Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 752 отговора

София

Мнения: 12 665
Хормонални изследвания    

Полови хормони  
LH -  Лутеинизиращ хормон  - 3 ден от МЦ
FSH - Фоликуло-стимулиращ хормон - 3 ден от МЦ
E2 - Естрадиол -3 ден от МЦ

Prolactin /PROL/ - Пролактин

Ts -Тестостерон
4 Androstenedione - Aндростендион

Progesterone /PROG/  - Прогестерон  -  на 7 ден след доказана Овулация

Insulin / Серумен Инсулин /
 

Хормони на ЩЖ:
TSH ( Тиреотропен Хормон )
FT 3 ( свободен Т3 )
FT 4 ( свободен Т4 )  

Антитела на ЩЖ:
ТАТ анти тиреоглобл. антитела / anti-Tg /
МАТ анти микрозом.антитела / anti TPO /

Хормони на НбЖ:
DHEA-S
17-OH Progesterone  -   17-OH Прогестерон - на 3 ден от МЦ

Показатели за ЯР:
Inhibin-B / Инхибин Б /
AMH  / анти-Мюлеров хормон/


Справка за Изследванията - по договор с НЗОК, 2012г

Старата тема
« Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 09:18 от Taни »
Цитирай

София

Мнения: 15 146
благодаря за темата.
Цитирай


Мнения: 2 879
Денис Hug благодаря за труда  bouquet
Цитирай


Мнения: 93
Запис  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 009
Запис и от мен wavey
Цитирай


Мнения: 2 350
Denis  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 879
Денис, как ти се струват тези резултати, ако  може коментар bouquet Планирам ЗЕТ др месец и малко се притесних от ст-ста на ТСХ-то Rolling Eyes

Глюкоза   5.98   mmol/l   веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5

Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
FT4+TSH   *   Профил   Виж по-долу

FT 4   16.05   pmol/l   9.15 - 23.86
TSH   2.18   mU/l   0.35 - 5.00
Цитирай


Мнения: 5 986
Денис, би ли дала мнение и за мъжки резултат на ТСХ, при ехографски засечен възел на щитовидната, който според лекаря не е проблемен засега: TSH - 2.67, референтни 0.34 - 5.5
Цитирай


Мнения: 2 879
Денис Hug благодаря ти за консултацията на лични  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 12 665
Денис, как ти се струват тези резултати, ако  може коментар  :bouquet: Планирам ЗЕТ др месец и малко се притесних от ст-ста на ТСХ-то Rolling Eyes

Глюкоза   5.98   mmol/l   веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5

Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
FT4+TSH   *   Профил   Виж по-долу

FT 4   16.05   pmol/l   9.15 - 23.86
TSH   2.18   mU/l   0.35 - 5.00


Да, повторя Smile
Глюкозата е добре, ТСХ показва лека Хипофункция на ЩЖ

ПП. С теб само се разминаваме... за секунди  Hug
Цитирай

София

Мнения: 12 665
Денис, би ли дала мнение и за мъжки резултат на ТСХ, при ехографски засечен възел на щитовидната, който според лекаря не е проблемен засега: TSH - 2.67, референтни 0.34 - 5.5

Мога да коментирам само стойността на ТСХ, който показва Хипофункция на ЩЖ, което не е проблем за мъжете, просто трябва да се следи / възела също - може би той е причина за намалената функция/
Цитирай


Мнения: 5 986
Благодаря ти, знаех, че при стойност над 2 за жени означава хипофункция, но не знаех дали това важи и за мъжете.
Цитирай


Мнения: 249
 Smile запис Денис благодаря!
Цитирай


Мнения: 242
Здравейте, мацки!
Как бихте коментирали следните резултати?
Ft4   15.04 pmol/l (11.50-22.70)
TSH    2.27mIU/ml (0.35-5.5)
TAT Anti tg    31.29 U/l (0-115)
MAT Anti tpo 34.75 U/l (0-34.0)
Благодаря Ви предварително за отделеното внимание Wink
Цитирай

София

Мнения: 872
Здравейте.И аз да попитам трябва ли да се притеснявам при следните резултати от изследвания,които си направих по мое усмотрение преди около 2 месеца:
ТХС резултат 1.2
МАТ(анти-ТРО) 32,8
Направих ги , тъй като от известно време усещам силно стискане за гърлото и когато ходих да си правя ПКК профилактично по съвет на момичето в лаболаторията си направих и тези, но не съм ходила на лекар все още.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 752 отговора