Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 31 ян. 2006, 11:36 ч.
  • Преглеждания  1 299  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • BG
  • Мнения: 4 546
какво се слагаше в боба, за да няма неприятни последствия за стомаха?
пуснах търсачката, но не ми помогна Rolling Eyes

Реклама
# 1
  • Vienna, AUT
  • Мнения: 533
Аз за тази цел го варя два-пъти и хвърлям водата, т.е. чак с третата вода го готвя. Не знам да се слага нещо  newsm78 ама пък може и да има, така че ще следя какво ще кажат опитните кулинарки.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 11 631
Май беше някакво минимално количество алкохол ама и аз като не се сещам точно... ooooh! 

# 3
  • BG
  • Мнения: 4 546
не, някой каза, че се слагало сода и алкохол, но не мога да си спомня точно това ли беше. а и количеството не си спомням  smile3538

# 4
  • София
  • Мнения: 471
Аз слагам малко сода , остажям да поври малко и водата става жълта , хвърлям я и слагам нова пак повира малко и хвърлям и втората и оставям да готвя със третата Но ако човек има болен стомах колкото и вода да хвърлиш пак ще ви боли корема

# 5
  • Варна
  • Мнения: 1 289
Малко ракийка  Peace

# 6
  • Според сезона
  • Мнения: 296
Содата и ракията се слагат за по-бързо увиране , а за стомашни проблеми се хврлят двете води .

# 7
  • София
  • Мнения: 369
Аз изхвърлям 2 води и после слагам да ври заедно с босилек една клонка  Peace

# 8
  • BG
  • Мнения: 4 546
ох, намерих го : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=64955.0
ще пробвам така, щом не се п**ди , може да не действа толкова зле на стомаха  Wink

# 9
  • Там някъде
  • Мнения: 1 113
Аз не знам да се слага нещо, но допреди година и половина готвех боб не повече от 3 пъти в годината, точно поради стомашния дизкомфорт. Обаче едно приятелка ме светна по въпроса и оттогава бобът присъства редовно в месечното ни меню. Ето я "тайната": Слага се бобът да заври за около 5 мин., след това се маха от котлона и се оставя 4 часа да престои. После се изхвърля водата и се вари. Уверявам ви, че не е същото както при кисненето от вечерта или пък сменянето на няколко води.

# 10
  • Мнения: 4 373
Аз знам, че се слага цял картоф, който след като заври боба се изхвърля. Той поемал там каквото трябва Crazy Но май няма ефект Rolling Eyes Това с ракията ще го пробвам и аз.

# 11
  • София
  • Мнения: 1 493
Изхвърлям 2-3 води, а накрая добавям джоден, девисил, чубрица и риган.
Винаги накисвам боба от вечерта, за да набъбне.
Успех !

# 12
  • София
  • Мнения: 30 610
Мама слагаше сода, и после се почва едно чистене на люспите и смяна на вода....

# 13
  • Sofiq
  • Мнения: 289
По биохимия преподавателя ни каза, че като се слага сода, боба наистина по-бързо се сварява, но за сметка на това се унищожават много повече аминокиселини. Така че май не си заслужава Simple Smile

# 14
  • Den Haag
  • Мнения: 1 352
Аз знам че се хвърлят 2-3 води като заври и винаги добавям струйка ракия и щипка захар. Става страхотен  Peace.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт