Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 458
Момичета, моля помогнете - другата седмица мъжа ми има рожден ден и помоли да приготвя наред с всичко останало и лаврак. До сега не сме купували такава риба и незная как се приготвя, за това ще съм Ви безкрайно благодарна ако ми дадете идеи.
Предварително благодаря!
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Аз ползвам няколко рецепти тези няколко рецепти за повечето по-големи морски риби.
1. Смесвам сок от лимон и зехтин, поставям всяка риба в ал. фолио или плик за печене, посолявам, заливам с тази смес, завивам фолиото и пека за около 20 мин. Харесвам тази рецепта, защото не ми се умирисва къщата на риба. Ако рибата е по суха при сервирането добавям от соса.
2. Пак в плик, фолио, или йенска с капак. Нарязвам лук на шайби, овкусявам рибите с рибна подправка (за по-бързо) или сол, пипер (черен, зелен, розов, бял), дафинов лист, мачерка и дивисил, отгоре поливам със зехтин и марината от кисели крастевички и крастевички на кръгчета. Пека до готовност. Когато го правя във фолио, увивам всяка риба поотделно.
Цитирай
Върху изчистената риба нареждам кръгчета лук, върху тях слагам домати нарязани на тънки кръгчета, намазвам ги с кашичка от пресован чесън, зехтин, мащерка и розмарин - слагам във фурната да се пече.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.