Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 266
Предлагам Ви една много хубава рецепта:

Продукти:

1 заек
100г сланина от пушени гърди
2 глави лук
1с.л. олио
200г зелени маслини
2 дафинови листа
2 чаши бяло вино
шепа гъби
сметана
сол,чер пипер,ако е нужно брашно за сгъстяване

Приготовление:
Нарежете заека на порции. Лука и сланината се нарязват на дребно. В тенджера се запържва заека с лука за 15 мин. Добавете сланината, дафиновия лист , черния пипер, гъбите, сол и залейте с виното. Оставете да ври под капак за 1 час. След това добавете маслините и оставете да поври още 15 мин.
Ако сосът е малко се добавя вода, а ако е рядък се сгъстява с малко врашно.
Сваля се от огъня и се прибавя сметана.

Да Ви е сладко Blush !!
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Звучи вкусно. Ще опитам тази рецепта. струва ми се не много трудна. Само да те попитам, кога се добавя вода, ако е малко соса или се сгъстява с брашно? нещо не ми стана много ясно... и когато добавиш сметаната оставяш ли на котлона още малко за да се посгъсти?
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
О, извинявай сега видах, че сметаната се добавя, когато свалиш от огъня  ooooh! Последно- каква сметана използваш, течна за готвене ли или може и със заквасена, и какво количество слагаш?
Цитирай

София

Мнения: 3 266
Водата я слагаш още докато ври - нали може да ти поизври , все пак за 1час. До сега съм слагала течна, готварска сметана, със заквасена не съм пробвала.
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Мерси, Jujka! Ние вкъщи доста ядем заек и ми е интересно да опитвам нови рецепти. Почти всички рецепти, които ядем са от форума и много, много ни харесват! newsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.