КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

  • 65 914
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Балчик
  • Мнения: 9 213
Правя, предварително около седмица преди това. Обикновено за Цветница ги правя, оставям цветните, а агънца, пиленца, зайченца и яйца оставям за Великден :

http://djemma.snimka.bg/cooking/velikden-2012.667786.26848827
http://djemma.snimka.bg/family/velikden-2011.580475.23086652

Тази година обаче още не знам дали ще ги правя или ще пропусна.

# 661
  • София
  • Мнения: 7 817
Някой правил ли е Козунак с лимодана да ни каже какъв е резултатат ?

# 662
  • Мнения: 1 517
Значи другата седмица се захващам Party Мисля да правя от тези "старите" с машинка, ама да видим дали ще си намеря такава Rolling Eyes Твоите с какво са отгоре фондан ли? И с каква рецепта са?
Иначе за да не спамя само ще кажа, че смятам да правя твоя традиционен козунак и този на Еликсир Peace

# 663
  • Балчик
  • Мнения: 9 213
Аз харесвам и винаги правя тази рецепта на Танита:
Маслени лимонови бисквити- великденски

120г меко масло
1/2 ч.чаша захар
1 яйце
2 ч.чаши брашно
2 супени лъжици(2tbsp) изцеден сок от лимон
1 ч.л. (1tsp)  настъргана кора от лимон
1 ч.л. (1tsp)   бакпулвер
1/8 ч.л.(1tsp)  сол
(1 ч.чаша = 240мл)
Приготовление
С миксер се разбива маслото със захарта, прибавя се яйцето и се бие докато сместта стане на пухкав крем. Прибавят се брaшното, лимоновия сок, лимоновата кора, бакпулвера и солта и се омесва много меко тесто. Покрива се и се слага в хладилника за около 30 минути.

Разточва се кора с дебелина около 5мм и се изрязват фигурки. Нареждат се в леко намаслена тава за печене. Поръсват се със захар.  Пекът се 10-12 минути на 175°С (350°F) Преместват се на решетка до пълното изстиване.

Украсата е с глазура от белтък и пудра захар, оцветена с бои

А кои са тези "стари" с машинка? Какво представляват?

# 664
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Здравейте! Да се включа и аз с поредната ми проба козунаци със заквасена сметана по рецепта на "Еликсир"


# 665
  • Мнения: 95
Някой правил ли е Козунак с лимодана да ни каже какъв е резултатат ?

стават много хубави козунаци,баба ми всяка година прави стават много пухкави нямам снимка за да ти покажа резултата
рецептата по която тя ги прави я има на 1 страница  Hug Hug Hug

# 666
  • Sofia
  • Мнения: 21 581
О, и аз тази година по Великден ще се възползвам от нощното втасване в хладилника, че ще правя 3-4 броя.
Иначе и моето разпределение за дните е като при Джема, само дето агнешко не пека - два поредни дни сме при мама и свеки, те черпят.
Меденки и сладки май ще пропусна, един вид може и да направя (и то не най традиционите), но не повече, че у нас на се ядат, особенно като са със украса, стават ни много сладки  Naughty.

А ето и Кроасаните! Много сме доволни. Simple Smile
Скрит текст:
Сутринта ги изпекох, щракнах и хукнахме из гората, та ей сега смогнах да кача снимките.

 

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 17:06 от Morena

# 667
  • Балчик
  • Мнения: 9 213
Морена, убийствени са. Peace Не си дала линк към рецептата, оправи го. Hug

# 668
  • Мнения: 1 517
Скрит текст:

Голямо изразяване съм направила. Баба ми ги правеше тези.
Страхотни кроасанчета, браво, но не ми излезна рецепта  bouquet newsm78

# 669
  • София
  • Мнения: 11 666
Морена, кроасаните са убийствени. Пусни една рецепта, моля ти се.  Hug

# 670
  • Балчик
  • Мнения: 9 213
Аха, да и аз за тях си помислих. Наскоро правих такива и аз с машина, имам приставка.

# 671
  • Мнения: 11 607
Дочаках...кроасаните ми.....Морена, чакам ги от цяла вечност......Рецепта, моля......Прекрасни са!

Ето рецептата - http://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_21.html - КРОАСАНИ

# 672
  • София
  • Мнения: 2 521
midkoo, шъ ти дода на гости!

# 673
  • Sofia
  • Мнения: 21 581
Благодаря ви за хубавите думи!  Hug
Оправих линка.  ooooh!

# 674
  • София
  • Мнения: 7 817
...

А ето и Кроасаните! Много сме доволни. Simple Smile


Обожавам кроасани, но ми се струват прекалено дълги и тегави за направа.

Общи условия

Активация на акаунт