaster. Твоята по-различна ли е? Smile


Не ви ли се разливат настрани мъфините, когато ги печете само в хартиени формички?
Цитирай


Дайте идея за нещо с кайма, омесена като за пържени кюфтета. Ама, да е нещо за фурна и да не е руло Стефани, нито гнезда  Embarassed Мерси  Blush

Блонди
, аз сварявам картофи и  ги намачквам само с масло /като картофено пюре, но не чак толкова гладко/ . Овкусявам с малко сол и черен пипер. Намазнявам тавичка и слагам едни пласт от картофите, отгоре предварително задушената кайма и после пак картофи. Запичам за 15 минути и после настъргвам кашкавал или пък поръсвам с пармезан или топено сирене.  Peace Понеже сме много народ слагам около 1.5кг картофи и към 800г кайма, че да се усеща плънката. Smile

Мерси за новата темичка на Мамето!
Цитирай


Това не е ли точно овчарския пай?   Thinking

Алина, мерси, това ще е  Hug
Цитирай


Това не е ли точно овчарския пай?   Thinking

Алина, мерси, това ще е  Hug

Лучника или баницата си избра?
Ох, как ми се дояде и на мен такава баница, ще взема да направя и аз, мерси че ме подсети. Smile
Цитирай


Лучника  Smile
Цитирай


passion, почти същото е,но има една подробност - част от житото се пасира и по този начин се слага по-малко нишесте. Вкъщи го правя по тази технология, но си нагласям захарта на вкус и сухи плодове по избор ( моите госпоици не обичат стафиди). Ползвам рецептата от една друга книжка - слагам малко сол след сваряването на житото.
 По рецептурник
 ( 10 порции)
жито 300г  
вода 3000г
нишесте 20г
орехи 60г
захар 100гстафиди20г
канела 1г
пудра захар 15г
  добив1500г
  Житото се почиства и измива, кисне се в студена вода няколко часа и се вари до сваряване на тих огън. Отделя се 2/3 от цялото количество, претрива се през цедка и се залива с отварата. Към получената каша,след като заври, се прибавя нишестето, разтворено във вода, захарта и останалите 1/3 от свареното жито. Сместа се вари на тих огън до сгъстяване , прибавят се стафидите, разбърква се , изсипва се в купички.Поръсва се с ореховите ядки,канелата и пудрата захар.

  Ако правиш мъфини само в хартиените чашки, ще ти станат на питки. Искат си стабилна основа - метални или силиконови. Има и твърди хартиени - като колосани стоят, но са скъпи за еднократна употреба ...
Цитирай


 chef
Цитирай


Бърз въпрос - на колко вата и колко време да изпека 200гр лешници в микрото, без да ми изгорят в центъра на ядката?
Цитирай


Момичета , ако формата за мъфини  е като пластмасов или гумена директно в печката ли с слага?
Цитирай


И аз с питане. Много обичаме царевица и купувам замразена, която приготвям на пара. Обаче засега само на Бондюел харесваме. Дали има някоя друга марка, която е крехка и сладка, но да е на по-добра цена? Опитахме на Виталино, сега взех и на Марива, но не ми харесват.
Цитирай


Момичета , ако формата за мъфини  е като пластмасов или гумена директно в печката ли с слага?
Силиконовите форми ги слагам върху решетката и във фурната.

И аз с питане. Много обичаме царевица и купувам замразена, която приготвям на пара. Обаче засега само на Бондюел харесваме. Дали има някоя друга марка, която е крехка и сладка, но да е на по-добра цена? Опитахме на Виталино, сега взех и на Марива, но не ми харесват.
А на Сторко пробвала ли си? Аз на Бондюел най я харесвам. Наскоро ядох в една приятелка и царевицата беше много хубава. Трябва да я питам каква марка е.Царевицата е била на Оберон.

Лидълската  също е хубава.
« Последна редакция: Пет., 18 Ян. 2013, 19:53 от vela »
Цитирай


Здравейте, много ми трябва киноа, която дългосрочно да слагам на мастата, обаче мъжът ми донесе някаква био, която струва 16 лв. за килограм. Можете ли да ми кажете къде да намеря киноа, освен в диетичните магазини? Не искам да е био, еко и тн. Обаче 16 лв за килограм е безумно!
Цитирай


Момичета, дайте моля изпитана хубава рецепта за пълнени постни червени чушки. Взех страхотни, огромни чушки от Била и се чудя как да ги напълня. Нещо ми се върти в главата за рецепта с ориз, гъби и яйца, но не знам пропорциите.
Цитирай


Защо не пробваш да направиш пълнени чушки с булгур, вместо с ориз.

Рецептата е същата, само дето стават два пъти по-вкусни отколкото с ориз! Peace
Аз подправям с праз, вместо лук, а от зеленчуците слагам морков, тиквичка, може и малко патладжан. А булгурът се залива за 10-тина минути с гореща вода, за да омекне.
Цитирай


Момичета, дайте моля изпитана хубава рецепта за пълнени постни червени чушки. Взех страхотни, огромни чушки от Била и се чудя как да ги напълня. Нещо ми се върти в главата за рецепта с ориз, гъби и яйца, но не знам пропорциите.

Пълних чушки преди няколко дни с ориз,лук,морков,магданоз и домати от консерва,сол,черен пипер(млян) и 1 с.л. червен пипер.....Пълних чушките рехаво(не плътно) до горе......Задуших плънката с малко повечко олио........Най-отгоре поръсих малко брашно,за да се запечата плънката.......
Според мен един голям морков,2 глави лук ,1 връзка магданози,4 намачкано домата от консерва и  2 чаши ориз е добре да задушиш.......Гъби и други може да не ти хареса,ако не одобрявате такава плънка....

Варих на бавен котлон около час и половина........Прекрасно стана.......И ужасно вкусно....
Цитирай


15-29 от 731 отговора