Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хасково

Мнения: 816
Вчера ми хареса рецептата на Звездев за телешкия език.
Моля, ако някой я е записал да я каже! Нали в сайта има само днешната рецепта!
Цитирай


Мнения: 973
По една случайност го гледах предаването, не можах да я запиша, но я помня, ако имаш доверие на паметта ми пробвай....

2 телешки езика(сварени)
200 г. гъби
1 печена чушка
1 суп. лъжица чубрица
1 суп. лъжица кимион
вегета(тук вече не помня колко, но на око около 1 ч.л)
1 чаша пасирани домати

Беше някакво мезе  и на мен ми хареса и ще я пробвам, пък може и някой да ти пусне точната рецепта.
Тогава ще сравним  smile3525
Цитирай


Мнения: 3 452
Ето ти оригинала:

Каргонско мезе

Продукти:
2 бр. сварен телешки език
200 г гъби
4 скилидки чесън
2 печени чушки
1 глави лук
1 ч.ч. пасирани домати
8 с.л. олио
1 ч.л. горчица
1 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. пикантина
1/2 ч.л. кимион
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:
1. Лукът и чесънът се нарязват наситно, а чушките – на лентички. В нагорещен тиган се запържват.
2. Гъбите се нарязват наедро и се прибавят към лика, подправя се с горчицата.
3. Езикът се нарязва на филии и се прибавя към гъбите. Оставя се да за кратко на тих огън да се задуши и се овкусява с чубрицата, пикантината, кимионът. Накрая се слагат пасираните домати и се поръсва с накълцания магданоз.
 
 
Цитирай


Мнения: 973
Ето ти оригинала:

Каргонско мезе



 smile3521 newsm10 тюх нищо не става от мойта памет rotfImao
Цитирай


Мнения: 3 452
Спокойно, и моята не помни такива подробности Wink
Добре, че има нет Smile
Цитирай

Хасково

Мнения: 816
Благодаря!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.