Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Това е едно испанско ястие което научих докато бях там за месец.Това е най правеното ястие от испанките.
Значи нужни са ви 500г. картофи,една глава стар лук и 6 яйца.
Сложете картофите да ви се пържат.Когато са почти готови прибавете и ситно нарязания лук.След като се испържат добре ги прибавете към добре разбърканите яйца.Прибавете сол на вкус.След това тази смес я пържете  като омлет,самоче при пърженето го обръщайте такаче да придобие вид като питка.
Опитайте,няма да сбъркате.
  chefуспех на всички.
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 391
Аз съм правила това обаче без лук и наистина е много хубаво.Но сега ще опитам и с лук. със сигурност ще ми хареса понеже обичам яйца с лук Wink
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
това е испанска тортия.
само ако може да се намеся.....хубаво е картофите да не се пържат, а да се задушават, нарязани на кубчета
след като се готови се объркват в купа с предварително разбитите яйца. слагат се в тиган и на слаб огън се прави тортията, за да не изгори Smile
обръща се с помощта на по-голяма чиния или табла
моите деца много я хапват
ако се сложат картофите към яйцата ще стане много мазна
може да се добави и спанак, лук, скариди...кой каквото обича Very Happy
Цитирай

спретната къщурка край селО Сливен

Мнения: 7 430
АМи аз искам да попитам не става ли много мазно, аз по принцип картофите ги пържа в повечко мазнина, после като сложа и лука вътре - как се вадат  newsm78 или направо с мазнината, картофите и лука се пържат като омлет newsm78

Ох, може ли малко повечко обяснение Wink
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 322
...Ох, може ли малко повечко обяснение
Дидка ето  Smile .

На мен Тортията ми прилича на яйца бъркани с картофи, които прави мама .
Точно пържени картофи , поляти с разбъркани яйца и това хубаво объркано и изпържено, ама не на омлет . Много е вкусно и предполагам с разни други продукти също ще е хубаво .
Абе Тортията( и други спанишки ) е влязла в списъка ми  Flutter !
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
Звучи много вкусно, ще опитам Wink
Цитирай

София

Мнения: 2 331
Това е едно испанско ястие което научих докато бях там за месец.Това е най правеното ястие от испанките.
Значи нужни са ви 500г. картофи,една глава стар лук и 6 яйца.
Сложете картофите да ви се пържат.Когато са почти готови прибавете и ситно нарязания лук.След като се испържат добре ги прибавете към добре разбърканите яйца.Прибавете сол на вкус.След това тази смес я пържете  като омлет,самоче при пърженето го обръщайте такаче да придобие вид като питка.
Опитайте,няма да сбъркате.
  chefуспех на всички.
Хихи, аз пък ги знам като яйца (дали пък не беше картофи?) по македонски  Mr. Green.
Цитирай
това е испанска тортия.
само ако може да се намеся.....хубаво е картофите да не се пържат, а да се задушават, нарязани на кубчета
след като се готови се объркват в купа с предварително разбитите яйца. слагат се в тиган и на слаб огън се прави тортията, за да не изгори Smile
обръща се с помощта на по-голяма чиния или табла
моите деца много я хапват
ако се сложат картофите към яйцата ще стане много мазна
може да се добави и спанак, лук, скариди...кой каквото обича Very Happy
.
Няма никакво значение,4е прибавяш картофите към яйцата.Това незначи,че ще бъде тортията по мазна.Напротив и без тои яйцата поемат  повече мазнина.
Няма да стане по мазно.Опитайте и ще се уверите сами.

Цитирай

София

Мнения: 216
Имам един въпрос относно тортията.
КОгато сложа да пържа картофите и много ми залепват. Аз обикновенно го пържа във фритюрник, но за тортията ги запържвам в обикновена тенджера с малко олио. Кажете някакъв трик или така е при всички вас.
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
Дид, тя моренa ти е дала линк, там exstrema е обяснила стъпка по стъпка как се прави Very Happy


и  пак  казвам, че по-добре да се извадят готовите картофи от олиото и да се прибавят към яйцата, защото иначе остава много мазнина в тигана и става тежко ( аз съм скръндза откъм олио Wink) в началото докато налучкам рецептата така правих и аз
после като объркам яйца+картофи дори ги слагам в сух тиган, защото преди това не съм отцедила хубаво картофите от мазното Smile

а морена може да заповяда в тара да опита тортия оригиналише Mr. Green
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
Имам един въпрос относно тортията.
КОгато сложа да пържа картофите и много ми залепват. Аз обикновенно го пържа във фритюрник, но за тортията ги запържвам в обикновена тенджера с малко олио. Кажете някакъв трик или така е при всички вас.
къде ти залепват? картофите един за друг? Smile
преди така от мързел ги пусках във фритюрника, сега си слагам достатъчно олио за пържене, да покрие картофите и на слаб огън. после това олио си го слагам в едно бурканче и в хладилника до следващата тортия Very Happy
 иначе ако сложиш малко мазнина наистина залепват


много хубаво име си има детенцето ти Wink
Цитирай

София

Мнения: 216
Имам един въпрос относно тортията.
КОгато сложа да пържа картофите и много ми залепват. Аз обикновенно го пържа във фритюрник, но за тортията ги запържвам в обикновена тенджера с малко олио. Кажете някакъв трик или така е при всички вас.
къде ти залепват? картофите един за друг? Smile
преди така от мързел ги пусках във фритюрника, сега си слагам достатъчно олио за пържене, да покрие картофите и на слаб огън.
после това олио си го слагам в едно бурканче и в хладилника до следващата тортия Very Happy
 иначе ако сложиш малко мазнина наистина залепват


много хубаво име си има детенцето ти Wink


Благодаря ти за името на дъщеря ми. Стана ми много мило и приятно!!!
А картофките залепват предимно за тенджерата и се зачудих дали ако ги пържа във фритюрника дали ще стане тортията?!
Цитирай
Имам един въпрос относно тортията.
КОгато сложа да пържа картофите и много ми залепват.
Ами използвам тефлонов тиган и не залепват Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.