Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 окт. 2004, 09:06 ч.

спагети със сметана!

  • 10 600
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 009
Довечера съм решила да преготвя спагети със сос със сметана/ имам малко в хладилника, трябва да я употребя/

Давайте идеи!  chef

# 1
  • Мнения: 5 135
Спагети със зеленчуци и сметанов сос:
Бланшираш един пакет замразени зеленчуци (микс царевица, броксоли, моркови, грах или каквито ти искаш). В малко масло запържваш лук, слагаш бланшираните зеленчуци, запържваш, прибавяш сметаната и сирене по избор - синьо сирене, пушено или каквото ти харесва. Като се посгъсти соса слагаш вътре и сварените спагети и разбъркваш. Оставяш 1-2 минути на котлона като бъркаш. Сервира се поръсено с кашкавал. Ако държиш на месото заедно с лука можеш да запължиш пилешко филе на дребно.

# 2
  • Мнения: 373

1. Изсипваш сметаната в тиган, прибавяш босилек, синьо сирене, орехи, това е. Смесваш с пастата. Можеш да прибавиш/сложиш някакъв друг вид сирене.

2. В малко масло позапържваш скаридки, сьомга на парченца, или при липса на такива глезотии Wink предполагам става и с друг вид рибок. Прибавяш сол , черен пипер, изсипваш сметаната , объркваш няколко мин и прибавяш пастата. По желание можеш да сложиш и малко фино грахче, скоро ядох така приготвено в един италиянски и беше чудесно!!!

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 883
Сос към спагетите става и със сметана и варено пилешко месо (бяло, например). Месото се накъсва на много малки парченца, смесва се със сметаната и се добавят черен пипер и сол и други подправки според вкуса ти (да речем, риган или друго - аз не съм много в час какво върви с пилешко месо) Може да добавиш настърган кашкавал и това е.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 512
Сметанов сос с гъби

Необходими продукти:
около 1/2 до 1 кг гъби
една чаена лъжичка сух босилек
черен пипер и сол на вкус
кромид лук 2-3 глави
1 кофичка заквасена сметана

Приготвяне:
Гъбите се измиват и нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на дребно и се задушава няколко минути с чаена чаша вода и 2 супени лъжици мазнина ( олио или зехтин). Прибавят се гъбите и се задушава до омекване. След това се добавят солта, черния пипер и босилека, разбърква се и накрая идва ред на сметаната. Всичко се оставя да кипне за кратко.
Сервира се като гарнитура към печени меса и като сос за спагети, макарони и всякакъв вид паста.

Да ви е сладко!

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 4 069
Момичата,а може ли да споделите каква сметана ползвате?
Тия чудесии стават ли със заквасената сметана на Данон или някаква друга трябва да е?
Мерси предварително!

# 6
  • София
  • Мнения: 2 009
да , аз използжам тази на Даноне заквасената! Разбивам я с малко прясно мляко или вода!

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 891
Ренци, аз купувам сметана за готвене в кутия. Ама пусто като не помня каква "марка" беше   Confused  Confused  Confused
Но става и със заквасена, като я разбиеш, както е казала Ybag



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт