Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Деца с увреждания и хронични заболявания
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
90-104 от 747 отговора

Sofia

Мнения: 590
Е сега трябва ли ни АБ и за дребния  newsm78 ама ато го няма и Филчев да удари едно рамо в борбата.
Кате, аз ще го заместя Mr. Green - за Баткото без АБ няма да минете, щом от три седмици кашля и днес е бил и с 39 Т, хич не се чуди почвай АБ, инхалации и нещо отхрачващо!
За Жожи не бързай, само инхалации, ако имаш Вентолин и Пулмикорт прави - Вентолина на 4-5 часа, а пулмикорта дори три пъти на ден по половин ампула! Ще го пресечеш спазъма много бързо така! А кръвните изследвания е нормално да са добре и да не са завишени! При него засега е само вирусна инфекцията и затова не са се вдигнали, затова и не се налага и АБ!!! При големия, обаче явно вирусната инфекция вече се е развила в бактериална и затова е и Температурата, утре му пусни и кръв - виж ЦРП-то сигурно ще е завишено. Да се оправяте бързо!
Ние пък днес се вредихме при личната за направления - но лекарката ме предупреди да ги направя два дни преди операцията, кръвните и урината. Само теста за упойките ще е другата седмица!!!
И аз така го мисля  Peace Жожи дори каза че сега не му чува нищо а и сутринта беше наистина слабо свиркането ама ако продьлжи и той с Т ще се пречупя и там все пак от неделя вечерта-предз ноща си я влачи и той и сега като се сьбуди в 16ч и нещо преди да трьгнем и неговият термометьр закова 38градуса.
Знам ли вече.Имайки предвид че не са пили АБ единият от 2010 а малкият от 2011г си е направо рекорд и сега и да пиинат здраве да е.Май ще раша за Жожи сьс сигурност като видя как ще я изкараме тази нощ макар вече да си пиина една доза.Ама то ведньж дадено по добре да карам до края.И аз пак като заблудена овца да питам ако сега си изпием този АБ а от стерилната урина изолираме нещо дали пак ще пием или все пак с този ще изтребим всичко наред  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ето това ме кара да размишлявам че да не си ги наваксаме набьрзо един след друг за двете години  #Cussing out
Цитирай

Страната на чудесата

Мнения: 2 337
Кате, зависи какво ще си изолирате и към какво ще е чувствително-ако АБ-то ви го има в антибиограмата(говоря ако сте изолирали някакви бактерии), тогава може само да го продължите да речем не 7 дни, а 10 пълни дни. Ако обаче е нечувствителна към този пит АБ бактерия, като нищо може да ви се наложи и друг АБ.
Аз л греша, или вие карахте скоро варицела? newsm78 Питам, защот след варицелата Цвети ми направи някакво възпаление урологично, но мина само с хомеопатия, без АБ. Пиеше обаче задължително по 1,5 л. мин.вода Хисар(много настояваше хомеопатичката на нея( и някакво ХЛ на често за изчистване.
Цитирай

Sofia

Мнения: 590
Льки не не сме карали Варицела.
Тази нощ нямаше край.....Алекс се разповрьща продьлжава да има Т леко по задьхан и шумно дишащ...а Жожи свиркаше като влакче  #Cussing out Направих една инхалация с Пулмикорт и сега е добре.Така беше преди 2год.когато ни диагностицираха.Пьрво само вечер свиркаше и като направех инхалация и то само с Фз.р-ор и се успокояваше.Няма да давам АБ.Днес пак ще го издирвам Филчев и дано да успея да мина да го чуе и той че все пак най добре си го познава.При тези резултати смятам че не сме за АБ поне за сега.

СУЕ        8        mm/h     < 25   
ПКК 22 показателя                       
     Левкоцити       6.7       G/L    3.5-10.5   
     Неутрофилни левкоцити-%       27.2       %    20 - 40   
     Неутрофилни левкоцити-бр.       1.8       G/L    2,0-7.8   
     Еозинофилни левкоцити-%       4.8       %    0,00-6.00%   
     Еoзинофилни левкоцити-бр.       0.3       G/L    0.00-0,700   
     Лимфоцити-%       60.2       %    29 - 73   
     Лимфоцити -бр.       4       G/L    0,6-4,1   
     Моноцити-%       7.1       %    3-13 %   
     Mоноцити-бр.       0.47       G/L    0,2-1,5   
     Базофилни левкоцити-%       0.7       %    0,00-2,00   
     Базофилни левкоцити-бр       0       G/L    0.00-0.2   
     Еритроцити       4.18       T/L    3,10 - 6,80   
     Хемоглобин       122       g/L    100 - 130   
     Хематокрит       0.36       L/L    0,30 - 0,46   
     Ср. обем на еритроцитите       85.8       fl    73 - 113   
     Ср. Hgb. конц. в ер.       29.2       pg    26.5-32.0   
     Ср. Hgb. съдърж. в еритр.       340       g/L    295-360   
     Девиация на ер. разпред.   H    16.4       %    11.5-14.5   
     Тромбоцити       303       G/L    140 - 600   
     Ср. обем на тромбоцитите   L    6.3       fL    7.5-11.5   
     Девиация на тромбоцитно разпределение       18.2       %    15.5-30.5   
     Тромбокрит       0.19       L/L    0.002-0.450   
Ако има нещо което да изолираме в урината нямаше ли да има поне малко разлика и в СУЕ-то??
Цитирай


Мнения: 423
Кате, на мен изследванията ми изглежат супер. Май не сте за АБ, а само за вентолин /ако наистина е със спазъм, както твърдиш/.
На нас ни изписаха /освен инхалациите с вентолин/ още ЕнТиТус и Биозин /сироп за деца/.
Какво ви е мнението за Биозина? Ентитус не сме пили досега и той повече ме притеснява, предвид билките, които съдържа, но ще го пробваме. Някой давал ли го е и имало ли е алерг. реакция?  Confused
Цитирай

Варна

Мнения: 1 118
Кате , и на мен тези изследвания са супер , но все пак ще си каже мнението лекар .
Този БИОЗИН  ми звучи доста добре за астматичета - ще питам дали мога да го давам . Много скъп беееееее... Rolling Eyes
Цитирай

Varna

Мнения: 210
Аз давам Биозин.До нас в аптеката е 22 лв,а в интернет е по 30(аптека фрамар)
Цитирай


Мнения: 109
Марти направи алергична реакция от ентитус,не спираше да кашля,нещо като спазъм се получи
Цитирай

София

Мнения: 30
Barbabelle, От ЛЛ зная, че Ентитуса не се препоръчва на деца със склонност към алергии, камо ли с установени такива. Naughty

katerinia, Изследванията са много добри,. Упорито инхалациии дано размине Аб Praynig Tiriri-ram беше споделила едни бабини илачи, които аз опитах и при нас подействаха добре, съвместно с инхалациите разбира се!

Бебешондел, вие как сте?

Цитирай


Мнения: 412
При нас няма промяна, буха си като магаре, правим инхалации с пулмикорт,давам Клацид и Флудитек. Все още яко си хъхри. Може би трябва да включа и вентолин но ще изчакам максимално, защото вдига много пулса от  него а  при нас не в добре.
Цитирай

София

Мнения: 90
Катериниа, как пък така изведнъж и двамата....Стискам палци да намерите Филчев и да устискате без антибиотик и с по-щадящо лечение!

Айфел, мисля ви и стискам палци за изследванията и после за операцията. Дано забравите за хремите след това!

Бебешондел, и вие да оздравявате!


Цитирай

София,

Мнения: 4 147
Кате как сте днес, откри ли доктора? Кат оправиш изследвания на ПКК винаги пускай и ЦРП! Peace
За сиропа ентитус, и при нас не се получи с него - всъщнос таз съм се убедила че на малката такива билкови сиропи не и действат добре, още повече я разкашлят, баткото го изпи - при него нямаше проблеми! Peace За деца с астма е хубаво сироп но само съдържщ амброксол, НО само когато се развлажни кашлицата, за да отхрачват по добре - значи като почне спазъма - пристъпа първо правете на често инхалации с Вентолин, ако се налага пулмикорт, медрол или там каквото са Ви изписали! Като се развлажни кашлицата - не е така суха и пристъпна - това се случва към третия ден, тогава се включва отхрачващия сироп! Peace
Ако знаете колко ми е напечено за операцията, направо място немога да си намеря, немога да спя, какви ли мисли не ми минават. Днес една майка тук от форума ми писа на ЛС и ми разказа при тях как е минало - онзи ден са оперирали - детенцето и то е алергично, и не са му сложили урбазон навреме, имало препоръка от алерголога да се сложи и преди и след операцията, а явно не са сложили подуло се цялото милото! Ох, много ми е притеснено! Особено като незная какво да очаквам! Embarassed
Цитирай


Мнения: 1 960
eiffel, стискам палци всичко да мине като по вода Praynig
Цитирай

Варна

Мнения: 1 118
Аз давам Биозин.До нас в аптеката е 22 лв,а в интернет е по 30(аптека фрамар)
Да аз там гледах . Как сте - решихте ли дали да се обърнете към болнично заведение по въпросът за ангините - дано да сте добре и здравички. Имате ли полза от това сиропче ? Аз давах на моят синковец Имонобор - бронхо , но сега хомеопатът ни не ни дава нищо , даже и Биозин /вчера питах/.
 Ейфел , всичко ще мине като по вода - ще видиш . После ще си казваш ......А аз колко се притеснявах.. newsm78.... Hug Hug Hug
Цитирай


Мнения: 423
За сиропа ентитус, и при нас не се получи с него - всъщнос таз съм се убедила че на малката такива билкови сиропи не и действат добре, още повече я разкашлят, баткото го изпи - при него нямаше проблеми! Peace За деца с астма е хубаво сироп но само съдържщ амброксол, НО само когато се развлажни кашлицата, за да отхрачват по добре - значи като почне спазъма - пристъпа първо правете на често инхалации с Вентолин, ако се налага пулмикорт, медрол или там каквото са Ви изписали! Като се развлажни кашлицата - не е така суха и пристъпна - това се случва към третия ден, тогава се включва отхрачващия сироп! Peace
И аз така знам за сиропа, че е за отхрачване и при влажна кашлица вече. Но при нас кашлицата е влажна още от 2я ден и даже супер влажна, прекалено влажна и мощна. Д-рката каза изрично да не давам сиропи с амброксол сега /да не разводни още повече явно/. Знам, че влажната кашлица е за предпочитане пред сухата, но няма край това кашляне; много се проточи и ме притеснява да не доведе до усложнения и да не се възпалят ушите от многото секрети.  Sad

С тоя ентитус в общи линии няма промяна, но няма и подобрение, та май ще го спирам. Има и евкалипт в него, а от крема пулмекс -бебе, който също е с евкалипт, си имахме проблеми преди време.
Айфел, стискам палци всичко да мине гладко и да нямате проблеми! Кога ви е датата да стискаме палци? bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 590
Eто ни и нас.Мерси момичета на всички за успокоението и мнението.
Да кажа как сме.С докторо така и не се свьрзах предполагам че може и в чужбина да е че не си вдига телефона но здраве да е.За Жожи ползвах неговата схема която ни я е давал в подобни ситуации хомеопатично и Пулмикорт.Бях настроена на метода проба-грешка и ще видя ама няма грешка  Peace Жожи е добре почти не прокашля и е отхрачваща сега пием и Амбрех хремичката я овладяхме и няма вече реки кьм устата или назад.Не подсвирква с две думи се справих и сама и сме добре поне по моя преценка.Днес следобед ще ходим при личната да ги чуе и да видим и тя какво ще каже сигурно Ауууу колко добре ви е подействал Аб браво  35 35
Но Алекс няма промяна общо взето.Имаме си Т още кашлицата и тя сега е една такава задрьстена недоизкашляна.В 4ч сутринта бяха с инхалатора в рька защото от разтояние свиреше и беше по задьхан.В резултат на среднощтното стоене от 02ч още будни че кашляше на минути се успахме и си дадохме Аб в 8ч вместо в 7ч.
Личната определено познава доста добре сьстоянието на Алекс и той самият е дете а казва мамо тя ме лекува само с Нурофен  и Вентолин  а сега не даде  hahaha
И аз се чудя защо не ми даде даже ми се накара стига с тия Вентолини вредни.Е да то е ясно че е вреден ама по добре ли е да се мьчи и да не маже да диша.Май и тук ще има намеса и самолечение от моя страна.
Е така...Как са другите болни?
Ейфел много стиснати палци от мен.Не дей сравнява всяко дете и организьм е индивидуалан.Когато мин.пролет правихме операцията на Жожи и ние имахме предписание от Иванова да ни сложат Урбазон час преди операцията.Е да ама не.Сложиха му го явно непосредствено преди упойката като го взеха за оперционната.Той не е имал време да подейства и още по време на операцията е обдишван допьлнително защтото им е направил спазьм.След сьбуждането от упойката е обдишван още два пьти и сьответно е отнесьл още един Урбазон.
Когато ми го доведоха не беше подут но стресиран уникално той хлипаше и чак засиняваше.
Настоявай да ви сложат Урбазона точно по предписание зада има време да блокира рецепторите.
Ние пиехме предварително Зиртек 15 дни и  Медрол 3 дни.Успех  Hug
Само да допьлня урината ни е излезнала и там няма нищооооо.Уттьрвьхме антибиотика от който така бягам.
« Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 10:55 от katerinia »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
90-104 от 747 отговора