Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 27 ян. 2006, 14:43 ч.
  • Преглеждания  3 021  Мнения  61  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 313
Мили домакини, въпросът ми към вас е готвите ли  пиле? И аз знам, че вирусът се унищожава при висока температура, но ми казаха, че по детските градини са спряли пилешкото. Реших да се допитам до вас като достоверен източник и последна инстанция Laughing

Реклама
# 1
  • Мнения: 2 758
Не съм чувала да е спряно по ясли и градини .Вчера ядохме пиле .А и в ДМК не е спряно

# 2
  • Мнения: 5 828
Аз лично готвя пилешко месо.Яйца също ползвам.Старая се да спазвам всички мерки за сигурност(уф как прозвуча само!)Няма как, трябва да се яде нещо, а свинското и телешкото не са ми по джоба;риба децата не обичат...Така че какъв избор имам? Crazy

# 3
  • София
  • Мнения: 4 813
да. готвя и пиле, и яйца.

# 4
  • Мнения: 974
да. готвя и пиле, и яйца.

И аз така, но избягвам да консумирам навън, по простата причина, че не знам как е сготвено

Иначе за детските ясли и градини, преди седмица споменаха в новините "в някой из страната" така, че едвали са го спряли на всякъде

# 5
  • София
  • Мнения: 575
Аз пък да ви кажа избягвам пилешкото и яйцата...... newsm78

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 541
Готвя, да. Според мен нещата са доста преекспонирани от журналистите. Бяха казали по новините, че в Пловдив пилешкото се изключва от менюто на детските кухни, но въпреки това продължават и те да готвят с месо. Ако знаете колко е замърсен въздухът, ще спрете и да дишате Laughing

# 7
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Честно, казано волно или не, малко го избягвам. Зная , че при термична обработка опастност няма. Преди най-често правех пилешки пържолки по всякакъв начин, но когато ги правя на скаричката не зная дали е достатъчно  newsm78, същото и за яйцата. Продължавам да ги ползвам в десерти и сладкиши, но вече никога не ги употребяваме в суров вид. Не правя и омлети, защото преди им оставях леко рохко отвътре като ги загъна, а сега ме е страх и варени яйца почти не правя, защото пак ги обичахме по-рохки, само твърдо сварени за салата. Честно казано, много ми е неприятно, защото много обичам пилешко и яйца, но се страхувам. Някакси не ме напуска мисълта, че ни управляват отново, онези хора, които са известни с това, колко добре могат да дезинформират...

# 8
  • BG
  • Мнения: 4 546
да, ядем. даже се запасихми с по-евтино пилешко  Laughing
гледам, обаче, да купувам на авес или на други големи фирми. навън избягвам да ям, защото не знам от къде са го купили и как ще са го приготвили.  Crazy

# 9
  • София
  • Мнения: 4 813
къде го намирате това евтино пилешко? аз все го купувам на една и съща цена, а с радост бих се запасила....

# 10
  • BG
  • Мнения: 4 546
от фирмени магазини. в повечето за хранителни стоки няма намаление, защото са го купували на по-висока цена. не е чак толкова голяма разликата в цената от преди, но има намаление.

# 11
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Аз сам на диета и от 20дни вечер ям само пилешко ShockedНа детето правя кремчета с яйца и не смятам да спирам да ползвам тези продукте.Безброй пъти по ТВ съобщиха, че след обработка над 70градуса е безопасно.

# 12
  • Пазарджик
  • Мнения: 226
Аз също готвя пилешко.Много го раздухаха този птичи грип. А помните ли -лудата крава? Не беше ли същото?

# 13
  • София
  • Мнения: 2 251
И аз готвя и пилешко месе и яйса, само гледам да са добре обработени и добре си измивам ръцете, след като почистя пилето  Rolling Eyes  - надявам се, че е достатъчно

# 14
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
ядем и още как Laughing и яйца и пилешко месо. Mr. Green

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт