Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 ян. 2006, 17:20 ч.

Тигрова торта

  • 4 509
  • 9
  •   1
Отговори
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154
Продукти: 8 яйца
                  1ч.ч захар
                  1ч.ч брашно
                   2с.л какао
                   1ч.ч смлени орехи
Яйцата се разделят на белтъци и желтъци,като белтъците се разбиват със захарта,а желтъците отделно,после се прибавят постепено към разбитите белтъци.Получената смес се разделя на 2 части,като едната се смесва с орехите и какаото,а другата с брашното.
В намазнена тавичка се поставя хартия на даното и се сипва малко от едната част(бялата) и след това малко от кафявата и така се редуват докатао сместа свърши.Печете на умерена фурна.Готовия блат може да се сиропира пожелание и с какъвто крем направите.
П.П.Тази торта ми е любима и моята майка я правеше за Нова година,надявам се да ви хареса.Аз като я направих вчера и сложих пудин за крем и стана много вкусна.

                   

# 1
  • Мнения: 4 373
Бих добавила ванилия от мен, защото не обичам да ми мирише на яйца Wink

И имам питанка:
8 яйца не са ли страшно много за 1 чаша брашно?

# 2
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154
Не всичко в рецептата е изпитано,пробвай и ще се увериш,а за ванилията може да я добавиш към бялата част,предполагам няма да и стане нищо Peace

# 3
  • Мнения: 4 373
ОК, тенк ю.
Аз още не съм я направила, но чаках отговор newsm78

# 4
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154
ами така е като има купони Wink Grinning

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
Вчера я направих и Ив, не се сърди , но замина  в кофата. Не е по вкуса ми

# 6
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154
 Naughty Не се сърдя,всеки с вкуса си Peace

# 7
  • Мнения: 14
Първата рецепта,с която започнах преди 12 години готварсия си тефтер е "Тигров сладкиш",а я записах, защото ме увериха ,че винаги става Оказаха се прави- винаги става за ядене и никога тикляв. Рецептата е много близка до твоята. Харесва се и най-вече впечатлява с получените равномерни шарки. Ето и рецептата му-     8 белтъка се разбиват с 1ч.ч.захар до сняг ,8-те жълтъка се разбиват до побеляване с 0,5ч.ч. захар До тук с миксера. Смесват се внимателно с лъжица, малко ванилия. В рецептата,която съм записала няма набухватели,защото яйцата са много и разбити отделно белтъци от жълтъците,но по желание може да се сложи малко бакпулвер. Сместта се разделя на две еднакви части Към първата се прибавя лъжица по лъжица 1 ч.ч. брашно,а към втората-0,5ч.ч.брашно и 0,5 ч.ч. какао /аз слагам по-малко/ В центъра на намазана и набрашнена кръгла тавичка или тортена форма се изсипва една голяма лъжица от бялата смес и точно върху нея се слага  друга голяма лъжица от кафявата смес и така се редуват двете смески докато свършат. По този начин сладкишът сам се подрежда на тъмни и светли ивици  Пече се около 25-30 мин.на умерена фурна  Изстиналият блат се сиропира с топъл сироп ,приготвен от-  3ч.вода,1ч.захар и 1 ванилия  Отгоре се покрива с глазура - Смесват се 6 с.л.захар и 6 с.л.какао ,прибавят се 6 с.л. вода и 0,5 пакетче масло На котлона да поври 3 минути Вместо тази глазура съм слагала сметана или от готовите кремчета -все е ставало-не е трудно ,а ефектно изглежда,когато се отреже парче от сладкиша/торта. Wink

# 8
  • Мнения: 4 373
Най-после я направих Blush
Вчера, във формата на сърце и я намазх с ягодовия крем на д-р Йоткер. Много ни хареса, това си е сладкиш по-скоро. Стана мека като дунапренче.
  chef

# 9
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154
Радвам се че ти хареса Grinning

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт