Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 002
Довечера съм решила да преготвя спагети със сос със сметана/ имам малко в хладилника, трябва да я употребя/

Давайте идеи!  chef
Цитирай


Мнения: 5 125
Спагети със зеленчуци и сметанов сос:
Бланшираш един пакет замразени зеленчуци (микс царевица, броксоли, моркови, грах или каквито ти искаш). В малко масло запържваш лук, слагаш бланшираните зеленчуци, запържваш, прибавяш сметаната и сирене по избор - синьо сирене, пушено или каквото ти харесва. Като се посгъсти соса слагаш вътре и сварените спагети и разбъркваш. Оставяш 1-2 минути на котлона като бъркаш. Сервира се поръсено с кашкавал. Ако държиш на месото заедно с лука можеш да запължиш пилешко филе на дребно.
Цитирай


Мнения: 373

1. Изсипваш сметаната в тиган, прибавяш босилек, синьо сирене, орехи, това е. Смесваш с пастата. Можеш да прибавиш/сложиш някакъв друг вид сирене.

2. В малко масло позапържваш скаридки, сьомга на парченца, или при липса на такива глезотии Wink предполагам става и с друг вид рибок. Прибавяш сол , черен пипер, изсипваш сметаната , объркваш няколко мин и прибавяш пастата. По желание можеш да сложиш и малко фино грахче, скоро ядох така приготвено в един италиянски и беше чудесно!!!

Цитирай

Варна

Мнения: 1 838
Сос към спагетите става и със сметана и варено пилешко месо (бяло, например). Месото се накъсва на много малки парченца, смесва се със сметаната и се добавят черен пипер и сол и други подправки според вкуса ти (да речем, риган или друго - аз не съм много в час какво върви с пилешко месо) Може да добавиш настърган кашкавал и това е.
Цитирай

София

Мнения: 1 507
Сметанов сос с гъби

Необходими продукти:
около 1/2 до 1 кг гъби
една чаена лъжичка сух босилек
черен пипер и сол на вкус
кромид лук 2-3 глави
1 кофичка заквасена сметана

Приготвяне:
Гъбите се измиват и нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на дребно и се задушава няколко минути с чаена чаша вода и 2 супени лъжици мазнина ( олио или зехтин). Прибавят се гъбите и се задушава до омекване. След това се добавят солта, черния пипер и босилека, разбърква се и накрая идва ред на сметаната. Всичко се оставя да кипне за кратко.
Сервира се като гарнитура към печени меса и като сос за спагети, макарони и всякакъв вид паста.

Да ви е сладко!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 4 069
Момичата,а може ли да споделите каква сметана ползвате?
Тия чудесии стават ли със заквасената сметана на Данон или някаква друга трябва да е?
Мерси предварително!
Цитирай

София

Мнения: 2 002
да , аз използжам тази на Даноне заквасената! Разбивам я с малко прясно мляко или вода!
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Ренци, аз купувам сметана за готвене в кутия. Ама пусто като не помня каква "марка" беше   Confused  Confused  Confused
Но става и със заквасена, като я разбиеш, както е казала Ybag
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.