Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Лаврак - как?

  • 27 ян. 2006, 11:04 ч.
  • Преглеждания  535  Мнения  2  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 458
Момичета, моля помогнете - другата седмица мъжа ми има рожден ден и помоли да приготвя наред с всичко останало и лаврак. До сега не сме купували такава риба и незная как се приготвя, за това ще съм Ви безкрайно благодарна ако ми дадете идеи.
Предварително благодаря!

Реклама
# 1
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Аз ползвам няколко рецепти тези няколко рецепти за повечето по-големи морски риби.
1. Смесвам сок от лимон и зехтин, поставям всяка риба в ал. фолио или плик за печене, посолявам, заливам с тази смес, завивам фолиото и пека за около 20 мин. Харесвам тази рецепта, защото не ми се умирисва къщата на риба. Ако рибата е по суха при сервирането добавям от соса.
2. Пак в плик, фолио, или йенска с капак. Нарязвам лук на шайби, овкусявам рибите с рибна подправка (за по-бързо) или сол, пипер (черен, зелен, розов, бял), дафинов лист, мачерка и дивисил, отгоре поливам със зехтин и марината от кисели крастевички и крастевички на кръгчета. Пека до готовност. Когато го правя във фолио, увивам всяка риба поотделно.

# 2
Върху изчистената риба нареждам кръгчета лук, върху тях слагам домати нарязани на тънки кръгчета, намазвам ги с кашичка от пресован чесън, зехтин, мащерка и розмарин - слагам във фурната да се пече.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт