Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 окт. 2004, 12:31 ч.

за рибата!

  • 1 605
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 009
Приемам рецепти всякакви, за риби най-различни!!!!!!!1  chef

# 1
  • Мнения: 4 358
Рецептата ми е от предаването на Иван Звездев

филе от мерлуза около 700 гр (и с хек става)
голяма глава лук
марината от буркан кисели краставички
масло

Дъното на йенска тенджера се намазва с масло. Реди се лук, нарязан на тънки кръгчета. Отгоре се реди рибата, овкусена с черен пипер и сол. Залива се до половината на продуктите с маринатата, захлупва се и се пече на слаба фурна за около 30 минути.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 11 722
Моята рецепта е от собствениците на рибарския магазин , от който обикновенно пазарувам рибата  Simple Smile .

- мерлуза ( или друга бяла риба )
- течна готварска сметана
- лимонов пипер ( купувам го пак от риб. маг.)
- копър
- сол

Рибата ми е нарязана на колелца и я запържвам . След това нареждам колелцата риба на дъното на тавичка , заливам със сметаната , непременно да залее рибата и после , колкото си щете още  Grinning , поръсвам със лимоновия пипер и ситно нарязания копър и във фурната . В момента , вкойто започне да завира я изваждам . Така сметаната не се сгъстява и соса е по - рядък . Съответно ако ви харесва по - гъст , оставете във фурната за по - дълго .

Добър  апетит  Grinning !
На нас ни е любимо , обожавано ястие  Sunglasses !

# 3
  • София
  • Мнения: 1 655
Пълнен шаран

Изчистен по-големичък шаран, посолен от вътрешната страна
1-2 средни моркова нарязани на кубчета
200 гр гъбки нарязани на филийки
1 глава лук нарязана на дребно
1-2 пиперки нарязани на дребно
грах

Лукът се задушава, добавят се другите зеленчуци и се задушават. Шаранчето се пълни със зеленчуците, слага се в подходяща тавичка, налива се 1 чаша бяло вино. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече на 180 градуса около 20 мин. Сервира се с лимонови резенчета.

Печена скумрия

Няколко филета от скумрия се поставят в намаслена тавичка, поръсват се с натрошени орехи и лук, малко сол, 1 чаша бяло вино, покрива се тавата с ал.фолио и се пече на 180 градуса  за около 20 мин. Сервира се с лимонови резенчета.

# 4
# 5
  • София
  • Мнения: 7 115
Моята рецепта не е много интересна, но става вкусно, много лесно, а и е полезво.
В по-голямо парчи фолио слагам изчистената рибка /най-често скумрия/, а около нея и в нея нареждам каквито имам зеленчуци - нарязани картофи на кубчета, морков на кръгчета, броколи, грах, лук или чесън и каквото друго ми хрумне, слагам малко олио и сол или пикантина, овивам всичко във фолиото и  слагам в тавата.
Ако рибките са повече, завивам всяка по-отделно с нейната си гарнитура /за всяка рибка може да се измисли отделна гарнитурка/

# 6
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 996
Цитат на: Лекси
Моята рецепта не е много интересна, но става вкусно, много лесно, а и е полезво.
В по-голямо парчи фолио слагам изчистената рибка /най-често скумрия/, а около нея и в нея нареждам каквито имам зеленчуци - нарязани картофи на кубчета, морков на кръгчета, броколи, грах, лук или чесън и каквото друго ми хрумне, слагам малко олио и сол или пикантина, овивам всичко във фолиото и  слагам в тавата.
Ако рибките са повече, завивам всяка по-отделно с нейната си гарнитура /за всяка рибка може да се измисли отделна гарнитурка/

Е те тва го направих днес - филе хек във фолио, с картофи, моркови, лук, броколи, магданоз, сметана и топено сирене. Стана супер.
Само една забележка - картофите и морковите явно се нуждаят от предварителна обработка, защото иначе стават два пъти по-бавно от филето, което за 30-тина минути е готово.

# 7
  • София
  • Мнения: 4 264
И аз приготвям скумрия във фолио, но цепвам рибата на две, а вътре слагам кръгчета лук и кръгчета лимон, а който обича чесън, първо маже рибата отвътре със скилидка счукан чесън. Така приготвената и осолена риба се увива плътно във фолиото, намазано предварително с мазнина, за да се задушат хубаво лукът и лимончето. Оставя се 30-40 мин. във фурната. Става разкошно!
А другата ми любима риба е маслената. Имаше отделна тема за нея. Най-вкусна е пържена или на скара.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт