Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 апр. 2013, 21:13 ч.

ФЪН ШУЙ - 10 (класически)

 • 80 498
 • 839
 •   1
Отговори
# 705
 • Мнения: 237
Здравейте, необходим ми е съвет от някой който напълно е запознат и практикува Фън Шуи Wink Следното: Нанасяне в ново помещение със добра енергия и местоположение според Драконовата порта. Има възможност за разположеие на мебелите, просторно е и има достъп ан слънчева светлина. За активация на поожителното (просперитет, полож. хора...) достатъчно ли е да се поместят 3-4 5 предмета, а не всички възможни?  Благодаря Wink

# 706
 • София
 • Мнения: 2 002
Не разбирам защо ви е трудно да се ориентирате от информацията в статията? Постарах се да е максимално достъпно и нагледно. Първо построявате картата си в някой от свободните калкулатори. Тя се състои от 4 колонки с по 2 елемента – за годината, месеца, деня и часа. На горния ред са небесните стволове, а на долния са земните клони (животните). За да се определи какъв елемент е човек, така наречената дневна доминанта, гледаме небесния ствол на деня. В статията съм го оградила с жълт цвят – вода ин. След това намирате в таблицата кои животни стоят срещу вода ин, това са заека и змията. По същия начин определяте Благородните за другите елементи. Примерно, за човек роден в ден с небесен ствол дърво ин, то Благородните са мишка и маймуна. Всичко е много просто.
Знам, че е трудно да се научи фън шуй от книгите или интернет, за това направих и курса за начинаещи. Тези, които го посетиха разбраха каква е разликата между елемента на човек според личното гуа и според бадзъй, кога се използва единия и кога другия, къде е сектора на бика, на козата и как се намират всички 24 планини, както и много други неща, които ще ви помогнат да поставите едни добри основи за по-нататъшно усвояване на фън шуй. Знам на мен колко ми е било трудно в началото и на колко курса трябваше да отида, за да събера цялата информация, която ми е нужна. За това събрах и систематизирах всичко на едно място.
За тези които нямат време и желание да учат, правя годишните анализи. В тях на всяка скица отбелязвам всички сектори  с хубави и лоши енергии, разпределението на годишните енергии в жилището, както и подробни инструкции за всеки месец със съответните активации.

# 707
 • София
 • Мнения: 2 002
vpersonalms, аз изучавам и практикувам фън шуй почти 10 години, но не съм чувала за Драконовата порта. Може ли да обясните за какво става въпрос?

# 708
 • Мнения: 177
Шоши-аз разбрах как се намира Благороден човек от статията(а и ти нали ми каза още преди статията),но не знам в кои посоки се намират тази година......

# 709
 • София
 • Мнения: 2 002
Шоши-аз разбрах как се намира Благороден човек от статията(а и ти нали ми каза още преди статията),но не знам в кои посоки се намират тази година......
Ето за това не искам да давам просто насоки, а само готови "рецепти". Следват един куп уточняващи въпроси. Секторът на бика и на козата са на едно и също място всяка година. Бикът винаги е на СИ-1, а козата на ЮЗ-1. В една от статиите има компас и там може да видиш точните градуси. Само не ме питай в кой ден и в колко часа да го активираш.

# 710
 • Мнения: 177
Благодаря ти !

# 711
 • Мнения: 1 498
Относно секторите и животните, аз съм си направила една табличка със секторите и животните в тях.

Юг-2 кон, Юз-1 коза, Юз-3 маймуна, З-2 петел, Сз-1 куче, Сз-3 прасе, С-2 плъх, Си-1 бик, Си-3 тигър, И-2 заек, Юи-1 дракон, Юи-3 змия

В главните Север, Запад, Изток и Юг е втори сектор, който има животно, другите са първи и трети. Тоест през един са. Остава да се измери точно къде в жилището попадат, дали има липсващи, и т.н. Относно тези животни аз съм малко объркана, защото ако си роден в година на животно, което е в конфликт с животното на деня, то не знам дали това е Благороден човек. Деня е вода ин, тоест Заек и Змия според статията на шоши (под деня пише Заек ин дърво), но ако едното животно е в конфликт с годишното животно, то може ли да бъде Благороден човек в този пример?

# 712
 • София
 • Мнения: 2 002
Благородния човек винаги е Благороден, просто има нюанси. За него могат да се изпишат няколко страници. Аз дадох само как се намира и някои от приложенията му. Може да се използва независимо то това дали е личен разрушител или не.

# 713
 • Мнения: 1 498
Благодаря за пояснението. Благороден с нюанси звучи логично. Simple Smile Каква всеобхватна наука е фън шуй - иска ми се да имах повече време да задълбая в нея, да ходя на курсове и аз. Засега само се ровя за статии и хубави книги.

# 714
 • София
 • Мнения: 2 002
Благодаря за пояснението. Благороден с нюанси звучи логично. Simple Smile Каква всеобхватна наука е фън шуй - иска ми се да имах повече време да задълбая в нея, да ходя на курсове и аз. Засега само се ровя за статии и хубави книги.
Благородния човек, който обсъждахме е от ба дзъй, но китайската астрология има пресечни точки с фън шуй и активирането на личния Благороден човек в дома е една от тях. Във фън шуй има други Благородни. Годишния Благороден човек до 22 юни е на запад. Той е общ за всички. Някои хора, които спят или работят на запад, могат да постигнат страхотен успех през февруари и март. Ако имате хубави основни звезди на запад задължително се възползвайте. Към тях се добавя хубава комбинация от годишни и месечни звезди плюс Благородния човек и цялото това прекрасно съчетание се усилва допълнително от Тай Суй.

# 715
 • Мнения: 177
Добро утро момичета....
Вчера  една приятелка ми се обади попаднала във фън шуй книжарница,и там видяла някаква еденица,която тази година се поставяла от вътрешната страна на входната врата за успех и благоденствие!?За пръв път чувам за такова нещо.......някой знаели нещо по вече за това?

# 716
 • София
 • Мнения: 2 002
Какво ли не измислят хората, за да печелят пари. По-добре е наистина да имаш единица на входната врата, но тази година това е невъзможно, защото единицата е в центъра.

# 717
 • Мнения: 1 498
Как ще поставяш единица на входната врата? Това не е същото като летящата звезда единица. И аз като шоши - какво ли не измислят хората, за да печелят пари (от хорското невежество).

# 718
 • Варна
 • Мнения: 741
Здравейте! Предстои ни преместване в ново жилище. От това, което чета не ми харесват доста неща в бъдещото разположение на легла и т.н. Може ли някой да ми помогне като дам схема и всичко нужно /рождени дати на нас и децата/. Страхувам се, че нещо такова може да ни повлияе лошо. Например лоша посока , какво значи? Североизток - главата ли е там, краката ли? Благодаря предварително!

# 719
 • Мнения: 1 498
Препоръчвам ти да си поръчаш консултация при професионалист. Аз така се мъча от тук от там по нещо, но май и аз ще поръчам.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт