Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 юни 2013, 22:44 ч.

Отмяна на забраната за тютюнопушене-2013 "За" или "Против"

 • 11 859
 • 402
 •   1
Отговори

Анкета

Отмяна на забраната за тютюнопушене-2013 "За" или  "Против"

Опции:

# 390
 • София
 • Мнения: 7 119

Защо, има и такива, в които се е пушело, а сега нямат проблем с клиентите. Не забелязвам отлив от популярните и добри заведения, заради забраната, някои са по- претъпкани от всякога.

Принципно, въпросът за нова промяна в наредбата или с други думи връщане на залите за пушачи, беше повдигнат от собственици на заведения с мотива, че забраната се е отразила негативно на бизнеса им.

Така е, но това собственици, а не собствениците, т.е. една асоциация, някои ресторантьори. Манипулация е да се твърди, че са повечето или всички. Нито може да се докаже, че отлива е заради забраната, нито че ще е вечен.

# 391
 • Мнения: 2 855
Добре, дори да са частица от собствениците, не е инициатива на пушачите, защо пак се скочи срущу пушачите.

# 392
 • Мнения: 61
Добре, дори да са частица от собствениците, не е инициатива на пушачите, защо пак се скочи срущу пушачите.


Защото непушачите трябва да запалят по една цигара, че нервите им са опънати доста.Да се поуспокоят.  Peace

# 393
 • Мнения: 566
Пуша от почти десет години вече. Против махането на забраната съм, но дали пък и не може да се намери средно решение?...знам ли...
Why can't we be friends и така нататък? ... Сини-червени, пушачи-непушачи, чалгари-метъли, педофили-хора, които не са изроди...винаги ще има различия. Приемете го. Някой от вас непушачи пък може да си бърка в носа когато седи в колата(мислейки си, че никой не го вижда) и това на мен ми пречи...психически тормоз направо, травматизиращо е, ама не казвам, че трябва да бъдете избити с мотики едва ли не, нали? Сравнението не е хубаво...усетих се..обаче го оставям  Mr. Green
Твърдо против съм да се пуши в заведения, където се хората се хранят.  Naughty
На спирките винаги се дърпам настрани, да не би да преча на някого. Дори като ходя по улиците и като вървя срещу някого си задържам "отровата" в мен, докато се разминем.
За дискотеките ми е малко друго мнението, но честно казано, аз си свикнах да излизам навън. През зимата е кофти, ама предпочитам да се съобразявам и да се държа на ниво, пък и закона да спазвам, вместо някой да ме изкарва убийца и да ме обижда, да ме кара да се чувствам отритната и да ми върти очи. В тази тема е пълно с епитети и е някакси обидно, че някои хора така повърхностно си създават мнения за други човешки същества. Искам да кажа да не се подвеждате толкова на емоциите си и да нападате самите пушачи и да слагате всички под общ знаменател, ами помислете рационално и насочете негативните си емоции към хората, които дърпат конците, към закона
А изречението, че пушачите не трябва да имат деца наистина не е на място.

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 04:12 от Neko

# 394
 • Ямбол
 • Мнения: 23 082
...
Защото непушачите трябва да запалят по една цигара, че нервите им са опънати доста.Да се поуспокоят.  Peace
Това е заблуда. Цигарите не успокояват нерви, напротив даже.
Измамното чувство за успокоение идва, когато изпитваш никотинов глад и като запалиш цигара, задоволяваш този глад и се успокояваш. Непушачите не изпитват необходимост от никотин и колкото и да са нервни, цигарата няма да ги успокои. Няма по-приятно усещане от това да се чувстваш свободен, само като си помисля и всички нерви се успокояват.

# 395
 • Мнения: 222
  В тази тема е пълно с епитети и е някакси обидно, че някои хора така повърхностно си създават мнения за други човешки същества. Искам да кажа да не се подвеждате толкова на емоциите си и да нападате самите пушачи и да слагате всички под общ знаменател, ами помислете рационално и насочете негативните си емоции към хората, които дърпат конците, към закона
А изречението, че пушачите не трябва да имат деца наистина не е на място.

Чувствам се виновна, че си зарязах темата. Много съжалявам, ако пушачите са били обиждани, не съм чела назад.
Наистина трябва да приемаме различните от нас. Още повече че никога не е късно да пропушиш, да се върнеш към пушенето, ако вече си ги отказал, или да пропушат децата или внуците ти. Тогава , какво????

Но и това е важен аргумент в подкрепа на пълната забраната. Пропушването става мааааааалко по-трудно. А всяка малка крачка към преодоляване на зависимости е огромен напредък към запазване на нечие здраве.
 Това - за пушачите.

За пасивното пушене на непушачите, особено тези , които не са достигнали зрелост , пък съвсем са ясни нещата.
Нали тук сме майки и жени, закрилници на живота  Laughing

Но , както правилно отбелязва Neko , политиците са онези, които трябва да  #2gunfire

Правителството на БСП , ДПС и  Атака обаче ще си промени закона, защото така си е решило и няма никакво значение, че всички изследвания на общественото мнение показват резултат сходни до нашата анкета.

# 396
 • Най-сетне у дома
 • Мнения: 856
sisi+chris, не си си зарязала темата, просто тя премина на заден план, защото отпадна от обществения дневен ред. Известно време се пускаше димката за връщане на пушенето в закрити помещения, но реално никой не планираше това да се случи. Със сигурност не и хората, от които теоретично зависи това да стане възможно. После се забрави, защото партенката не свърши нужната работа.

Не съм пушач, но ми е неприятно как пушачите и темата за пушенето в закрити помещения беше употребена по такъв манипулативен начин за политически цели.

Иначе мерките за ограничаване на пушенето ще стават все по-драконовски. За тютюневата индустрия и работещите в нея на всички нива - също.

# 397
 • Мнения: 2 864
Чувствам се виновна, че си зарязах темата. Много съжалявам, ако пушачите са били обиждани, не съм чела назад.

не се чувствай виновна , те се отказаха от този популистки ход и извадоха тежката артилерия в популизма ...

# 398
 • При най-страхотния мъж...
 • Мнения: 10 279
И финални мисли, да ви закопая съвсем настроението:


А, що , отдавна не съм се смяла така.....      Grinning
Свежо.Не знам ккаво работиш, но ако пропишеш, гаранция , че ще те четат.

И все пак, аз се надявам подобни тарикати да са все по-малко и забраната не само да остане, а да се затегне още повече.    Peace
За сведение:водя се пушач, по 1 кутия на седмица-две, сега лятото.Зимата мога и да не пуша.


# 399
 • Мнения: 35 229
Не мисля, че ще я отменят, но не е и нужно, те сами си се разпределиха къде ще се пуши и къде не. В повечето масови нощни си се пуши. Така че всички се кротнаха и са доволни Simple Smile

...
За сведение:водя се пушач, по 1 кутия на седмица-две, сега лятото.Зимата мога и да не пуша.

 Joy
Няма пушач, който да пуши по сезони.

# 400
 • При най-страхотния мъж...
 • Мнения: 10 279
...
За сведение:водя се пушач, по 1 кутия на седмица-две, сега лятото.Зимата мога и да не пуша.

 Joy
Няма пушач, който да пуши по сезони.
Е, явно има....     Laughing
За мен, като отявлен егоист, удобството и удоволствието е най-важно.Щом зимата не може да се пуши вътре, о.к., няма да си наруша удобството, за да мръзна вън за една цигара.
В къщи също не се пуши, само на терасата.Ами, не, мерси от такъв "кеф".
А сега мога да седна навсякъде............    Grinning

# 401
 • София
 • Мнения: 916
Когато бях пушач тая забрана много ме дразнеше, особено зимата. Сега ми е все тая, стига да не ми димят баш в лицето и да може да се диша.

# 402
 • Мнения: 222

Не се сърди, човече, много идеен подпис. Имаш ли нещо против да пуснеш линк? Особено в тази тема може да породи интерес и желание за отказване?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт