Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 63
Здравейте! Извинявам се ако темата не е за тук.
Имам проблем със съседско куче, което лае по цял ден! От скоро сме родители и бебето ми не може да спи през деня. Оставят КАРАКАЧАНКАТА сама и тя лае от от сутрин до вечер. НЕ СЕ ИЗДЪРЖА! Тъкмо приспя детето, и се събужда с рев от лая на звяра отгоре. Пуснахме жалба до общината с подписка от целия вход да видят какво става, но от там ни казаха че няма какво да направят освен да проверят дали кучето има документи. От там отидох в полицията, говорих с кварталния после с началника - няма какво да направят и ме посъветваха да свикаме общо събрание, на което дом съвета да реши че кучето трябва да напусне сградата. Всичко трябва да бъде направено чрез протокол и съгласие на съседите. Когато им се връчи протокола ( на въпросните съседи) трябва да разкарат кучето, в (......) срок..... ако не го направят ЧАК тогава мога да ги съдя за системен тормоз.. Моля, ако има някой запознат да ми помогне как да изготвя този протокол... какво точно включва? Кой го връчва?Приемам съвети всякакви, относно проблема!
Благодаря ви!   bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 1 246
Питай  dikobraz

# 2
  • Мнения: 425

Недей така, Румене - не съм корифей в областта на ЕТ. С. , но пък това ми е любима тема. Особено когато виждам разни тарикати да се опитват да налагат собствени правила според тяхната изгода.

Като начало - Плам1
прочетете това  да кажем
чл.35
(3) Собствениците на кучета са длъжни да не нарушават спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 8 от 2011 г., в сила от 25.01.2011 г.) Изключение по ал. 1 се допуска за кучета - пазачи на стада, ловни, следотърсачи, планински спасители и водачи на инвалиди, по ред, определен от Българската агенция по безопасност на храните.

Надявам се че не попада в хипотезите на чл. 4

Взето оттук

Закон за защита на животните

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135579104

За да можене да поискате и помощ от общината проверете дали сте изпълнили следните условия
- Имате ли законно събрание и законно избран управител регистриран в общината
- към "Домовата книга" - Книга на собствениците имате ли допълнение за отглеждането на животни подлежащи на извеждане. Ако отговора е Да, то управителя в 30- дневен срок трябва да уведоми пък общината за тези животни и те съответно да си ги регистрират и им търсят данък / или не търсят ако са кастрирани / .
 
Въобще предстои ви трудна борба със службите а и със съседите...

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 20:59 от dikobraz

# 3
  • UK
  • Мнения: 5 837
Аз мога само да добавя, че Протокола от свиканото Общо събрание се изготвя от нарочния протоколчик или Домоуправителя (ако няма протоколчик). Трябва и да съдържа имената с адресите и подписите на всички живущи във входа, да има и дата, т.с да се спазят всичките му реквизити и самото решение на Общ събрание.
 Hug

# 4
  • Мнения: 63
ООООООООООх Благодаря ви! Вече ще се побъркам....... днес пак лае от 8 сутринта.... и най-новото е че вече няма време за почивка от 14-16 през седмицата, а единствено в събота и неделя и то само (14-16) Та ще си дочакам да стане 14.... че да звънна на 112 за хиляден път. Това си е тормоз от всякъде! От общината нищо не могат да направят, освен да проверят за документите на кучето и само до там. Ако нямат документи- глоба, ако имат всичко е ОК. От полицията няма часове за почивка, щом си лае - ОК - няма какво да направят. Няма забрана да се гледат кучета в апартамент. Решила съм след общото събрание, след като им се издаде протокол за извеждане на звяра.... ако не махнат животното,да заведа дело за системен тормоз.

# 5
  • Балчик
  • Мнения: 7 572
Протокол се съставя по следния начин:

Протокол №.../ дата...

Днес, дата..., Общото събрание на........ проведе заседание, на което присъстваха... членове. Отсъстваха... членове, поради... причини.
Събранието утвърди и протече при следния дневен ред:

1....
2...........
2........ и т.н

По първа точка еди си кой запозна присъстващите с еди си какво и предложи еди сикакво.
Ако има изказвания се записва кой и какво е казал
Предложението беше подложено на гласуване.
Гласували: за-.... члена; против-... члена, въздържали се-... члена.

По втора точка... и т. н.

Събранието взе следните решения (описват се всички решения, които са взети по точките от дневния ред):
1. Кучето, намиращо се в ап.... на бл. еди си кой да бъде отстранено от жилището, поради системно нарушаване на .. (описвате всичко).

Следват имена и подписи на всички.

Поради изчерпване на дневния ред, събранието беше закрито.

дата...                              Протоколчик........ (подпис)               Домоуправител......(подпис)

# 6
  • Мнения: 63
Да, супер. БЛАГОДАРЯ! Аз започнах да пиша, но ми беше трудно да го формулирам ( не съм писала до сега) а имам МНОГО да казвам и разказвам  Crazy Получи се долу горе това, само че по ясно и кратко.
Още веднъж Благодарности!  Praynig Дано да успея да направя нещо...... толкова са ни шибани законите..... че  Shocked нямам думи!

Общи условия

Активация на акаунт