«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора


ћнени€: 4 894
¬ къщи има печурки,които сто€т вече една седмица.

ћожете ли да ми помогнете с н€ко€ рецепта,че аз нищо не се сещам. Blush
÷итирай

все тук

ћнени€: 1 508
ј дали е добре да ги ползваш, щом са от една седмица. Ќа етикетите им пише, че трайността им е три дни. newsm78
јз като куп€ гъби, гледам да ги ползвам веднага или най-много на други€ ден.
»наче - можеш да направиш ориз с гъби, гъби на фурна с магданоз, или пълнени с кашкавал и бекон.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 272
гъби с ориз на фурна
гъби на каша (като в бешамелов сос)
гъбена супа
гъби с пилешко в йенска с подправки, кисело мл€ко (или заквасена сметана) и топено сирене
 chef

1dating
÷итирай


ћнени€: 973
√ъби на една седмица е много, но зависи как си ги съхран€вала newsm78
јко са на проветриво м€сто, не в найлоново пликче или в хладилника можеш да ги сготвиш.
Ќо ако си ги държала в пликче или опаковка, по-добре ги хвърли.
»наче можеш да ги направиш в масло, за най-лесно
÷итирай


ћнени€: 4 894
—ега погледнах гъбите,мисл€ че нищо им н€ма.
–еших да направ€ гъби с ориз на фурна.
Ѕлагодар€ на всички за отговорите.
 bouquet bouquet bouquet
÷итирай


ћнени€: 901
ћариновани най -добре .. “ака хем сто€т в хладилника .. хем не се развал€т ...
÷итирай


ћнени€: 4 894
ћариновани най -добре .. “ака хем сто€т в хладилника .. хем не се развал€т ...
Peaceѕрава си.
÷итирай


ћнени€: 901
»мах предвид да си направих от пресни мариновани

ћариновани гъби

»зточник : Carina

1л гъби (пресни, замразени, консервирани)

ћарината
3 с л сладка горчица
5-6 скилидки чесън
магданоз, копър, черен пипер и т.н
50 мл олио
1 с л оцет 8 %
1/2 ч л сол

. ѕресни гъби (консервирани, замразени) се запържват в тигана, докато се изпари течността...
. »зпържените гъби се постав€т в купа и се омесват със ситно нар€зан чесън..
. ѕрибав€ се зеленината по желание....
. ќлиото, оцет, горчица и солта се разбиват с тел...
. √ъбите се заливат с полученета марината....–азбърква се...
. ќстав€ се в хладилника 6-8 часа (отвреме на време се разбърква)

* »мах гъби пресни.. „есън го сложих нар€зан на филийки.. —ладка горчица н€ма.. сложих √орчица на зърна плюс мед (1 ч л)—лед 3 часа опитах- ¬кусно !!!

—нимка

»мам още една рецепта, ако н€кой се интересува да пише...
÷итирай


ћнени€: 4 894
Ќе съм те разбрала правилно. Embarassed
“ези мариновани гъби изглеждат много апетитно.ўе пробвам да ги направ€.

ўе напишеш ли и другата рецепта?
÷итирай


ћнени€: 901
ћариновани гъби с чесън


300 г гъби

ћарината

6-8 скилидки чесън
75 мл олио
сок от един лимон ( 50 мл вино)
1 ч л мед (на вкус)
1/2 ч л черен пипер
1/2 - 1 ч л сол
пресен копър, магаданоз, босилек и т.н (на вкус)
2 с л семки или орехи

. јко гъбите са големи се нар€зват на половинки ..
.  ипва се вода и гъбите се бланшират (буквално за н€колко секунди)
. ќбливат се със студена вода..
. „есъна се наситн€ва ...
. Ћимонови€ сок, олио се разбъркват .. добав€ се сол, мед, черен пипер и ситно
нар€зани зелени подправки...
. √ъбите се заливат с марината и се остав€т за н€колко часа (ц€ла нощ)в хладилника ..
. ѕри сервирани се поръсват с изпържени слънчогледови семки или орехи...


* ћогат да бъдат съхранени в хладилника до седмица, колкото повече сто€т толкова по- вкусни стават..ћоже лимонов сок(вино) да се замени с оцет.. олкото и да е странно семките (орехи) доста добре допълват вкуса(убиват чеснови€ вкус).. ¬същност ползвах чесън на прах .. 6-8 скилидки ми се виждатдоста чесново ”смивка.. јко ползвате консервирани печурки - н€ма нужда от бланширане

»зточник

—нимка
ѕри€тен јпетит !!![/color]
÷итирай


ћнени€: 4 894
Ѕлагодар€.


”тре ставам от сън и започвам.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора