Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 ян. 2006, 20:56 ч.

романтична вечеря - меню

  • 10 176
  • 7
  •   1
Отговори
искам да направя една изненада за моя любим:)бихте ли ми препоръчали какво да сготвя за романтична вечеря- трябва да е нещо специално и не мн трудно за изпълнение че не ме бива мн в кухнята:)
благодаря ви много

# 1
  • на Север
  • Мнения: 501
1.спагети:
- лесно за приготвяне;
- няма да ви е много тежко след вечерята, докато си допиете винцето и вече ще ви е олекнало;
- чува се едно смукане, като ти се провисне някое спагетче;
- ако имате клечки, ще стане още по-весело;
- обстановката е по-важна от това в чиниите, да не забравиш и новото бельо;

2.раци или други морски деликатеси, които могат да се консумират с пръсти;
(незнам защо, но виждам много еротика в това да се яде с пръсти)
ами аз така си го предствям Wink

# 2
  • Мнения: 974
Не пишеш за кога ти е планирана вечерята....! Ако утре не ти е много късно ще постна едно две предложения...
Съвсем наскоро любимият ми подари книжка  Joy скри ми шапката направо newsm62, но книжката е много готина и има интересни предложения предимно забъркани от храни водещи се за афродизиаци

Последна редакция: пн, 30 яну 2006, 09:33 от Anim

# 3
о многои ще съм ти благодарна ако го направиш:)вечерята ми е за след седмица че сега е мн натоварено и няма време:)но да не е нещо хипер сложно и да няма пиле:)благодаря ти

# 4
  • София
  • Мнения: 575

Anim ,звучи доста интересно Grinning
Чакам с нетърпение рецептички.........  bouquet

Последна редакция: пн, 30 яну 2006, 09:50 от strawberry

# 5
  • Мнения: 974
Sorry  за закъснението, дано ви харесат рецептите, че направо ми взеха здравето докато ги напиша #Crazy smile3534
Ето ги:

Ризото с миди

100-200 г. сварени миди
1 ч.ч миден бульон подправен с шафран
1 м. глава лук нарязана на ситно
100 г. целина, нарязана на ситно
1 ск.чесън, нарязана на ситно
125 г. ризото
1 суп.лъж. зехтин
150 мл.бяло вино
3 суп.лъж коняк

Бульона се загрява и поддържа топъл. В тенджерка се загрява зехтина и се задушават за няколко минути лука и целината, добавя се и чесъна и отново се задушава за няколко минути. Увеличава се температурата и се прибавя чесъна. Внимавайте да не пържите ориза, той трябва да поеме течността от зеленчуците. След като стане леко прозрачен ориза, се намалява огъня. Прибавя се половината бяло вино, а другата половина се добавя на мидения бульон. Оризът се разбърква често докато поеме цялото количество вино. След това постепенно по малко се добавя бульона, като оризът трябва да поеме сложеното количество и след това да се добавя още, докато поеме целият бульон. Става бавно за около 15-20 мин.
Накрая се добавят мидите. Покрива се тенджерата с капак и се оставя на съвсем слаб огън за няколко минути докато се затоплят мидите.
При поднасянето !!!
Тенджерата се поднася при загасено осветление, нужна ви е само светлина от свещи. Махате капака на тенджерата, изсипвате коняка и отново затваряте с капака. Изчаквате около 30 секунди ,махате капака и възпламенявате конячните пари. Когато пламъкът угасне сервирате ризотото.


Карамелизирани свински карета

800г. свински карета
2 големи картофа
сол и чер.пипер
125г. мед
1/2 суп.лъж. зехтина
1/3 ч.л.зелено Табаско
3 суп.лъж соев сос
2 см. джинджифилов корен
2 звезди анасон
10 карамфилчета
1 пръчка канела
1/2 ч.л. чер.пипер на зърна

От вечерта смелете карамфила, анасона, канелата и чер.пипер. Настържете джинжифила и счукайте чесъна. Прибавете всички съставки в купа заедно с меда, табаското и зехтина. Каретата ги поставете в подходящ плосък съд, полейте ги с маринатата и ги обърнете за да поемат от всички страни. Покрийте съда с аломиниево фолио и оставете за през ноща в хладилника.
След като е седяло цяла нощ в маринатата, месото се отцежда и се прехвърля в плитка тава.Сложете го в загрята на 125 С за 30 минути, като от вереме на време го мажете със соса След това увеличете градусите на 180С и печете още 1 час. Месото трябва да се карамелизира.
За гарнитура: Сварете картофите(необелени) обелете ги и нарежете на кръгчета.Сварете 250г ориз заедно с 2 зърна кардамон. Гарнирайте филетата. Като  полученият от печенето сос можете да разредите с малко топла вода и да поднесете в сосиера .


Успех  bouquet и да разкажете

# 6
  • София
  • Мнения: 575
Мерси за рецептичките,но ми се струват доста засукани.....
а и всички тези подправки никак не ми се нравят....

# 7
  • Мнения: 974
Уфф...много съжалявам Embarassed
Подбрах рецепти за основни ястия, и изпълними според българският пазар. За ордьоври и салатки тук във форума има страхотни рецепти Rolling Eyes
Единственото, което би ме затруднило е миденият бульон newsm78, но мисля че в метро съм виждала замразени миди с които да се направи. А и с миди в собствен сос май ще стане, от буркан. Но признавам малко скъпичко ще излезе  Rolling Eyes и все пак ако повода и човека си заслужават.....
Аз за 14.02 ще направя каретата....изискват само печене, приготвянето е от предната вечер Hug
Съжалявам, че не успях да помогна Weary

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт