Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора
В къщи има печурки,които стоят вече една седмица.

Можете ли да ми помогнете с някоя рецепта,че аз нищо не се сещам. Blush
Цитирай


А дали е добре да ги ползваш, щом са от една седмица. На етикетите им пише, че трайността им е три дни. newsm78
Аз като купя гъби, гледам да ги ползвам веднага или най-много на другия ден.
Иначе - можеш да направиш ориз с гъби, гъби на фурна с магданоз, или пълнени с кашкавал и бекон.
Цитирай


гъби с ориз на фурна
гъби на каша (като в бешамелов сос)
гъбена супа
гъби с пилешко в йенска с подправки, кисело мляко (или заквасена сметана) и топено сирене
 chef

1dating
Цитирай


Гъби на една седмица е много, но зависи как си ги съхранявала newsm78
Ако са на проветриво място, не в найлоново пликче или в хладилника можеш да ги сготвиш.
Но ако си ги държала в пликче или опаковка, по-добре ги хвърли.
Иначе можеш да ги направиш в масло, за най-лесно
Цитирай


Сега погледнах гъбите,мисля че нищо им няма.
Реших да направя гъби с ориз на фурна.
Благодаря на всички за отговорите.
 bouquet bouquet bouquet
Цитирай


Мариновани най -добре .. Така хем стоят в хладилника .. хем не се развалят ...
Цитирай


Мариновани най -добре .. Така хем стоят в хладилника .. хем не се развалят ...
PeaceПрава си.
Цитирай


Имах предвид да си направих от пресни мариновани

Мариновани гъби

Източник : Carina

1л гъби (пресни, замразени, консервирани)

Марината
3 с л сладка горчица
5-6 скилидки чесън
магданоз, копър, черен пипер и т.н
50 мл олио
1 с л оцет 8 %
1/2 ч л сол

. Пресни гъби (консервирани, замразени) се запържват в тигана, докато се изпари течността...
. Изпържените гъби се поставят в купа и се омесват със ситно нарязан чесън..
. Прибавя се зеленината по желание....
. Олиото, оцет, горчица и солта се разбиват с тел...
. Гъбите се заливат с полученета марината....Разбърква се...
. Оставя се в хладилника 6-8 часа (отвреме на време се разбърква)

* Имах гъби пресни.. Чесън го сложих нарязан на филийки.. Сладка горчица няма.. сложих Горчица на зърна плюс мед (1 ч л)След 3 часа опитах- Вкусно !!!

Снимка

Имам още една рецепта, ако някой се интересува да пише...
Цитирай


Не съм те разбрала правилно. Embarassed
Тези мариновани гъби изглеждат много апетитно.Ще пробвам да ги направя.

Ще напишеш ли и другата рецепта?
Цитирай


Мариновани гъби с чесън


300 г гъби

Марината

6-8 скилидки чесън
75 мл олио
сок от един лимон ( 50 мл вино)
1 ч л мед (на вкус)
1/2 ч л черен пипер
1/2 - 1 ч л сол
пресен копър, магаданоз, босилек и т.н (на вкус)
2 с л семки или орехи

. Ако гъбите са големи се нарязват на половинки ..
. Кипва се вода и гъбите се бланшират (буквално за няколко секунди)
. Обливат се със студена вода..
. Чесъна се наситнява ...
. Лимоновия сок, олио се разбъркват .. добавя се сол, мед, черен пипер и ситно
нарязани зелени подправки...
. Гъбите се заливат с марината и се оставят за няколко часа (цяла нощ)в хладилника ..
. При сервирани се поръсват с изпържени слънчогледови семки или орехи...


* Могат да бъдат съхранени в хладилника до седмица, колкото повече стоят толкова по- вкусни стават..Може лимонов сок(вино) да се замени с оцет..Колкото и да е странно семките (орехи) доста добре допълват вкуса(убиват чесновия вкус).. Всъщност ползвах чесън на прах .. 6-8 скилидки ми се виждатдоста чесново Усмивка.. Ако ползвате консервирани печурки - няма нужда от бланширане

Източник

Снимка
Приятен Апетит !!![/color]
Цитирай


Благодаря.


Утре ставам от сън и започвам.
Цитирай


1-10 от 10 отговора