«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒеца с увреждани€ и хронични забол€вани€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
525-539 от 735 отговора


ћнени€: 652
Ќашата лекарка твърди,че флексотидът е по-добър от пулмикорт - така, че мнени€ разни.
» аз преди б€х така - отлагах максимално вентолина и го включвах само след преглед и предписание от лекар; но сега вече разпознавам безпогрешно кога има нужда от него. јко се падне събота и недел€ да почне спазъма, н€ма как да чакам понеделник, за да го прегледат; по дежурни лекари не ми се ходи /освен ако не се налага/ и им н€мам доверие.
÷итирай

’асково

ћнени€: 1 817
¬ключвам се и аз с мнение за фликсотида/пулмикорта - във вторник б€хме на пулмолог, имаше спазъм дребната, почти беше овлад€н до прегледа. ѕопитах доктора дали не е по-добре да сменим фликсотида с пулмикорт (точно в тази тема съм прочела доста добри отзиви за него  Hug). т€ каза, че изписва пулмикорт (и децата много добре се повли€вали) в случаи, в които се приема и монтелукаст (≈фира, —ингулер или друго каквото е). ¬ наши€ случай такъв не се приема (забел€захме странични реакции и се взе решение да караме само с фликсотида). “.е. искам да кажа, че пулмикорта €вно е добър, но зависи в каква комбинаци€ с другата съпътстваща терапи€  Peace »зписа ми го на рецепта - при евентуален следващ спазъм да пробваме него, без флексотид, + евентуално вентолин.
јз пък перфектно вече € разбирам дребната когато има спазъм  ooooh! “€ ларингитен никога не е правила (пу-пу, да не ни дойде и това до главата). —амо като вземе да похърква и да удължава издишването, много кратко след това следва и просвирване, и картинката ми е €сна. “ози път за първи път си позволих да включа вентолина (с инхалатора) преди да сме отишли на док (както вече писах - разбол€вките при нас се случват най-вече в почивни дни  #Crazy, а на дежурен кабинет и аз вече изб€гвам да € вод€). ћнението на педиатъра беше, че  "спазъм има, но е добре повли€н от това, което сте направили" , така, че см€там, че сме си свършили работата добре.
“ози път ц€лата драма беше 3 дни - на 4-€ вече спазъм н€маше. ¬ понеделник, здраве и живот, е на градина.

редактирах си поста, извин€вам се, че н€къде липсват интервали в мнени€та ми - от бутона на клавиатурата е, съжал€вам  bouquet      
« ѕоследна редакци€: чт, 17 окт 2013, 15:00 от Rallichka »
÷итирай

—офи€,

ћнени€: 4 166
ћомичета ћеричери има в предвид това за прегледа при лекар€ при условие, че дечицата ¬и прав€т паралелни пристъпи - т.е. пон€кога са ларингитни, пон€кога асматични и не сте сигурни кога какво започва - тогава наистина е хубаво първо да се консултирате с лекар. Ќо примерно когато си познавате детето, има €сно изразени симптоми на асматичен пристъп - като свиркането, тиража и примерно е събота или недел€ празник -  по ваша преценка си правите инхалациите!

ћравчица това пък да се изписва бронховаксом за профилактика срещу ћораксела  newsm78 - кой лекар и къде ¬и го изписаха това? “р€бва да се зачета отново в листовката! ƒали може да се дава за придобливане на имунитет и срещу тази бактери€. Ќие също често си € завъждахме, както и разни други! » с какво ли не съм се борила - уви зимни€ период пак си се по€в€ват.

јмпулите с ѕулмикорта наистина са уникално тъпо решение на производител€, на всичкото отгоре аз не само се чуда как да ги постав€м за да не се разливат ами и всеки път се чуд€ как да € раздел€ точно! ƒа не говорим че пон€кога ми се е случвало без да искам ц€лата да € изтискам. ћъчила съм се със малка спринцовка за вентолин с тънка и малка игла да изсмуквам, но став атрудно и бавно. —ега го слагам като капки, т.е. стискам полека ампулката да капе на капки и бро€, горе долу по 17- 18 капки съм пресметнала, че е половината от ампулата. “р€бва да сто€т и на тъмно, абе кошмар.
јтровента какво представл€ва  - досега си мислех че е н€какъв вид инхалаторно лекарство, но за впръскване, подобно на ‘ликсотида, ¬ентолина, —имбикорта. Ќо €вно става  и за инхалиране чрез небулизатор, така ли е?  о€ е активната му съставка и кое от лекарствата замен€? ƒа не би и то да е подобно на ¬ентолина но под друго име на друга фирма? јз примерно н€кога си купувах ампули —офафилин, които инхалирах на себе си, защото от ¬ентолина много ама, много трепер€. “ова софафилин беше течна форма, по точно форма за небулизатор - капков разтвор, със съставки като нофилина!
”станових че и ¬ероника се разтреперва, но когато и прав€ комбинаци€ с ѕулмикорт и ¬ентолин! ћай и ние ще почнем да ги инхалираме по отделно! ƒосега поне само от ¬ентолина или само от ѕулмикорта не съм забел€зала такива симптоми!

Ћост това е точно Ѕейбихалера, незнаех че му се казва и по други€ начин! Ќо на другите картинки в по горните постове б€ха показали от други€ тип - дето му се вика още и ¬олуматик. ¬ие почнахте флексотида нали, с бейбихалера ли го инхалираш.  ак е първокласника, над€вам се да не е пропуснал много от уроците.
÷итирай


ћнени€: 4 553
ѕоследното нещо което ще направ€ е да ви убеждавам кое е по - добро ѕулмикорт или ‘ликсотид. ѕрочетох за комбинаци€ от двете което ме озадачи, затова и написах това което съм говорила с доста лекари. “ова за сингулара в комбинаци€ с ѕулмикорт не е така. Ќ€ма закономернист между това как вли€е ѕулмикорта ако детето приема или не —ингулар. ќсвен това, да имах в предвид, че там където не сте убедени ларингитен ли е спазъма или асматичен, преди да направите инхалаци€та с вентолин, ко€то е противопоказна при ларингит е по-добре да се консултирате с лекар. јз не визирах никой конкретно, говор€ общо, защото и аз дълго време се чудих ларингит ли е, асматичен ли е спазъма, ¬ентолин ли да прав€ или не....
¬ закючение - аз също си лекувам децата без грешка и сама, знам в кой момент свири, в кой е ларингитен пристъпа, и какво да направ€. Ќо вс€ко едно лисче, на което пише астма, и е уточнена тежеста на пристъпа и състо€нието на детето е документ за “≈Ћ  комиси€. ƒоста от вас сподел€т как н€мат лист от прегледите. јми начина да имате документи е като този лист е издаден от лекар прегледал детето в момента на пристъпа и установил тежестта му.
« ѕоследна редакци€: чт, 17 окт 2013, 16:31 от marychery »
÷итирай

тук и там

ћнени€: 366
ƒа,ѕулмикорт ни е изписан за да пробваме дали ни повли€ва по-добре от ‘ликсотида,аз специално прав€ инхалации с него за втори път,за сега разлика не виждам но това боледуване ще караме на него.ѕри мо€та дъщер€ ларингиални спазми също не е имало,и никога не е имала свиркане или задух-просто има твърде много секрети и от там и се задръстват бринхите ако не вземем мерки. акто повечето майки и аз € усещам кога е за инхалации с ¬ентолин,обикновенно започвам само с јтровент,който тук се изписва и на деца без астма-при бронхити и др.«а Ѕ√ не знам как е ,но тук за да отида при личната лекарка тр€бва да си взема час от предни€ ден,ако се случи пък петък-попадаш на телефонен секретар,който те уведом€ва ако см€таш че е спешно да отидеш до Ѕърза помощ,ако ли не да се обадиш в понеделник за час. огато отидеш до —пешни€ център,първо си чакаш реда,след като те извикат ,  има лекар разпределител който те насочва към отделение и ста€ и съответно прецен€ва до колко е спешен случа€.¬ тази ста€-за всеки пациент е различна, можеш да прекараш около 3-4 часа,като на всеки 30мин идва по един стажант  да ви прегледа-говор€ за случаи като наши€ когато е преценено че случа€т не е спешен-а както казах пристъпите на мо€та  не са толкова сериозни,пък и за животозасташаващи ситуации има тел.112.Ќапълно в реда на нещата си е да прекараш 3-4 часа в Ѕърза помощ,в кра€ на краищата в това време се оказва помощ на н€кой който е наистина по-серозен случай от наши€.“ака е тук,за това преди да отида до спешен център,първо тр€бва да прецен€ колко е сериозно състо€нието на детето!» пулмолога ни изписва лекарства за 3 месеца,едва ли ако не разчита и на мо€та преценка би ми дал рецепта,защото тук без рецепта е невъзможно да си купиш ¬ентолин.Ќе се за€ждам ,просто об€сн€вам как сто€т нещата тук-защото след 2-3ри пъти висене по 3-4 часа в спешното,се налага доста да прецен€ваш нещата преди да тръгнеш към —пешното.√овор€ само и единствено за  наши€ случай! Peace
÷итирай

’асково

ћнени€: 1 817
ћеричери, едното не изключва другото - ¬ъпреки, че започвам с лечението преди посещението при доктора, листче си взехме - все пак спазъма е констатиран.
јз само споделих разсъждени€та и наблюдени€та на нашата пулмоложка относно пулмикорта. ƒосега не съм имала повод да не й в€рвам, както и вие  - на вашите, предполагам  Wink
—ъгласна съм обаче, че ако едно детенце е склонно да прави и двата вида пристъпи, най-добре е доктора да каже какъв е точно пристъпа. » все пак си мисл€, че всеки много добре си познава детето, и след втори€-трети€ вече доста точно може да се определи какъв е. «а мен, ларингитната кашлица много сериозно се различава от другата, въпреки, че само при чужди дечица съм чувала. Ќе мога да твърд€ със сигурност дали ще ги различа при моето, предполагам, че след 2-3 пристъпа има школовка вече  ooooh!
÷итирай

тук и там

ћнени€: 366
јйфел,јтровент има същото действие като ¬ентолина,но активното вещество не е —албутамол.ѕо-слабичко е от ¬ентолина и го изписват обикновенно при бронхити-поне тук масово се изписва.Ќа ампули за инхалиране през небулизатор е,в Ѕг го н€ма под тази форма-само на инхалер -търговско наименование јтровент N-предполагам че е същото,но ще е само за възрастни .»патропиум бромид монохидрат е активното вещество,ако го разчитам правилно де newsm78
« ѕоследна редакци€: чт, 17 окт 2013, 18:08 от Kaisia »
÷итирай


ћнени€: 7 617
<eiffel tower>
в кра€ на стати€та пише че волуматик е спр€н от производство като неефективен
дали е в€рно-не знам
÷итирай


ћнени€: 9
«дравейте, понатрупала съм н€кои лекарства, които н€ма да ни тр€бват. Ќ€кой ако има нужда от нещо да ми пише.
—ингулер 4 мг-гранули
‘ликсотид 50 - инхалатор
‘остер 100/6 - инхалатор - съхран€ван е в хладилник, според указани€та
÷итирай

ћежду двата св€та.

ћнени€: 1 573
‘остер ми го изписаха на мен ,той не е за деца нали? ѕонеже от тази година и аз май съм асматичка ,защото получавам пристъпи след физическо натоварване ,като б€гане например ,и доктора ми го даде това чудо да си пръскам сутрин и вечер по две впръскани€ ,освен инжекциите за поленовата алерги€ ,които ще ми би€т 4 години . Sad
«а вентилина ,мо€та лекарка ми каза ,че първо се прави инхалаци€ с вентолин ,за да отпуши бронхитите ,и след това с полмикорт ,никога да не ги смесвам ,така ми каза ,и лично аз намирам логика в това ,но мое мнение ,синът ми о той от 3 месеца е асматик и много не му разбирам ,затова съм тук при вас ,да сподел€ме опит ,и да си помагаме една друига със съвети .
Ќие сме по на ц€ла анпула вечер полмикорт ,и дъвче хапченца јвокадс ,за сега много добри отзиви чувам и за двете ,да видим дано ни помогнат .ѕожелавам на всички децица по малко да боледуват ,и здрави нерви за мамите ,че аз много зле ги прежив€вам тези болести ,все са болни моите дечица и е направо зимата кошмар в къщи . Sadот скоро не ми стига въздуха и на мен ,вече почвам да си мисл€ ,че е на нервна почва ,и съм за успокоителни .
’убав ден от нас  Hug
÷итирай

–усе

ћнени€: 52
«дравейте и от нас,вчера потърсих инфо в сайта и с гол€мо разочарование установих,колко много сте писали по темата...
ћоето момченце е на 4г. и 4м. и преди две седмици ни диспансираха с диагноза "јстма с преобладаващ алергичен компонент".
ѕо рецептурна книжка ни изписват ≈фира и ‘лексотид помпичка.
 упих инхалатор,но в него ми казаха да слагам 1/2 ампула Ѕромхексин + физ.разтвор.
Ќезна€ от къде да започна...кашл€ме посто€нно,2 пъти лежахме в болница докато накра€ казаха "ј—“ћј".
Ќие сме от –усе,доста изчетох от темите които сте изписали,но €вно съм пропуснала - има ли и други русенчета сред вас?
»звинете ме за хаотичното писане,просто съм много стресирана. ¬ечно е болен, и в момента преди 5 дни направи ангина,изписаха ни отново јЅ,зарадвах се,че поне не кашл€...и когато преди 2 вечери завал€ дъжда отново се по€виха течните сополи и кашлицата.
ƒнес сме на контролен за ангината,но каква ти ангина може пак да сме с бонхит.
» аз давам Ѕронхо-¬аксом,но е рано да даде резолтат за сега.
Ќа градина ходи най-много седмица и после 2 е в нас,с тези посто€нни боледувани€ и аз не работ€,защото н€ма кой да го гледа.
Ќад€вах се,че тази година ще е по-здрав вече,а то се оказа свтлина в тунела има,но е доста в далечината.
  :bouquet: над€вам се да ни приемете във вашата темичка и се извин€вам за негативни€ си пост  bouquet
« ѕоследна редакци€: пт, 18 окт 2013, 14:47 от daesy_des »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 096
 bouquet над€вам се да ни приемете във вашата темичка и се извин€вам за негативни€ си пост   :bouquet:
ƒобре дошла, много може да научиш от мамите тук, не толкова от мен, но каквото може ще помагам и аз:) ѕожелавам ви бързо оздрав€ване, по-р€дко боледуване и израстване на астмата най-вече!!!

Ѕронховаксома скоро го обсъждахме-аз лично не бих дала.
Ќай-доброто е профилактиката и резултата след време-сингулера и флексотида, но тр€бва да се натрупа в организма-откога ги приемате? Ќие сме и на  сизал капки всеки ден-нещо противоалергично приемате ли?

 Hug
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 70
«дравейте!«а съжаление и ние искаме да се запишем във вашата тема!
ƒокато не отворих темата не знаех колко много майки имат моите проблеми(т.е.нашите с дъщер€ ми)
ќт както се е родила все по доктори обикал€ме Sad
ѕърво имахме шум на сърцето, после на два месеца б€хме с бронхиолит.ѕосле проблеми със сливиците.Ќ€кои да имаше хрема и ние веднага болни на јЅ.»звестно време закрепихме положението, но с много пазене, докато не тръгнахме на ƒ√-започна още по-големи€ кошмар-започнаха едни отити, от там се възпали третата сливица и пак сърцето!»звадихме €, направиха ни и парацентеза и си мислих, че само остана да се възстанови, но уви след два месеца пак на ƒ√ и два бронхита един след друг-резултата беше още по-увредено сърце и белодробна хипертони€, забравихме за ƒ√, взехме детегледачка(едвам се оправ€хме)но въпреки, че жената беше много добра, нито €деше, нито спеше Sad Ќапуснах работа и когато си мислих, че всичко е наред и малката беше добре, кра€ на юни за един час ми направи такъв пристъп, че два дена б€хме на кислород и системи и точно когато тр€бваше да пазим сърцето, то се натоварваше най-много! азаха ми че е на алергична основа, когато ни изписаха от болницата, малката беше толкова стресирана и наблъскана с кортикостероиди, че търсих начин да € тестувам без да й спирам лекарствата, за да € повтори пак.Ќаправих кръвни тестове и се оказа че сме алергични към полени и дом.прах.»зписаха ни ‘лексотит 2*1 впръскване и  сизал.Ѕ€хме добре приемахме си лекарствата, но сега отново се с пристъп и сме на ¬ентолин и ѕулмикорт и като се оправим пак на алерголог Sad
—ъжал€вам за дълги€ пост, но се опитах на кратко(колкото можах).
»наче ние сме от ѕловдив, аз съм на 30 г.а малката е на 4г.и 8.мес.
ѕожелавам на всички по-малко боледуване!
÷итирай

—офи€,

ћнени€: 4 166
daesy_des привет и добре дошла! ≈ не си попаднала на най доброто м€сто, но пък н€ма да те върнем!!! ўе се опитваме да помагаме и това е! ј тво€т пост сигурно съм го писала и аз поне хилади пъти, и та€ светлина в тунела и аз уж все € виждам - но пусто не € достигам и кога ли ще € достигна, вече несме€ и да си мечта€! ooooh!
<eiffel tower>
в кра€ на стати€та пише че волуматик е спр€н от производство като неефективен
дали е в€рно-не знам

«нам ли и аз - това не съм го прочела, аз пон€кога чета така между редовете само това което ме интересува  Mr. Green. ћен преди  години др. ƒимитрова се опитваше да ме убеди, че ¬олуматика е по добър от бейбихалера и ме съветваше да си го набав€ от јнгли€ ако мога, ама аз така и неможах, ползвах си бейбихалера до последно. ƒаже си го паз€ още де - знае ли се кога ще ми потр€бва отново, все пак още сме малки и неможем да се справ€ме само с помпичките. ћежду другото и на мен ми е трудно с тези помпички. Ќали от недел€ и аз съм с н€какъв супер странен пристъп, който се по€ви ей така изневиделица отн€къде, и се мъча тук с помпичката с вентолина, че от инхалаторни€ се разтрепервам страшно, но като че ли този с помпата хич не ми помага, такова мъчение е - единствено ми успоко€ва дишането, но кашлицата е ужасна, дер€ща, гърлото ми е рана от напрежение и от кашл€не. ƒнес мисл€ да си взема вече и н€какви таблетки Ѕромхексин или мукосолван - нещо което  да повтечни секрета, неможе вече пети ден и кашлицата да е все така суха и дразнеща, усп€вам да отхрача малко само след като съм пръснала вентолина, но после следващите н€колко часа до новото впръскване е ад!
Kaisia в€рно че вие не живеехте в Ѕългари€, аз и затова попитах де - за јтровента именно защото това лекарство не ми е познато, все пак нали обмен€ме опит.
ј за ѕулмикорта, както и при всички останали кортикостероиди ефект веднага н€ма как да се види - нужно е натрупване на лекарството в орнагинзма, то затова и се изписва като поддържащо лечение.
„естно казано писнало ми е вече с тези лечени€ - в€рвайте ми вече шест години - егати и все гледаш да не пропуснеш нещо. ћоето дете е като пружинка, само си знае - и само върви след мен - "ћамо сингулера не си ми дала", "мамо инхалаци€та кога ще ми пускаш", "днес нетр€бваше ли да духам в апаратчето" - така вика на пикфлоуметъра .... ƒобре че и двете стриктно следим иначе. Ќо то и от това писва  - писнало ми всеки ден инхалации, всеки ден лекарства, за не€ за мен.

kroelahai успокой се, при теб наистина всичко е вече на нервна основа, то и алергиите също от нерви могат да се про€в€т. ћо€т хомеопат когато заведох детето при него и почна да € лекува ми каза - че на детето нищо му н€мало - и за да е добре то - пръво тр€бвало мен да излекува Mr. Green. ћного съм се шашкала, много съм се панирала. ћоже и да е така, но пък много се €досвам на такива изказвани€ - а той изобщо знае ли какво съм изжив€ла с това дете, убедих се че единствено хората минали по мо€ път могат да ме разберат. ƒа той е лекар- по точно хомеопат при него идват хора, разказват, об€сн€ват, но едно е да чуеш от устата на н€кой, едно е да го преживееш. ƒа, може би тр€бва да съм малко по спокойна, когато се разболее и да не изпадам всеки път в паника, но това е невъзможно - колкото и да се опитвам - не става. » лошите и черни мисли никога не ме напускат, както и сънищата, които винаги сънувам н€колко дни преди да се разболее. “ова немога да го контролирам, имам н€какво странно шесто чувство, което е толкова силно и никога не ме лъже!
« ѕоследна редакци€: пт, 18 окт 2013, 12:58 от <eiffel tower> »
÷итирай

–усе

ћнени€: 52
megan@ в момента пием «енаро като противоалергично,а ≈фирата и ‘лексотида едва от две седмици ги вземаме затова и е много рано да вид€ ефекта от т€х.
ј на “≈Ћ  защо водите децата,тр€бва ли да го направ€ и аз?
 Hug
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
525-539 от 735 отговора