Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Руей

Мнения: 1 017
Някой знае ли рецепта за тази супа, аз знам че се слага освен телешкото(естествено Smile ) и картофи, моркови, целина ама точно как става не знам. И как се прави това яйце на влакна да бъде пък хич не ми е ясно Embarassed .
Хайде помагайте Laughing
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Аз лично варя месото първо / ако го вариш в обикновенна тенжера трябва да е по-продължително време/. После обезкостявам, накъсвам месото, режа моркови, зеле, картофи, лук, целина и слагам да се вари във водата в която е вряло месото. После прибавям и самото месо, слагам нещо зелено- магданоз или целина и сервирам с един жълтък вътре в чинията. Но вареното трябва да е вряло като слагаш жълтъка.
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
По един жълтък във всяка чиния- така ли?
И белтък не се слага?
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Яйце на влакна гледах в някое кулинарно предаване направиха като разбиха яйцето (не си спомням дали цялото или само жълтъка) и го пуснаха в готвещата се манджа през цедка. Така тече на конци и ако манджата е достатъчно загрята стяга яйцето веднага.
Цитирай

Barcelona, Spain

Мнения: 2 052
Приготвям по същия начин само че без картофи, с едно малко парченце дафинов лист в тенджерата.
Цитирай
Slaga se i 4eren piper na zarna,a sa6to i bulion
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Цитат на: Nadin
По един жълтък във всяка чиния- така ли?
И белтък не се слага?

Ами аз слагам на който иска, аз лично обичам и така си го хапвам, който не обича си го яде бистричко Wink
За черният пипер забравих, наистина се слага на зърна Embarassed
Цитирай
Оригиналната рецепта:
Вариш месото - Джолан!!!! във водата се слага ако имаш корен от магданоз, или самия магданоз, глава лук, корен от целина.
След сваряването прецеждаш бульона, хвърляш магданоза и корените, накъваш месото и слагаш морков, картоф на 1б4 нарязан и няколко глави малки лук. Можеш да сложиш още нарязана целина ІкоренаІ , а листата нарязани на ситно се слагат на края.
Сол и черен пипер на вкус, кой колкото хапесва.
Може да предложиш и настърган хрян в оцет, след като си сервирала.

Зеле и други подобни не се слагат в телешко варено.

Добър апетит! Cool
Цитирай
Цитат на: Grami
Оригиналната рецепта:
Вариш месото - Джолан!!!! във водата се слага ако имаш корен от магданоз, или самия магданоз, глава лук, корен от целина.
След сваряването прецеждаш бульона, хвърляш магданоза и корените, накъваш месото и слагаш морков, картоф на 1б4 нарязан и няколко глави малки лук. Можеш да сложиш още нарязана целина ІкоренаІ , а листата нарязани на ситно се слагат на края.
Сол и черен пипер на вкус, кой колкото хапесва.
Може да предложиш и настърган хрян в оцет, след като си сервирала.

Зеле и други подобни не се слагат в телешко варено.


Tova 164 iskah da napisha napjzano na chetvurtinki Smile))

Prostete mi!

Добър апетит! Cool
Цитирай

София

Мнения: 148
Аз го правя така - много е лесно и вкусно, а за яйцето - въобще не знаех, че се слага Shocked , ще пробвам следващия път Very Happy

Телешко варено
 
Продукти:
1 кг телешко месо
1 кг картофи, нарязани на големи парчета
1 глава лук,
3-4 моркова, нарязани на едри шайби
1 пиперка, нарязана на ситно
целина
магданоз
10 зърна черен пипер
сол на вкус
 
Приготвяне:
Нарежете месото на парчета. Сложете да заври в тенджерата под налягане, заедно с 2 л. вода. Остранявайте пяната с решетъчна лъжица. След като бульона се изчисти сложете всички продукти - нарязаните на едро картофи(ако са по-дребни ги сложете цели), нарязаните на едро моркови ,лука, пиперката, целината, магданоза, солта и черния пипер. Затворете тенджерата, слоете на силен огън. След като заври, намалете и варете 40 минути.
Готовото ястие поднесете с бучка масло и ситно нарязан магданоз.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 116
Цитат на: Grami
........Зеле и други подобни не се слагат в телешко варено.

  202uu

Аз го правя подобно .
Месото ( Джолан !!! , разбира се  Very Happy )  сварявам за 20 минути .
След това , го накъсвам на хапки.
Запържвам за кратко на силен огън морковите ( на колелца ) , за да пуснат цвят , добавям лук / и него с морковите запържвам за малко /, картофи ( на едро) , целина ( и корен и листа ) и черен пипер на зърна , разбира се месото и бульона му, сол . Варя още 25 минути .

След като сервирам , по желание добавяме само оцет .
Много уважаваме и това ястие  Very Happy !

Добър апетит  Cool !
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
MMMMс упер, много ви благодаря за рецептите, утре ще спретна едно телешко и после ще разказвам Laughing
Цитирай
Ето и моята рецепта готвена многократно и винаги добрe посрещана(преписвам ти я директно от рецептурника)!
ТЕЛЕШКО-ВАРЕНО
Телешки джолан (тел гърди, тел.месо разфасовано)
кромид лук
моркови
прясно зеле
целина
пащърнак (това не го използвам)
картофи
червени домати (аз слагам дом. пюре)
хрян
магданоз
черен пипер на зърна
оцет
сол
 Месото се нарязва на порции, измива се, залива със студена вода и на силен огън да кипне. Посоляваш и отпенваш. Прибавяш едро нарязани моркови, целина, пащърнак, магданозени корени и дребно нарязания лук. Варенето продължава на тих огън, докато месото полуомекне. Прибавяш ситно нарязано зеле, едронарязани картофи и след като кипне - доматите и черния пипер. Може да оцветиш бульона, като запържиш настърган морков в масло. Поръсваш и дребно нарязан магданоз.
 Хрянът се настъргва, залива се с оцет и се поднася в отделна чашка.
 Да Ви е сладко! Very Happy
Цитирай
Цитат на: ata
Ето и моята рецепта готвена многократно и винаги добрe посрещана(преписвам ти я директно от рецептурника)!
ТЕЛЕШКО-ВАРЕНО
Телешки джолан (тел гърди, тел.месо разфасовано)
кромид лук
моркови
прясно зеле
целина
пащърнак (това не го използвам)
картофи
червени домати (аз слагам дом. пюре)
хрян
магданоз
черен пипер на зърна
оцет
сол
 Месото се нарязва на порции, измива се, залива със студена вода и на силен огън да кипне. Посоляваш и отпенваш. Прибавяш едро нарязани моркови, целина, пащърнак, магданозени корени и дребно нарязания лук. Варенето продължава на тих огън, докато месото полуомекне. Прибавяш ситно нарязано зеле, едронарязани картофи и след като кипне - доматите и черния пипер. Може да оцветиш бульона, като запържиш настърган морков в масло. Поръсваш и дребно нарязан магданоз.
 Хрянът се настъргва, залива се с оцет и се поднася в отделна чашка.
 Да Ви е сладко! Very Happy


Това повече на гулаш ми прилича  Embarassed  Razz
на човек чак да му се прияде........... Laughing
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Момичета само да ви кажа,че телешкото стана много хубаво  Smile
Благодаря ви за  рецептите Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.