«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

–омантични сериали
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
30-44 от 734 отговора


ћнени€: 1
98 сери€ и тук: Ћинковете за достъп до файла ще бъдат активни до : ѕетък 24.05.13.
‘айл : Muhtesem Yuzyil S03 E98 BG sub.avi
Ћинк за свал€не  :  http://dox.bg/files/dw?a=df86ea3d0a
÷итирай


ћнени€: 0
¬еликолепни€т век, 98. епизод, български субтитри
линк: http://data-bg.org/details.php?id=38000

ѕри€тно гледане!
÷итирай


ћнени€: 231
—лагам монолога на –устем от 98 епизод. ѕрежив€ното на едно малко момче е превърнало –устем в това което е.

Aз, –устем. —инът на хърватина – свинар от Ѕутомир. –устем, който деветгодишен, по собствено желание стана девширме и беше прогонен от родното си м€сто. Ќа н€кои деца е съдено да живе€т без родители. јз б€х едно от т€х.  акто и моите брат и сестра.
јз, –устем. Ќе знаех наистина ли искам да замина, да се раздел€ с брат си и сестра си. Ќо да остана, това означаваше да се покор€ на жестокостта на баща си. Ќо аз и никога не му се подчиних. Ќезависимо от вс€ка плесница, от вс€ко понесено наказание, не му се подчиних.
 огато тръгнах към м€сто, което никога не съм виждал, за което нищо не съм чувал и нищо не знаех, наши€т дом, селото, брат ми и сестра ми останаха назад, мама остана много далеч. јз върв€х, крачех с останалите деца. —лънцето изгр€ваше и зал€зваше. ¬ърв€х много дни, но спр€х.
јз, –устем.  олко б€хме, когато тръгнахме на път.  ой знае колко от нас стигнаха до ≈дирне (ќдрин) – не знам.  олко много умр€ха пред очите ми. Ѕолести и смърт крачеха заедно с нас. ¬ очите на повечето имаше страх. ј за мен страхът беше собствени€т ми баща и аз б€гах от него. » докато страхът ме преследваше, аз се научих да бъда –устем. ƒадоха ми името –устем.  азаха ми, че значи Дборец”. јз научих своето име и се научих да бъда –устем.
јз, –устем. Ћишили€т се от топлите об€ти€ на майка си, разбрах какво значи студ. » колкото по-студено ми ставаше, толкова повече охладн€ваше сърцето ми. ¬ърв€х напук на този, който ме мислеше за слаб. ¬ърв€х напук на баща ми, който беше жесток към моите девет години, върв€х напук на съдбата. «а да бъда по-силен, върв€х, рискувайки живота си. Ќе можеха да ме спрат нито дъждът, нито в€търа, нито планините, нито моретата, нито пропастите, защото си направих криле от сво€та злоба, негодувание и обида. » лет€ в страната на великите мечти.
јз, –устем – синът на хърватски€ свинар. –устем от Ѕутомир. » ето, сега моите криле ме доведоха пред лицето на моите мечти. Crying or Very sad Sad
ѕревода е на фенката! bouquet
÷итирай


ћнени€: 5
 Smile
÷итирай


ћнени€: 258
ƒобро утро с ’алит и ≈лвис ѕресли smile3503

http://gecce.com/video/magazin-forever/halit-ergenc-berguzarin-neyini-gordunuz« ѕоследна редакци€: сб, 11 май 2013, 08:09 от Lilims »
÷итирай


ћнени€: 227
≈то и преведени€т трейлър  Hug  bouquet

http://vbox7.com/play:737dbe6932
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 0

за “ренди ,ћамата и другите таини фенки ....
÷итирай


ћнени€: 95
ƒобро утро!
ƒокато ви прочета и се запиша вие нова тема сте подхванали и сте разнищили въшките Mr. Green
ѕо темата ще се включа след като изгледам сери€та!
÷итирай

—редната зем€

ћнени€: 352
Ѕлагодар€ за новата тема, фрагмана и всичко останало Very Happy
÷итирай

—ливен

ћнени€: 82
«дравейте, благодар€ за сери€та, за трейлъра и за интересните преводи и факти, клоито изчетох преди малко! ѕри€тно гледане на нови€ превод! Hug Hug Hug
ѕ.—. Ѕлагодар€ и за темичката Hug
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 0
турската сватба
ஜ══════════๑Ƹ̴Ӂ̴Ʒ๑══════════ஜ
—ватбата  в “урци€ е много красива —траната е съвременна с развита промишленост, с възможности за добро  образование,  но много семеиства св€то почитат старинните  сватбени традиции.

—ватосване  и договор по турска  традици€
¬ големите  градове на “урци€, където полека-лека отпадат древните обичаи семеиствата се  създават основани на съгласието и на двете страни, но в много  региони  особено в малките населени места , сватосването е традиционно . ъщата на невестата се  посещава от  сватовници  от страна на  жениха. ѕо  време на визитата те  имат възможност да огледат невестата да се запозна€т със семеиството на момичето и да об€в€т намерени€та на  противоположната страна. Ќа бъдещата  невеста се  дава възможност да помисли , и да разбере повече за жениха и неговото семеиство. —лед взаимното съгласие сватосването завършва и жениха иска ръката на момичето

ѕо нататък  следва  договора. —траните  съобщават за решението на хората ѕри това  жениха тр€бва да подари на  бъдещата булка плат  и годежен пръстен. ¬сички  присъстващи се черп€т със сладки неша които жениха и неговите роднини донас€т със себе си. ¬ този  ден се уговар€т подаръците за булката и правата на тъщата. ¬ н€кои  региони на  “урци€ на  маиката на момичето поднас€т подаръци, стоиноста на които  зависи от финансовото състо€ние на  семеиството на жениха.
ஜ══════════๑Ƹ̴Ӂ̴Ʒ๑══════════ஜ
ஜ══════════๑Ƹ̴Ӂ̴Ʒ๑══════════ஜ
✿ √одеж по турски

—лед  договора идва  обр€да на  годежа . “ои се  провежда  в дома на  невестата, а всичките разходи поема мъжката страна . √остите се  събират  в дома на  жениха и отиват у невестата. ћъжете  и жените се събират в отделни стаи , родствениците  от  страна на  жениха подар€ват  на  невестата  различни  украшени€. Ќевестата е облечена в специална годежна рокл€, пръстена на пръста на невестата слага наи-уважавани€ от възрастните. ¬сички  поздрав€ват  младите  и им жела€т  благополучие. ¬ богатите градове годежите се прав€т  в така наречени€  ƒом на щастието. ¬ такъв случаи на церемони€та  присъстват  и мъже , и жени  ј в големите  градове обр€да на годежа протича по освободено и креативно.
ஜ══════════๑Ƹ̴Ӂ̴Ʒ๑══════════ஜ
✿ Ќощта на къната

 ƒен-два преди  тържеството се  провежда Ђнощ на кънатаї - красив обр€д, напълно посветен на булката. Ќа него  могат  да присъстват само жени. ¬ тази нош булката облича рокл€ ушита специално за нощта. ѕраха на къната се размива с  вода, слага се на чини€, на не€ се закреп€т свещи и се запалват .„ини€та  се носи около невестата, главата на  ко€то е покрита с червен шал “€  седи в центъра на ста€та , поканените  при€телки  и роднини пе€т народни  песни,  и плачат, защото  невестата  прекарва  последна нощ в  дома. си ƒланите на момичето се мажат с къната и всички и жела€т щастлив брак.—лед това на ръцете на невестата се слагат червени ръкавици и всички се кан€т на масата. ќбр€да се проточва до късно през нощта а , времето  до утрото невестата прекарва с при€телките си .ѕон€кога на  ръцете на  невестатата специално се рисуват сложни мотиви, като за това се използва къната.“ова изглежда много красиво
ஜ══════════๑Ƹ̴Ӂ̴Ʒ๑══════════ஜ


“ържеството започва във вторник или в петък , а завършва след три дни. ќсновните разходи по организаци€та на  сватбата поема жениха и неговите роднини ѕреди  празника на  всички се изпращат покани . Ќевестата  и маика и приготв€т зестрата  а жениха купува  подаръците ¬ ден€ на  сватбата  гостите отиват  на дневна молитва и след това се събират у младоженеца и там разв€ват  —ватбеното «наме “ова е знак за започване на сватбата. ¬сички сватбари отиват да взимат булката  ¬зимат € от дома и но пон€кога и от фризьорски€ салон където и прав€т прическата. Ќа невестата завързват  по€са на  Ђдевственостаї, и €покриват с воал. ќткупват момичето и го вод€т в дома на младоженеца. √остите посреща свекървата и подар€ва на  бъдещата  невеста подаръци. ÷ели€ обр€д се провежда с музика шум и веселие. —лед това при€телите подбират  жениха и го вод€т на фризьор за да му се направи сватбено подстригване, после всички отиват на бан€ и при шивача за да облече младоженеца готови€ костюм. «авършват  ден€ с  вечерна молитва, и младоженеца , наи накра€ се , прибира в къщи . »менно в къщата  се провежда  обр€да на  бракосъчетанието  в присъсътвието  на моллата.—лед свършване на обр€да младоженеца е допуснат  в брачната ста€. ¬ големите градове  вместо молла на сватбената  церемони€ кан€т представител на  ”правлението за  –егистраци€  на Ѕрака, и тои провежда  официалната  част на  тържеството.

—ватбената почерпка  преминава  с участието на  всички  гости. «вучи музика, пълни маси, всички се  весел€т и танцуват. ѕо време на празника на булката подар€ват златни гривни, колиета  и други ценни украшени€, гостите подар€ват на  младото  семеиство пари или злато.—лед подар€ването всички отново се връшат на масата и веселието продължава  с нова сила.
ஜ══════════๑Ƹ̴Ӂ̴Ʒ๑══════════ஜ
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 643
Ѕлагодар€ за фрагмана и преведената сери€,аз още предната не съм изгледала,но като гледам във фрагмана...оф,горката ћихримах,как да се омъжиш без любов,не бих желала да живе€ в техни времена,не мога да понеса н€кой да ми налага това безумие,да се свържеш с човек,който не обичаш е наистина ужасно Sick
÷итирай

somewhere near the sea

ћнени€: 123
ѕодобно рисуване на завъртулки и бо€дисване на дланите съм гледала по NG за индийските жени. 
÷итирай


ћнени€: 168

Lilims, благодаp€ ти за видеото с ’алит! Hug Hug
≈то го и в YouTube. PeacePlay Thumb

÷итирай

–усе/—офи€

ћнени€: 711
Ѕила съм на н€колко турски сватби, и наистина  са много разточителни,весели и интересни.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
30-44 от 734 отговора