Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 фев. 2006, 17:28 ч.
  • Преглеждания  12 807  Мнения  43  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 3 743
Момичета,
пробвах с търсачката, но нищо не открих, имате ли представа как се прави панирано кисело мляко?
  bouquet

Реклама
# 1
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 3 996
Чувала съм за паниран сладолед. Може би по същия начин, ама сигурно трябва млякото да е замразено!

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 3 743
мислех си ако му сложа желатин да се "постегне" малко newsm78....не знам Rolling Eyes

# 3
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 3 996
Желирано мляко?!? Дали става, не съм много сигурна...

# 4
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Ау, тази рецепта ще чакам с нетърпение!

# 5
  • София
  • Мнения: 3 537
Ето рецепта за панирано кисело мляко. WinkЗаписала съм си я когато я правиха във "На кафе" при Гала.:

Панирано кисело мляко

галета
кисело мляко
копър ,чесън/чисън на прах/ ,черен пипер ,сол
Мляко се разбърква с подправките.
След това се изцежда се изцежда за 3-4 часа.
Оформят се малки "кюфтенца"и се пържат ,като преди това се овалват с галетата.

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 3 743
Благодаря, Мимис  bouquet
а само в галета ли се овалва?

# 7
  • София
  • Мнения: 3 537
Явно да,само в галета,щом така съм си записала.... Wink

# 8
  • Мнения: 1 349
В нашто кръчме предлагат панирано кисело мляко, което е като бухтички. Значи млякото е цедено, по желание объркано с подправки, а панировката е паста Патафри или както там се пише.

# 9
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Забърках, направо цедено кисело мляко сутринта с подправки и въпреки това го оствих да се отцеди, ако има да пуска още нещо. Приготвила съм си галета, царевично брешно-чисто и с подправки, а ще направя и малко патафри, за да пробвам по всички начини. Това ще е менюто за обяд, да видим какво ще се получи.

# 10
  • Мнения: 1 349
Стискаме палци   Wink

# 11
Аз съм панирала /успешно Laughing/ кисело мляко, но преди доста време. Доколкото си спомням, беше така:
Поизцедено /или гъсто/ кисело мляко се посолява на вкус, добавят се копър и малко пресован чесъв. С чаена лъжичка се взема от сместа и се поставя в чиния с брашно. Поръсва се с брашното, овалва се. После топчето се топи в панировка от яйце, брашно, бира, сол, черен пипер. Пържи се в обилно количество олио, отцежда се върху кухненска хартия. Много е вкусно, хубаво че ме подсетихте пак да използвам рецептата.

# 12
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Мммммммм, стана много вкусно и Джудженцета беше много доволно. Подправих млякото с малко чесън на прах, копър сол, малко майорана. ще пробвам и сдруги подправки, не слагах черен пипер заради малката. Знаех, че мазнината трябва да е повече и да е много, гореща и въпреки това се поизложих с първите две.  Най-вкусни станаха тези в "патафри", Мислех да опитам и в корнфлейкс, но накрая забравих ooooh! Нищо, другият път! А, и повече ни харесаха тези които бяха в царевично брашно, а не в галета.

# 13
  • София
  • Мнения: 3 378
А какво представлява това "патафри"?

# 14
  • София/Осло
  • Мнения: 4 542
паста Патафри
1/2 бутилка бира, 3 яйца, 100 гр. брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтъците.
Жълтъците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с жълтъчената смес. Прибавя се сол на вкус.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт