Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Нарязвам заленчуците, слагам ги в гювеча...а после?
Моля, напишете ми как да го направя.
Цитирай

София

Мнения: 632
Moже би незнаеш за тази страница..голямо разнообразие от гювечи ..
http://mmm.hit.bg/gyuvetch.htm
Цитирай

София - България

Мнения: 1 994
Виж в другата тема за гюведжетата Very Happy
Цитирай
Гювечът не може да се получи, ако няма пръстен гювеч, желателно с капак, шилешко месо и велико търпение от около 4 часа работа с фурната.
Месото се реже на парчета, добре е да има и кости, например част от месото да е ребърца и заедно със съвсем малко водичка се пържи в гореща фурна до златист загар /внимание - гювечът, за да не се спука като начало се поставя в студена фурна/.  Започват да се добавят и пържат до готовност поетапно зеленчуци. Ако месото е около килограм, най-напред 3-4 големи глави лук, 1 с. л. червен пипер, 1 ч. л. черен пипер, 7-8 зелени пиперки, 1 шепа зелен фасул, 2-3 средни патладжана, предварително нарязани, посолени и изстискани,
около половин килограм млада бамя, картофи 5-6 средни и накрая домати около 1 буркан, ръси се с повечко магданоз, който задължително трябва да се притисне нежно към соса, в противен случай ароматът не може да се прояви. През цялото време следе да не остане на сухо това , което се пържи. Регулирайте с добавяне на малко водичка или със затваряне с капака, въпрос на вкус и усет. След лука нищо повече не бъркам, а само притискам към дъното на гювеча.
Разбира се, това е гювечът на моето семейство, но зеленчуците са според вкуса. И не забравяйте малко любов...
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Ето и моя вариант на гювеч.
Свинско или пилешко месо около 500 гр. (може и по-малко) се нарязва на кубчета  
3-4 чушки нарязани
Месото и чушките се запържват по отделно и се прехвърлят в гювеча.
300 гр гъби се нарязват на филийки
2 глави лук нарязани на полумесеци
3-4 цели скилидки чесън
магданоз
Добавят се в съда.
300мл доматено пюре се запържва и се заливат продуктите в гювеча.
Долива се малко водичка, захлупва се с капака и се пече в началото на силна фурна докато започне да ври манджичката, след това се намалява температурата. Пече около 1.30-2 часа.
Ако не искаш да запържваш можеш или да задушиш продуктите които по рецепта се пържат или слагаш всичко в суров вид в гювеча и печеш.
Цитирай

София

Мнения: 6 154
Моята рецепта е за гювеч без месо и в тава/средно голяма/:

1 глава лук
1-2 моркова
1-2 чушки
1 кафена чаша ориз
картофи /аз слагам около 1,5 кг/
зелен боб /около 200гр./ , ако не е от буркан, а е пресен първо го сварявам с 1кубче зел.бульон
сол
червен пипер
1 зеленчуков бульон

Запържвам директно в тавата в малко олио лука, към него прибавям морковите и чушките. След като поомекнат слагам и ориза при тях да се запържи. След това червения пипер и изключвам котлона. Добавям едро нарязаните картофи и зел.боб,обърквам  и заливам с вода да покрие всичко  Arrow  пъхам в загрята фурна.

Ако боба е пресен, слагам във водата, в която го варя зеленчуковия бульон и с нея заливам, а ако е от консерва - бульона го разтварям във водата с която заливам гювеча.
Със солта процедирам по същия начин.
Малко преди да стане готов гювеча поръсвам със магданоз.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ето една и за в пръстен гювеч:

Гювеч по гушански

ПРОДУКТИ:
свинско месо 750 г
краве масло 100 г (1/2 чаена чаша)
кромид лук 100 г (2 глави)
червени домати 150 г (2-3 бр.)
картофи 300 г (4-5 бр.)
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
яйца 5 бр.
кашкавал 250 г
магданоз и сол на вкус

 
ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в мазнината. Прибавя се едро нарязаният лук и се задушава до омекване, а след това се слага червеният пипер. В пръстен гювеч се поставя месото заедно с картофите и доматите, нарязани на кръгчета. Ястието се залива с малко топла вода, посолява се и се пече във фурната. Когато е почти готово, се залива със смес от разбитите яйце и настъргания кашкавал. Допича се, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася.
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
на въпроса от заглавието:
С помощта на фирма "СТОРКО"...  Laughing !
Пробвайте...няма да съжалявате - гаранция.  Very Happy
Цитирай

Gabrovo - Sofia

Мнения: 273
стига сте се чудили ето ви един адрес за гювечета Very Happy

http://mmm.hit.bg/gyuvetch.htm
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.