Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 877
Бях чела за Мария Монтесори и нейните образователни принципи неща, които много ми допаднаха. Ето линк за тези, които биха искали да приложат нещо от това у дома:
http://www.michaelolaf.net/1CWhome.html

# 1
 • Стара Загора
 • Мнения: 3 809
Интерсно четиво.
Благодаря, Анда!

# 2
 • Мнения: 1 278
Благодаря за връзката!
На мен също много ми допада тази система. Сашко беше в такава градина в Загреб и се чувстваше много добре.

# 3
 • софия
 • Мнения: 591
Завърших педагогика.По-миналата пролет успях да отида на практика в Германия.
там бях разпределена в детска градина,в която се спазват именно принципите на Монтесори!
привърженичка съм им,но и в детските градини децата имат много възможности да избират с какво ще се занимават през деня...беше много интерсено да се запозная с тези принципи!

# 4
 • Мнения: 6 144
Благодаря за връзката!
На мен също много ми допада тази система. Сашко беше в такава градина в Загреб и се чувстваше много добре.

Като бях в последната година на гимназията (тогава имаше УПК и моето беше за пеподаватели по англ. език, ни водиха на практика в такава гимназия в Пловдив. Само че беше доста отдавна. Някой знае ли дали още съществува това заведение?

# 5
 • Мнения: 49
Момичета, само искам да спомена, че Монтесори програмата е чудесна, но не е за всички деца. Синът ми беше в такава градина и не му понесе никак добре. Той е изключително палав, с много енергия, много инат и не можеше да стои мирно за заниманията. Обясниха ми, че в тази програма най-добре виреят по-кротки деца. Сега го преместихме в обикновена градина, където голяма част от деня прекарва тичайки навън, и е много по-добре. Може би това зависи и от възрастта, той сега е на 2г2м. Може би като стане на 3-4 ще му е по-интересно.

# 6
 • Мнения: 934
...Обясниха ми, че в тази програма най-добре виреят по-кротки деца...
Изобщо не е така! Това явно е предпочитание на тяхната градина, а не на системата Монтесори. Моят син беше точно такова дете, от две годишен ходеше на
 монтесори детска градина в Англия и му беше супер. Съобразяваха се с интересите и темперамента му и не го караха да прави неща, които той не искаше.
Това, което знам поне за Англия (за Щатите не съм сигурна) е, че няма стандарт, и различните детски градини могат да следват принципите на монтесори по различен начин и в различна степен, и съответно да се различават доста една от друга.

# 7
 • Мнения: 49
Шемет, твоят син стоеше ли за заниманията? Моя не можем да го накараме да седне и за една минутка. Докато другите деца седели и се занимавали, той ходел и събарял всичко от рафтовете  Embarassed, та после учителките събирали мъниста, пъзели, фигурки, връвчици и подобни. Явно половиния час навън не му е бил достатъчен и той направо ги е побърквал. Може да е било и просто от самата градина, аз поначало не я харесвах изобщо. Детето беше страшно агресивно докато беше там. Сега откак го преместихме, нещата са много по-добре. Възможно е да е било и от градината, не от програмата, но на мен така ми обясни директорката  Confused

# 8
 • София
 • Мнения: 2 224
А тук има тематични Montessori Teacher Albums за 3-6 годишни с много activities: http://www.ux1.eiu.edu/~cfsjy/mts/_link.htm

# 9
 • Мнения: 1 639
Дайде линкове и на български де !  Crossing Arms

# 10

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт