Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Бременност с термин месец...
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
630-644 от 734 отговора

Hinter`m Mond gleich links

Мнения: 1 264
зеленкото и всички, благодаря за подкрепата  Hug
Аз говорех по-скоро за нещата, които знам поради образованието си. Всички редки болести и синдроми с честота 1:200 000 и подобни  Mr. Green You cannot un-know what you know, за съжаление.

Иначе на тъпото бебе явно вече му е по-широко и го гоня с доплера, голям екшън ми устрои вчера и днеска. Накрая го намирам.

Днес работя, а детето е на плаж с баща си  Sad
Цитирай


Мнения: 1 045
Котката Марта страхотна си, много ти благодаря  Hug Hug Hug. Хемоглобина ми е 112 при реф. граници 115-160. За разредената кръв, може би имам обяснение - след ин витрото, доктора ми каза да пия Аспирин протект, точно за разреждане на кръвта. Понеже съм с многоплодна бременност, ми каза да го пия до края, за да предотврати нещо си (не смея да повторя какво ми каза, защото не помня точно - не съм медицинско лице), на прост език ми обясни, че Аспирин протект-а разреждал кръвта, тааа явно за това. За урината дадох я на място, дадоха ми някаква пластмасова чашка за кафе, стояла там на рафта сигурно от ланшната зима, таа най-вероятно наистина е замърсена. За това ще си поискам и стерилна, да съм спокойна. Много много ама много ти благодаря, утре сутринта ще скокна и до доктора  Hug Hug Hug

Ааа да

MCV 94.1 - при реф. 82-98
MCH 33.1 - при реф. 26.5-32
MCHC 351 - при реф. 295-360

Тук дали има нещо тревожно  Hug
Цитирай

London, UK

Мнения: 7
Кайлис, вземи да споделиш относно въпросния хляб с домати,  че ми събуди интереса  chef
Относно малката не се шашкайте, ще свикне и даже толкова ще и хареса, че ще ви пита защо я взимате толкова рано  bouquet

Скъпи момичета,  не ми завиждайте за кекса, защото по същество е мираж  Rolling Eyes
Имам желание ама отсрещната страна има проблеми с главата в това отношение. Аз като го видя и ми иде да
 luvbed напоследък ми се вижда много секси  smile3508 бременните ми хормони са изперкали. А той..... хайванче, ядосва ме ама кво да направя?!?! По принуда не става, та така мойте неволи

Яни, браво за Свекито,  че се разбирате. Моята ако дойде да ми чисти.... после ще се говори с години. Тенкю да си стои вкъщи Smile
Цитирай


Мнения: 6 910
Маги, задължително пусни стерилна урина и ще видиш, че няма нищо в нея Mr. Green И аз се прекарах с такава чашка и лъснаха някакви бактерии, белтък и кетони в урината Shocked Веднага пуснах стерилна, взета от вкъщи и всички притеснения се отхвърлиха  Whistling
Цитирай

Варна

Мнения: 2 796
Здравейте,
и аз се завърнах от ЖК и съм много щастлива, защото всички изследвания са ми ОК newsm44 Единствено хемоглобина е малко под границата (120) при мен е 117, но док каза, че няма засега нищо, все още, да ми изписва за него, само препоръча белтъчна диета Crazy
Децата се развиват добре, главички и гръбначета са наред, ама за пола нъц, изряза ме Crossing Arms другия месец щял да ми каже Shocked

Minka_

споко и на мен ми се спи hahaha
Цитирай

Hinter`m Mond gleich links

Мнения: 1 264
Хемоглобина ми е 112 при реф. граници 115-160. ...

Ми нисичък е малко, но не фатално. И не изглежда да имаш железен дефицит на този етап.

Урина е хубаво да се дава вкъщи, в стерилен контейнер, независимо дали е за обикновена или за стерилна, и после да се носи бързо в лабораторията. Всичко останало обикновено е замърсяване на пробите.
Цитирай


Мнения: 1 045
Котката Марта отново много благодаря, определено съм по-спокойна вече  Hug
Цитирай


Мнения: 223
Ив Пускам ти рецептата, с уточнението, че
Скрит текст :
Аз го правя в машина за хляб, добавям маслините и доматите 10 мин след началото на програмата и слагам още брашно (на око)
Хляб с домати и маслини

източник: thecakelab.com

175 мл. хладка вода
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 с.л. зехтин
200 гр. кисело мляко
500 гр. бяло брашно
1 пак. суха мая

~ 100 гр. чери домати - нарязани на четвъртини
~ 100 гр. черни маслини - без костилки, нарязани на парченца

Киселото мляко, водата, зехтина, солта и захарта се смесват и разбъркват добре. Отделно се разбърква брашното със сухата мая и първата смес се добавя към него. Омесва се меко тесто, което да не лепне или съвсем леко. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. След това се разстила и леко разточва на набрашнена повърхност. Наръсва се с доматите и маслините. Завива се на руло и се усуква няколко пъти. От течността на доматите започва много да лепне, но това не трябва да ви притеснява - набрашнявате си ръцете и сучете, докато плънката отиде навсякъде. Завива се на кравай и се слага в кръгла тавичка - при мен висока и дълбока йена. Отгоре се намазва със зехтин. Слага се в студена фурна, която се включва на 200 градуса. Пече се около 30 мин. или докато се зачерви и хване коричка. Оставя се да изстине на дъска или решетка.

Коконче, браво за хубавите новнини  Hug
Маги, аз от години си нося от вкъщи стерилна урина. Даже миналата седмица носихме моята и на детето и ММ вика "Внимавай да не ги омешиш и да излезе, че детето чака бебе"  35
Коте, ти защо работиш?
Човече - мислихме за кооператив, но - първо, там се дават дежурства, които аз с бебето не знам дали ще мога да давам и второ - много трудно се намират места - хем да са за подходящата възраст, хем да е наблизо...Иначе и ние бяхме в гранична, сравнително малка и то - около 20 деца - но не ни огря...Беше 2-ра резерва след първо класиране, след което се освободи само едно място и с новата томбола падна още назад...
Цитирай

Hinter`m Mond gleich links

Мнения: 1 264
Коте, ти защо работиш?

Превеждам мед. документация за една преводаческа агенция. Можех да им откажа, ама аз съм много трудна с отказите...  Embarassed
Цитирай

Близо до морето (200 м)

Мнения: 10
Котката Марта, преди месец хемоглобина ми беше 110 и аз знам, че това е ниско.
АГ-то като видя резултата и направи коментар, че ми бил добре хемоглобина  Crossing Arms
Аз не спорих, щото и без това нямаше да предприемам нищо, каквото и да беше казала...
Цитирай


Мнения: 31
Здравейте, виждам че коментирате кръвните показатели та ако може Котката Марта да кажеш професионалното си  мнение за моите резултати  Embarassed
Хемоглобин 133 g/l 120.00 160.00
- Еритроцити 4.81 10^12/l 4.20 5.40
- Левкоцити 13.9 10^9/l 3.50 10.50
- Хематокрит 0.41 l/l 0.37 0.47
- Тромбоцити 365 10^9/l 150.00 400.00
- MCV 85 fl 85.00 95.00
- MCH 27.7 pg 27.00 32.00
- MCHC 328 g/l 320.00 360.00

по въпроса за бактериите в урината, след като пуснах стерилна такава се оказа че НЯМА бактериален растеж, а преди това на общото изследване показваше че има   Thinking за  да сте спокойни пускайте задължително СТЕРИЛНА урина.
Цитирай

Hinter`m Mond gleich links

Мнения: 1 264
Ма не ме обръщайте на дежурен лекар, особено като са ви в норма резултатите, нали  Mr. Green
Дара, левкоцитите ти са леко завишени, защото това е нормално за бременността, както е нормално и утайките да са леко завишени.
Цитирай


Мнения: 31
Котката Марта, благодаря и извинявай, че те занимавам но нали знаеш през този период абсолютно всичко ни притеснява- в случая се притесних за MCV,MCH и MCHC, които са на долната граница и понеже ти спомена в по-горен пост за тези показатели и.... за това си задавам въпроси  Smilebouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 2 796
Ма не ме обръщайте на дежурен лекар, особено като са ви в норма резултатите, нали  Mr. Green
Дара, левкоцитите ти са леко завишени, защото това е нормално за бременността, както е нормално и утайките да са леко завишени.
35 35 35 35
Цитирай

Hinter`m Mond gleich links

Мнения: 1 264
Котката Марта, благодаря и извинявай, че те занимавам но нали знаеш през този период абсолютно всичко ни притеснява- в случая се притесних за MCV,MCH и MCHC, които са на долната граница и понеже ти спомена в по-горен пост за тези показатели и.... за това си задавам въпроси  Smilebouquet

MCV и MCH са показатели за вида на анемията, ако има таква - в случая може да имаш латентен железен дефицит, но няма как да се знае със сигурност, защото нямаш изследване на желязо и желязо-свързващ капацитет (ЖСК). При нормални стойности на хемоглобина просто си свиркай и яж храни, богати на желязо.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
630-644 от 734 отговора