Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 фев. 2006, 14:35 ч.
  • Преглеждания  822  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 120
Отдавна се каня да пусна темата тук, но все нещо ме възпираше.
Момичета имам чувството, че матката ми нещо не е наред. Вече година и половина почти всеки месец имам усещането, че има опит за имплантиране/усещам пробождане като с ножче на няколко пъти 5,6,7 или 8 ден, имала съм и зацапване няколко пъти/, после обикновено на 10 ден нещо ме прерязва в дясно, гърдите спират да ме болат и след няколко дни ми идва.

Това е написано на картона ми

Vag- нормално
P.V.C.U. - цилиндрично
O.E.C.C.-кръгъл
Uterus-гладки, леко скъсен десен параметър
Маточна лигавица в деня преди овулация -- обикновено 12 или 13mm

Хормоните на 5 ден от М.

Естрадиол 144.94 -- референтни/22-221/
FSH 9.27                --/3-20/
LH   9.16                 --/2-15/


Моля ви за коментар, ако може.   

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 4 264
Ами според мен всичко ти е нормално. Значение за имплантирането има дебелината на маточната лигавица, която и при мен е толкова, а също и нивото на Прогестерона. Но не си писала неговите стойности. Ако имаш прогестеронов дефицит, на това може да се дължи трудността при имплантиране и износване.

# 2
  • София
  • Мнения: 7 718
Дара, идеално.
Ами спермограма правихте ли, че съм забравила.

# 3
  • София
  • Мнения: 2 120
Да, добра е, даже много за 52 годишен мъж, той и стова ми се `фука`.
А за прогестерона, аз пия `Утрогестан`, но не съм го проверявала.
Благодаря ви, Леа и Лали.
Но това най-много ме тревожи, какво се прави в случай, че и тръбите са проходими, а не става и не става/правих цветна снимка преди 8-9 месеца/. 

# 4
  • Мнения: 303
Правила ли си фоликулометрия - сигурна ли си че правиш фоликул?

# 5
  • София
  • Мнения: 2 120
Да правя фоликулометриа, Клиа, и фоликулите ми са от най-нормалните/не ми се пишат пак цифри/, на всичко отгоре ги усещам, кога се пукат и от коя страна ми е овуто, съвпада с фоликулометрията.

# 6
  • София
  • Мнения: 7 718
Дара, морфология по Крюгер правихте ли?
Ти стимулации правила ли си?

# 7
  • София
  • Мнения: 2 120
Лали, стимулации не правя, защото на мен ми излизат по повечко фоликули и от половин година поне два са с доминантни размери и се пукат, даже лекарят ми мислеше, че своеволно се стимулирам с нещо.
Така...а срам не срам морфология по Крюгер не знам какво е?
Ако ми обясниш ще бъде прекрасно.
И още нещо, някой знае ли какви са изследванията, ако мислиш, че проблемът ти е имунологичен?

# 8
  • София
  • Мнения: 7 718
Морфологията по Крюгер показва колко спермазтотоиди са нормални и колко с по две глави, три опашки т.н., това обяснение е доста опростено разбира се.
Защото при една нормална спермограма с нормален брой спермазотоиди, ако процентът на нормалните спермазотоиди е малък, просто те няма как да успеят на свършат работа.
Първо свърши другите работи /естрадиол и посткоитален тест/, които ти казах и в другата тема, пък най-накрая ще мислиш за имунология.
Степ бай степ. Laughing
Първо трябва да изключиш органични проблеми.
Но на твое място аз не бих изчаквала /свързано е с много нерви/, а бих направила инсеминация.
Ти не беше много млада нали? Да не те обидя, но мисля около трийсет и няколко?

# 9
  • София
  • Мнения: 2 120
Направо съм си на 36 години и 9 дни. Ще направя това, което казваш. Аз по-скоро си мисля, че след като преди осем месеца се получи, а в живота си никога не бях забременявала, просто нещо яйцеклетките ми не са в ред, това е в потвърждение на думите ти.
Трябва да действам, знам го. Благодаря за съпричастността, Лали, леа и всички, които отговорихте на въпроса ми.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт