Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 ян. 2006, 13:41 ч.

Някой записа ли си рецептата на Звездев...

  • 1 211
  • 17
  •   1
Отговори
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
за торта "Фъдж", дебнах Дуци  при Марта Вачкова и само видях резултата, а ми се видя хубава и вкусна?

# 1
  • София
  • Мнения: 3 777
в сайта bonapeti.tv я има, с картинки.

# 2
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
в сайта bonapeti.tv я има, с картинки.
Благодаря ! Наистина си Слънце !  bouquet

# 3
  • Мнения: 202
Моля ви дайде тази рецепта тук, защото вече не мога да я намеря на сайта.

# 4
  • Varna
  • Мнения: 101
Торта Фъдж

Продукти:
500 г извара
250 г какаови бисквити
150 г шоколад
100 г заквасена сметана
50 г разтопено масло
150 мл кондензирано мляко
1 пакетче желатин

за соса:
1/2 бурканче малинов конфитюр
1 - 2 с.л. течна сметана

Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се смилат на ситни трохи, меленето продължава, като се налива маслото. Разпределя се по дъното на предварително намазнена тава /с диаметър 20-22 см./, трябва да се натиска с лъжица, за да излезе въздуха.
2. Изварата, кондензираното мляко, разтопеният шоколад, заквасената сметана се разбиват така, че гранулките да изчезнат.
3. Желатинът се залива с 5-6 с. л. вода. Оставя се да набъбне. След това се разтапя на водна баня, като се бърка и се налива в крема. Всичко се разбърква и се налива върху блата. Оставя се в хладилник за поне 5-6 часа, покрито, за да се охлади.
4. Малиновият конфитюр се разтапя на тих огън, налива се 2-3 с. л. гореща вода, щом се хомогенизира се налива сметана и със соса се полива тортата.

# 5
  • Мнения: 202
Благодаря много за рецептата.

# 6
  • Русе
  • Мнения: 952
ох и аз така и се бях наканила на тази тортаааа Mr. Green Mr. Greenи мисля тия дни да се впусна в действие,а който я направи пръв да свирка Laughing Laughing

# 7
  • Мнения: 3 452
За съжаление сайта е станал с персонален код и ако нямаш такъв, не можеш да видиш всички рецепти. Аз съм абонат на списанието и получавам кода всеки месец. Ако някой има нужда от рецепта - насреща съм Hug

Момичета, все още на сайта на btv се публикуват рецептите на Звездев като анонс за седмицата напред.
В архив се пазят рецептите за няколко седмици назад, не съм засичала колко точно.

Аз НЕ давам пари за списаниетои съответно за кода за достъп, ще ме извиняват от екипа, ама прекалиха с комерсиализма, за сметка на това преглеждам рецептите на сйата на btv ето тук:


http://www.btv.bg/week/?magic=coming&tale=156&s_id=14797



Дано повече от вас го прочетат това Wink

# 8
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 041
Благодаря на Тането  Hug

# 9
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Абе да ви кажа тя мойта торта дето я пуснах в нова тема преди малко е почти като тая на Звездьо. И само ако знаете колко е вкусна. Да не повярваш ,че аз съм я правила Joy Joy Joy

# 10
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Направих я, чакаме я да се стегне ! newsm22
Да докладвам : всичко си спазих като грамаж, само добавих 3 л. пудра захар, че сложих от неподсладеното кондензирано мляко и цялата кутийка сметана /от тази заквасената на "Данон"/. Довечера ще ви кажа какви са отзивите на домочадието.  chef

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
изварата трябва да е безсолна, нали?

# 12
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
изварата трябва да е безсолна, нали?
Да, натурална - без сол или подсладители.

# 13
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Момичета, ще бъда честна - не съм очарована от тортата, очакванията ми бяха по - големи. Някои от гостите я харесаха, но лично аз не си падам по такива кремове, предпочитам по - леките и "въздушни" такива .
Ако се замени или намали количеството извара от 500 на 250 гр. или се замени 50:50 със сметана мисля , че ще е по - добрият вариант . И вместо заквасена се използва сладкарска течна, вкусът й ще по - добър . Задължително, ако правите рецептата в оригинал увеличете количеството масло /от 50гр., поне на 100/за блата или добавете поне 3-4 лъжици мляко за да се "сбие" добре, че моят се ронеше . Добавете също така няколко лъж. захар , вкусът на заквасената сметана и изварата се усеща, при условие, че сложих 3 с.л. пудра захар . Това е като цяло, ако имате въпроси - насреща съм.

# 14
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Нина пробвай тази- подобна е, но без извара и с течна сметана
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=72913.0
гаранция ,че е страхотна-мойте гости просто въздишаха и аз вече торта няма да купя от магазин и наистина е въздушна и много бърза Wink

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт