Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 окт. 2004, 11:12 ч.
  • Преглеждания  881  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 777
Имам лек проблем с приготвянето на нещо такова.
 Grinning Никога не съм правила!!!

И понеже вкъщи се яде поне по 1 тенджера на сядане, не мога да готвя аламинути и други такива...защото няма да нахраня никой.

Моля ви помагайте с приготвянето на ястие от картофки и пилешко. Пилешкото ми е филе.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 4 264
Слънце, ако искаш картофена яхния, прави се така: Първо леко изпържваш от двете страни месото, добавяш 1 глава ситно нарязан лук, изчакваш и той да се позапържи, добавяш 2 с.л. доматено пюре и гореща вода, докато покриеш пилето. Вариш до полусваряване (около 15-20 мин.).После прибавяш едро нарязаните картофи, сол и джоджен. Вариш до пълно омекване на картофите. Накрая можеш да направиш запръжка с брашно, ако картофите не са пуснали достатъчно нишесте. Готовото ястие се поръсва с магданоз. Забравих да пиша червения пипер. Слагаш го след лука. А ако искаш след като свариш леко пилешкото, може да го прехвърлиш в тава заедно с картофите и да го метнеш във фурната. Дано да съм ти била полезна.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 777
Страшно полезна при това, след обед се запретвам да готвя както си го описала Grinning  Благодаря много

# 3
  • София
  • Мнения: 3 631
Аз приготвям така - накълцвам пилешко филе на парченца, обелените картофи на кубчета. Слагам в йенска тенджера, добавям течна сметана, топено сирене, гъбки /ако имам/, морковче на кубчета също. Подправям с черен пипер, магданоз, червен пипер, сол. Може и от тези универсалните подправки /Вълшебен вкус или там каквото ползваш - те имат сол обаче, така че тя отпада/
Пека на 200-220 градуса до готовност - обикновенно около час  Simple Smile

# 4
  • София
  • Мнения: 3 777
Изглежда страшно вкусно, скоро ще пробвам и това.

Благодаря Grinning

# 5
  • в кокошарника
  • Мнения: 1 238
нарязвам пилешкото на парченца и го слагам в голям тиган с капак да се запържи.после слагам и картофите налязани като за пържене.доливам вода да ги покрие.добавям бульон - гъбен или пилешки.захлупвам с капака и задушавам.  food002  когато са готови слагам копър - става страхотно.                    много е вкусно и студено.
да ти е сладко ! Simple Smile

# 6
  • в кокошарника
  • Мнения: 1 238
нарязвам пилешкото на парченца и го слагам в голям тиган с капак да се запържи.после слагам и картофите налязани като за пържене.доливам вода да ги покрие.добавям бульон - гъбен или пилешки.захлупвам с капака и задушавам.  food002  когато са готови слагам копър - става страхотно.                    много е вкусно и студено.
да ти е сладко ! Simple Smile

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт