Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

у нас

Мнения: 3 562
Здравейте,
предлагам ви една от нашите любими рецепти, много лесна и вкусна:

6 средни картофа
1 пр.праз лук
3 яйца
1 1/2 ч.чаша брашно (бяло и царевично 50:50)
3-4 с.л. олио
сол

Приготвяне: картофите се нарязват на кубчета, лукът на ситно, добавяте разбитите яица след това брашното и солта. Накрая поливате с топла водичка, за да се покрият картофите, даже и малко отгоре. Накрая сипвате олиото и разбърквате. Пече се около 40 мин. (трябва да се схване като мусака).
Сервира се с малко масалце отгоре.

P.S.Извинете за пропуска с брашното  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 2 694
Ммммм, това звучи добре, обичам безмесни манджи! А ако се поръси с кашкавалец отгоре? Става ли? Щото мъжЪТ ми ще се втрещи на таквоз ядене, поне да го умилостивя с кашкавал...
Цитирай
Аз не съм пробвала, но предполагам че ще стане. Даваш ми идея и аз ще пробвам следващият път.   chef   chef   chef  Laughing
Цитирай

у нас

Мнения: 3 562
Цитат на: Anonymous
Аз не съм пробвала, но предполагам че ще стане. Даваш ми идея и аз ще пробвам следващият път.   chef   chef   chef  Laughing



О-пааааааааа, забравих да се логна  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 4 257
А праза не трябва ли първо да се задуши в малко олио, за да омекне?
Цитирай

у нас

Мнения: 3 562
Цитат на: lea
А праза не трябва ли първо да се задуши в малко олио, за да омекне?


Не, той се сварява с картофите и става много вкусен, пък и когато не се задушава е по-здравословно, ако въобще може да се каже,че тази рецепта е здравословна Embarassed За сметка на това е вкусна - дъщеря ми много го обича.
Цитирай

sofia

Мнения: 344
Вместо вода може ли да се сложи пр мляко или теч сметана.
 На огретените знам че това се слага.
Цитирай

у нас

Мнения: 3 562
Би следвало да стане. Гледах едно предаване и там един французин правеше нещо подобно - картофи, обаче с много масло и течна сметана - изглеждаше мтого вкусно.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 4 069
И аз имам въпрос тъй като тая вечер мися да го направя тоя огретен.
Брашното една и половина лъжици ли или чаши?/знам че е глупав въпроса ама да съм сигурна/
Картофите предварително сварени ли да са или сурави?
Всичко наведнъж ли се смесва?
И може ли сам с обикновенно брашно да стане?

Те въпросите май станаха доста ама дано не те затруднявам. Embarassed
Цитирай

у нас

Мнения: 3 562
Цитат на: renci
И аз имам въпрос тъй като тая вечер мися да го направя тоя огретен.
Брашното една и половина лъжици ли или чаши?/знам че е глупав въпроса ама да съм сигурна/
Картофите предварително сварени ли да са или сурави?
Всичко наведнъж ли се смесва?
И може ли сам с обикновенно брашно да стане?

Те въпросите май станаха доста ама дано не те затруднявам. Embarassed


брашното - 1 и 1/2 чаени чаши,
картофите са сурови,
всичко се смесва заедно и скача във фурната Laughing ,
а колкото до вида на брашното - знам, че царевичното брашно е много полезно за децата, та за това ги смесвам, но не съм пробвала само с бяло  Thinking  Thinking  Thinking
Цитирай

Пловдив

Мнения: 4 069
Мерсаж за бързия отговор мила!
Отивам да го готвя пък после ще докладвам как е станало и дали мъжо го е харесал./щото той малко мръвкар си пада пък аз обичам постничко та ще видим/
Цитирай

у нас

Мнения: 3 562
Цитат на: renci
Мерсаж за бързия отговор мила!
Отивам да го готвя пък после ще докладвам как е станало и дали мъжо го е харесал./щото той малко мръвкар си пада пък аз обичам постничко та ще видим/


Дано да ви хареса, при нас всеки си побутва мръвките в края на чинията, та много харесваме такива манджички.

УСПЕХ
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.