Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Руей

Мнения: 1 017

Аз много обичам спаначени, лападени, празени и др. подобни видове баници, но тук където живея няма близо до нас кори за баница.
И в интернет намерих рецепти за тарти със спанак.
Та тази вечер реших най-после да изпробвам една от тях и бях много приятно изненадана:).
Споделям я с удоволствие с вас:

Tarte aux еpinards et St marcellin

Съставки:

1 бутер тесто ( •   1 pаte feuilletеe)

250 гр сирене- за предпочитане е да е козе или някое по-мазно, аз я правих с St Marcellin
 
2 яйца

30 cl сметана

450 гр замразен спанак

Сол, черен пипер и смляно индийско орехче.

Размразява се спанака ' изцежда се отделилата се вода) и се смесва с 1/3 от сметаната и с индийското орехче. Отделно се разбиват яйцата с останалата сметана, солта и пипера.
Бутер тестото се разстила в подходяща тавичка за тарта и се запича 15 минути на 170 градуса, върху него се слага спанака, реди се сиренето нарязано на тънки парчета и се залива със сметаново-яйчената смес.
Пече се 30 минути на 200-220 ° С.

Аз я правих в микровълнова фурна и пекох 30 минути на 450 W/ 220 ° C.

Ето и снимка:))

Тарта

Цитирай

sofia

Мнения: 388
Непременно ще пробвам. Щом обичаш спанак мисля, че това ще ти допадне.
 
 Студено предястие

Предварително сваряваш макарони. Задушава се лук и спанак, слага се при изцедените макарони. Прехвърля се в намазнена тавичка, поръсена с галета Залива се с яйца, сирене, сол ,черен пипер. Накрая настърган кашкавал.Пече се на 180 градуса.Сервира се студено.

Винаги го правя на око, незнам пропорцийте.
Цитирай

София/Осло

Мнения: 4 542
Това, което виждам от снимката ужасно много ми харесва и скоро ще го пробвам. Само не разбрах ,тая сметана не е ли много малко newsm78
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
...
Студено предястие
...

Благодаря за идеята:)
С удовлствие ще пробвам да го направя:)

Това, което виждам от снимката ужасно много ми харесва и скоро ще го пробвам. Само не разбрах ,тая сметана не е ли много малко newsm78

Аз мисля, че е достатъчно. С яйцата и сиренето стана около сантиметър и половина, два дебело след като изстина.

А и отгоре преди да се изпече могат да се наредят кръгчета домати или от тези малките коктейлни доматчета нарязани на половина. Като тук:



Цитирай

там, край реката

Мнения: 486
И на мен ми се струва доста вкусно и ми се ще да го опитам, но при нас няма бутер тесто (или каквото и да е готово тесто) Sad. Дали ще се получи ако вместо тесто използвам няколко слоя кори за баница? newsm78
Цитирай


Мнения: 1 393
... но при нас няма бутер тесто (или каквото и да е готово тесто) Sadnewsm78

Ellie, има бутер тесто в почти всеки супермаркет, казва се puff pastry (обикновено е на  Pepperidge Farm®) и се продава при замразените храни.  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.